У дома Ремонти Големи домакински уреди Код за грешка E20 на пералнята Electrolux

Код за грешка E20 на пералнята Electrolux

Една от често срещаните грешки, които се появяват по време на работа, е грешката E20 в пералнята Electrolux. Причината за появата му е отказ на системата за изтичане на мръсна вода. Тази статия ще обсъди причините и методите за отстраняване.

Причини за грешка E20

грешка e20В пералнята Electrolux на дисплея се показва грешка E20 и е придружена от звуков сигнал (два пъти). Тази грешка има за цел да ви уведоми, че е възникнала неизправност във водоотвеждащата система. Това означава, че пералнята не може да източи водата и да изцеди прането, или сензорът, който е отговорен за подаването на сигнала на електронния модул за началото на източването на водата от резервоара, се е счупил.

Важно:

На някои устройства тази грешка може да се появи като E21 или C2 код.

Появата на грешка може да бъде причинена от следните проблеми:

 • запушване в дренажната тръба или маркуч;
 • счупване или запушване на изпускателната помпа;
 • отказ на сензора, отговорен за нивото на водата в резервоара;
 • в редки случаи може да бъде причинено от повреда на електронната платка.

Вижте също - Пералнята черпи вода, но не мие

Методи за възстановяване на грешки

корекция на грешки e20Преди да продължите с грешката E20, първо изключете пералнята. Electrolux. След като извършите горните манипулации, развийте маркуча за източване и обезвъздушете цялата вода през него. Сега трябва да вземете цялото пране от барабана и като преминете през списъка по-горе, започнете да търсите грешки.

Важно:

Ако по време на отделянето на вода тече без забавяне, сифонът или щрангът могат да се запушат или помпата да се запуши.

След проверка на канализационната система, продължаваме да проверяваме дренажната помпа и филтърната мрежа. Развийте внимателно частта и я извадете от тялото на пералната машина, след това внимателно я почистете с игла, след това изплакнете под течаща вода. За да стигнете до помпата на пералнята Electrolux, трябва да демонтирате задния панел. За целта направете следните манипулации:

 1. Развиваме четирите винта, които фиксират задния капак.
 2. Свалете задния капак.
 3. Изключете всички проводници, преминаващи към превключвателя за налягане от помпата.
 4. Развийте фиксиращия болт на помпата, за да демонтирате частта без проблеми.
 5. На изпускателната тръба и маркуча разхлабете скобите.
 6. Извадете помпата.
 7. Изключете разклонителната тръба от резервоар с течност.

След извършване на всички манипулации, проверете и, ако е необходимо, почистете тръбата. Почистете маркуча за изтичане на пералнята, като използвате специален почистващ кабел.

Процес на почистване на помпата

почистване на помпатаПреди да започнете процеса на почистване на помпата, подгответе следните инструменти:

 • кръстосана отвертка;
 • мултиметър.

За да почистите помпата, развийте капака и проверете работното колело. Косата и вълнените нишки от нещата биха могли да се установят върху нея. Почистете внимателно всичко от отпадъци и го избършете на сухо. С помощта на мултицет правим проверка на помпата за производителност. За да направите това, прикрепете сондите към помпата и на екрана на устройството, наблюдавайте съпротивлението. Работещото устройство трябва да даде резултат в района на 200 Ома, в случай на несъответствие с тази стойност, ние заместваме помпата с подобен нов агрегат.

Бакшиш:

За да можете впоследствие лесно да сглобите машината и да върнете всички части на мястото им, препоръчваме ви да заснемете или снимате процеса.

След като сменим помпата, стартираме пералнята в тестов режим и следим нейната работа. Ако след подмяната на помпата грешката не е изчезнала, проверяваме работата на превключвателя за налягане и окабеляването, което свързва датчика за ниво на водата към помпата и електрическата платка. В повечето случаи грешката се дължи на повреда на проводниците, а не на самия превключвател за налягане. Кодовете за грешки на превключвателя за налягане се показват на дисплея като: E11 и E32.

Ако проверката на превключвателя за налягане и проводниците не даде резултат и грешката все още се появява на дисплея, проверете електронния модул. Това е доста скъпо и старателно удоволствие, не всички майстори са готови да се справят с този проблем. Въпреки това, не се разстройвайте, тази грешка се показва доста рядко.

продукция

След като сте имали грешка E20 в пералнята Electrolux няма нужда да бързате. Необходимо е постепенно да се проверяват всички възли, от най-простите до най-сложните. Ако не сте почиствали канализацията от около две години, не е необходимо да разглобявате машината, просто я огледайте, може би това е цялата причина. Ако спазвате всички правила за работа с домакински уреди, използвайте само автоматичен прах за пране, използвайте омекотители и балсами, перайте дрехи в чанта, тогава никога няма да срещнете тази грешка.

Вижте също:

44726 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите