У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Roborock S4 / T4

Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Roborock S4 / T4

Xiaomi продължава да разработва серията Roborock - тя е линия от роботизирани прахосмукачки за дома. Новият му представител беше моделът Roborock S4 с нов дизайн - полупрозрачен капак. Устройството стана по-маневрено, по-добре минава на тесни места в къщата. Моделът има няколко режима на засмукване, отлична система за филтриране, батерия с голям капацитет и ново приложение за смартфон. Подробности за характеристиките и характеристиките на тази джаджа ще разкажа в ревюто си.

baner_ali_white

Външен вид

Xiaomi опитаха всичко възможно: с полупрозрачен капак изглежда много интересно. Лъскавият пластмасов калъф е изработен в черно. Случаят е много лесно замърсен, по него винаги има следи от допир. На горния панел - един голям бутон, разделен на две части. Първият е отговорен за включването / изключването на прахосмукачката за роботи, а вторият е за изпращането му до докинг станцията. Бърза проверка веднага хваща окото на мястото, където се намира високо прецизният LDS сензор (лидар), който чете местоположението и формата на предметите и след това изгражда най-удобния път за почистване. По периметъра на устройството са разположени 12 различни типа сензори, които предотвратяват сблъсъци и падания от височина. Основната четка на прахосмукачката с робот получи уплътнени четинки и сгъваем дизайн с подвижни накрайници - така производителят опрости почистването на четката от коса и вълна. Има една странична гумена четка.

оборудване

Xiaomi Roborock S4 / T4

Прахосмукачката е опакована много внимателно, в 2 кутии. Първият е защитен картон, а вторият е патентован, върху който са дадени неговите характеристики и функции. Вътре в кутията, с изключение на самата прахосмукачка:

 1. Док станция.
 2. Резервен филтър.
 3. Четка за почистване на робота.
 4. Зареждащ кабел
 5. Ръководство за употреба на 5 езика.

Обхватът на предлагането е малък. За много модели Xiaomi и други производители той е по-разнообразен.

Функционалност

Xiaomi Roborock S4 / T4

Прахосмукачката Roborock S4 Robot е най-подходяща за използване в помещения без килими. Устройството се справя с почистването на гладки подове или килими с малка купчина. Всмукателната мощност е 2000 Pa. Следните режими на работа са осигурени за контрол на всмукателната мощност:

 • тихо (50 dB, 1200 Па);
 • балансиран (55 dB, 1400 Pa);
 • турбо (60 dB, 1800 Pa);
 • макс. (65 dB, 2000 Pa).

Можете да контролирате и избирате режими чрез собственото Roborock приложение за Android и iOS. Той замени Mi Home, който се оказа не най-добрият. Новото приложение стана по-удобно, редовно се пускат актуализации за него: появяват се нови функции, отстраняват се грешки. Можете да проследявате работата онлайн, да правите настройки на картата, да разделите стаята на отделни зони. Този модел осигурява съхранение до три карти. Прозрачният кош за боклук е с обем 420 мл. Прахоуловител - с HEPA филтър клас E11. Той дори хваща плесен, пърхот, алергени. Филтърът се почиства лесно и се измива под вода от чешмата, втори пакет е включен в пакета за доставка. T4 се предлага с голяма батерия от 5200 mAh.Това зареждане е достатъчно за прахосмукачката за 150-180 минути работа без прекъсване, а пълното зареждане на батерията ще отнеме 300 минути. Устройството може да почисти голяма площ - 250м2... Прахосмукачката е в състояние да преодолее препятствия с височина 15 мм. Има защита срещу падания, сблъсъци.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • красив модерен дизайн;
 • висока самостоятелност;
 • навигационна система, запаметяваща до 3 карти;
 • различни режими на засмукване;
 • ново удобно мобилно приложение за контрол на устройството;
 • включени - резервен HEPA филтър E11;
 • сгъваем дизайн на турбо четката;
 • голяма площ за почистване - 250м2.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • без мокро почистване - само сухо;
 • една странична четка;
 • един вграден филтър;
 • Новото приложение е добро, но си струва да го модифицирате.

присъда

Робот прахосмукачката Xiaomi Roborock S4 (T4) е много интересна, особено ми хареса дизайна. Цена -: Мисля, че е завишена. Този пакет очевидно е твърде малък: например при модела iLife V50 Pro зад тя е много повече. Xiaomi винаги се грижи за лекотата на използване, така че разработването на ново мобилно приложение е голям плюс, въпреки че то все още е "сурово", трябва да коригирате малки грешки, но работи доста успешно.

Доволен от надеждността на навигационната система - това е рядкост сред наличните модели на пазара. Възможно е да запишете до три карти, които могат да бъдат контролирани чрез приложението Roborock. Искам също така да подчертая висока автономност, голяма зона за почистване, нова централна четка и HEPA филтър. За себе си в тази прахосмукачка за роботи намерих повече плюсове, отколкото минуси.

623 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите