У дома Отзиви TCL L55P6US телевизионен преглед

TCL L55P6US телевизионен преглед

TCL L55P6US - китайска телевизия с цена , Обикновено всичко, което е по-евтино, се класифицира като бюджетно и евтино, а оборудването, което е по-скъпо, вече е класифицирано като премиум сегмент, поставяйки по-строги изисквания към него. Но има ли смисъл да плащате повече? Например, Samsung UE55NU7300U вече е , Или все още можете да запишете и да купите Киви 55UR50GR зад ? Нека го разберем и сравним.

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори.

екран

TCL L55P6US

TCL L55P6US има 55-инчова VA матрица с декларирани ъгли на видимост от 178 градуса. Както отбелязват потребителите, когато гледате под ъгъл, има известна некритична загуба в качеството на изображението. Но предимството на VA матрицата е ясно изразено - равномерен истински черен цвят, особено с поддръжка на HDR и 4K. Останалите цветове също са добри. Яркостта от 320 cd / m2 е достатъчна за пълното им предаване.

Най-близък конкурент Киви 55UR50GR яркост - 520 Cd / m2, но това е уместно само в силно осветени помещения, качеството на картината не се влияе особено. Много по-интересно в това отношение. Samsung UE55NU7300U, Снабден е с извит екран, осигурява ярка, висококачествена картина от всякакъв ъгъл + ефектът на присъствие. Има технологии за подобряване на изображението: Mega Contrast, Pur Color, локално затъмняване и други. Веднага е дефиниран като телевизор от първокласен сегмент, за разлика от TCL L55P6US. Но разликата в цената от 5 хиляди говори много. Всъщност за обикновения потребител изображението на TCL L55P6US е отлично.

Външен вид

TCL L55P6US

Корпусът на TCL L55P6US, включително рамки, е изработен от метал. Изглежда много по-добре от пластмасата, обичайна за евтините телевизори. Моделът е в два цвята - черен и сребърен. Краката и в двата случая съответстват на цвета на тялото.

Дебелина - 75 мм. при Киви 55UR50GR - 54 мм и при Samsung UE55NU7300U - 104 мм, но това е с извит екран. TCL L55P6US е очевидно по-дебел от конкурентите си. Според мен този малък недостатък е изцяло покрит от материала на корпуса и качеството на изграждане. Телевизорът изглежда солиден, може да се монтира на стена VESA 200 × 200.

конектори

TCL L55P6US

TCL L55P6US има следните конектори: USB (2 бр.), LAN, композитен, HDMI (3 бр.), Mini-Jack (3,5 мм) за слушалки, оптичен, слот за CL карта. Наборът е приличен, но на някои потребители липсва компонентният вход. Недоволството им е оправдано, конекторът все още е актуален, топ марките оборудват своите телевизори с него, понякога обаче, комбинирайки го със композитен. Останалата част от TCL L55P6US не отстъпва на най-близките ценови конкуренти.

Звук

TCL L55P6US

TCL L55P6US има два вградени високоговорителя, 8 W всеки, за звук. Снабден с Dolby Digital. Звукът е силен, силен с малки недостатъци, на които можете да затворите очи на такава телевизионна цена.

Състезателите имат много вградена акустика, но това ще бъде предимство, ако телевизорът ще бъде използван като домашно кино или разположен в голяма стая в близост до източници на шум.

Функции

TCL L55P6US

Основният - прием на цифрови и сателитни телевизионни сигнали - се управлява от вградените тунери: DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2. Те ви позволяват да гледате сателитна, наземна и кабелна телевизия без допълнително оборудване.

За мултимедийните възможности на телевизора отговарят четириядреният процесор CA53 1.1 MHz, 2.5 GB RAM и вградените 16 GB. За сравнение: у Киви 55UR50GR - 1,5 GB оперативна памет и 8 GB вътрешна памет. TCL L55P6US има базирана на Linux операционна система, която според потребителите е по-ниска от производителността на Android TV 7.0. Функционалността е подобна - възпроизвеждане на всякакви файлове от външни носители, сърфиране в Интернет във вградения браузър, включително чрез Wi-Fi, прехвърляне на изображения от сдвоено устройство към телевизор с помощта на DLNA технология, записване на видео на USB флаш устройство, включително с изместване на времето. Има основни функции - телетекст, родителски контрол, таймер за сън, таймер за включване / изключване и т.н.

Сравнете TCL L55P6US с Samsung UE55NU7300U не е напълно правилно. Последните ще имат малки предимства под формата на допълнителни опции за подобряване на звука и картината. Но повечето от тях се използват рядко. Тяхното отсъствие едва ли би било много смущаващо за човек, който иска да си купи добър евтин телевизор.

Ползи

TCL L55P6US

 • Добър образ с дълбоки черни;
 • Поддръжка за HDR, 4K;
 • Метален калъф;
 • Добър технически пълнеж;
 • Приличен звук;
 • Приемлива цена.

недостатъци

TCL L55P6US

 • Липса на въвеждане на компоненти;
 • Проблемът с разпознаването на твърди дискове със системата за форматиране NTFS;
 • Базираната на Linux операционна система не е достатъчно бърза, някои приложения не са инсталирани;
 • Няма възможност за управление от смартфон;
 • Не много удобно дистанционно управление.

присъда

TCL L55P6US

TCL L55P6US отговаря на цената си. Той е оборудван с някои от функциите на топ телевизорите, но все още не може да се нарече това. Но той отиде много по-напред от държавните служители, като беше дори една крачка пред телевизорите, които струваха , Висококачествената картина, добрият звук, широката гама от мултимедийни функции струват , Ако бюджетът ви е ограничен и искате да си купите телевизор с богата картина и добър звук, погледнете Киви 55UR50GR - мултимедийните му възможности, базирани на Android TV 7.0. определено ще бъдете доволни. Надплащане за Samsung UE55NU7300U оправдано за тези, които преди това са имали топ телевизор и той има с какво да се сравнява. За неопитен потребител TCL L55P6US е отличен избор на скромна цена.

1303 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите