У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Roborock S6 / T6

Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Roborock S6 / T6

Xiaomi Roborock S6 / T6 - прахосмукачка за трето поколение, нова години от Xiaomi, подобрена версия на предшественика си Roborock S50. Моделът е претърпял положителни промени и е надарен с много възможности. В рецензията ще разгледам подробно цялата функционалност, предимства и недостатъци, ще анализирам отзивите и мненията на клиентите и ще съставя собствено мнение, което можете да видите в края на прегледа.

baner_ali_white

оборудване

Xiaomi Roborock S6 T6

Xiaomi Roborock S6 / T6 се предлага в 2 версии: S6 за европейския пазар, T6 за китайския пазар. Моделът е в бяла и сива кутия с приятен дизайн. От предната страна на пакета има информация за модела, неговите функции са посочени. Всички части са спретнати сгънати, за да се намали рискът от повреда при транспортиране. Комплектът Xiaomi Roborock S6 / T6 включва:

 1. Робот прахосмукачка.
 2. База за зареждане
 3. Прахоустойчива кутия.
 4. Резервоар за вода.
 5. Допълнителен филтър.
 6. 10 кърпички за еднократна употреба.
 7. 2 парцала за многократна употреба.
 8. Накрайник за мокро почистване.
 9. Специални капиляри.
 10. Инструкции за употреба (на английски, френски, испански, немски и италиански).

Външен вид

Xiaomi Roborock S6 T6

Xiaomi Roborock S6 / T6 е направен в минималистичен стил. Цветовете са черно, бяло и сиво. Традиционна кръгла форма, изработена от висококачествена пластмаса. За разлика от предишния модел, Roborock S55 има матово тяло, което решава въпроса за пръстовите отпечатъци върху робота.

В горната част, в един ред, има контролни бутони с актуализиран дизайн. Устройството е оборудвано със специален бутон, с който се определят ограниченията по височина. Лазерен монтаж.

Вътре в робота има контейнер за събиране на боклук с обем 500 мл. На гърба на контейнера има HEPA филтър, който не позволява на прах и мръсотия да излязат и да влязат в двигателя. Wi-Fi сензор. Накрайник за почистване на прахосмукачка, а от задната страна - остриета за отстраняване на вълна, мръсотия, косми от четките.

От едната страна, от едната страна има сензор за препятствия, а от другата броня, която омекотява удара при сблъсък.

Ходовата част, 2 основни колела и една въртяща се ролка са разположени отдолу. Основна силиконова четка, която е модифицирана с подвижни странични части. 6 сензора, разположени около периметъра.

Xiaomi Roborock S6 / T6 получи iF DESIGN AWARD 2019 за престижен и модерен дизайн.

Функционалност

Xiaomi Roborock S6 T6

Производителят на роботната прахосмукачка Xiaomi Roborock S6 / T6 е подобрил системата за картографиране - Map Management 3.0. Благодарение на приложението можете да разделите почистването на зони, да ограничите движението и да изберете място за локално почистване. Спомня си до 3 плана за почистване. Алгоритъмът за планиране на Rock Navigition съкращава времето за почистване с до 20%, т.е. 17 минути, вместо 21.

Снабдени с три процесора, 14 сензора са интегрирани. Преди това при подобни модели максималният брой беше 13. Процесор Allwinner Technology с чип от серия R16, процесор Texas Instruments и микропроцесор MCU STMicroelectronics.

Една от основните промени е преходът от обичайните микрофибърни кърпи за еднократна употреба за мокро почистване.

Актуализирана версия на лазерния сензор LDS стана по-точна, стана възможно сканирането на района и след това планиране на маршрут.

Основна работа за намаляване на шума с до 50% (до 40 dB) чрез намаляване на размера на двигателя, като същевременно се поддържа смукателната мощност до 2000 Pa.

Режими на работа - сухо или мокро почистване.

Снабден с две четки:

 • основна, V-образна подвижна четка;
 • контурен, изработен от устойчив DuPontTM Zytel материал.

Xiao Al - Разпознаване на гласови команди. Контрол - ръчно или синхронизиране с помощта на приложението MI Home - настройване на зоната за почистване, запазване на картата на стаята.

Спецификации

Тип почистване Мокър сух
батерия Li-lon, 5200 mAh
Работни часове 250 минути
Време за презареждане 150-180 минути
Зона за почистване До 250 кв. m
мощност 2000 Па
Обем на контейнера за отпадъци 500 мл
Сензори оптичен
Изграждане на карта на стаите да
часовник да
Програмиране да
Управление на смартфон да
Комуникационен протокол Wi-Fi
Мека броня да
Допълнителна информация Кърпичките за еднократна употреба се използват за мокро почистване
аксесоари Дистанционно управление, интелигентен кош за боклук
Габаритни размери 35,3 x 35 x 9,65 cm
тегло 3,6 кг

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • Красив дизайн;
 • актуализирана картография;
 • автономия;
 • маневреност;
 • голяма мощ;
 • отлично качество на почистване;
 • ниско ниво на шум;
 • бърза работа;
 • кърпички за еднократна употреба за мокро почистване;
 • работно време - до 2,5 часа;
 • удобно дистанционно управление;
 • лекота на поддръжка.

Недостатъци:

 • цената е над средната;
 • сривове в мобилното приложение;
 • локализация;
 • объркан в тюл или завеси.

baner_ali_white

продукция

В сравнение с Roborock S50, прахосмукачката Xiaomi Roborock S6 / T6 не е претърпяла глобални промени в дизайна, но могат да се проследят положителни промени във функционалните и технически характеристики, подобрявайки качеството на работа. Промените не могат да се нарекат кардинални или революционни, но производителят е подобрил основните технически параметри: Управление на картата 3.0 навигация, скорост на работа, подмяна на микрофибър, контрол от приложението Mi Home и намаляване на обема до 40 dB. Мощността остава същата. Според прегледите 95% от купувачите препоръчват устройството. Мисля, че Xiaomi Roborock S6 / T6 е добра цена / качество. Основните положителни аргументи бяха високо качество, бързо почистване, мощност, маневреност, лекота на работа, ниво на шум.

1163 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите