У дома Отзиви LG 75UK6750 TV ревю

LG 75UK6750 TV ревю

През 2018 г. се появи нов, по-усъвършенстван модел на LG TV - 75UK6750. Според експерти, той възпроизвежда изображението много по-остро от предишния модел от същата серия. Проучих характеристиките на LG 75UK6750, сравних ги с конкурентите Xiaomi Mi TV 4S 75 и Samsung UE75NU7100Uза да предоставим най-пълния преглед, който да ви помогне да се запознаете с характеристиките и предимствата на модела.

Този модел участва в рейтингът на най-добрите телевизори 75 инча и в класиране на най-добрите LG телевизори.

екран

LG 75UK6750

Телевизор LG 75UK6750 с диагонал 75 ”(189 см) и резолюция 3840 × 2160 пиксела. Той поддържа 4K UHD и HDR10, така че можете да видите и най-малките детайли с абсолютна вярност. Разделителната способност на UHD е 4 пъти по-добра от Full HD телевизорите (възпроизвеждане на картина - 4 пъти по-остро).

Екранната матрица, подобно на повечето телевизори в този сегмент, е TFT IPS. Цветовете и изображенията са еднакво видими от всяка точка на стаята и от всеки ъгъл, благодарение на широкия ъгъл на видимост. Естествените изображения се предоставят от четириядрен процесор. Той премахва шума, повишава остротата и повишава качеството на видеото до 4K.

Скоростта на опресняване на картината е 50 Hz, като повечето телевизори. Поради това са възможни малки „счупвания“ в картината в екшън сцени. В това той е по-нисък от Samsung, който има индекс на опресняване от 100 Hz.

Подсветката на екрана е направена от диоди, които са равномерно поставени зад екрана (Direct LED). Технологията за локално затъмняване регулира нивото на яркост на отделните диоди. Това увеличава контраста и създава по-равномерна подсветка. За сравнение: у Samsung UE75NU7100U Edge LED подсветка, когато светодиодите са разположени отстрани на екрана, което може да причини подсветка отстрани. Minus Direct LED - увеличена дебелина на матрицата.

Външен вид

LG 75UK6750

Модерен тип телевизор със сложни метални рамки, които му придават уникален чар. Изглежда стилно както на нощното шкафче, така и на стената. Има 2 чифта крака за монтаж на маса.

конектори

LG 75UK6750

LG 75UK6750 е оборудван с голям брой конектори: антена, AV, 4 HDMI, 2 USB, Ethernet, Miracast, Bluetooth, WiFi. Можете да свържете устройства за споделяне. Осигурен е интерфейс за свързване на CAM модули с декодираща карта (CL +). Samsung, Xiaomi имат 3 HDMI всеки. И последният няма слот за CL +.

Звук

LG 75UK6750

Звукът се възпроизвежда от два високоговорителя с мощност 10 W (Xiaomi има 8 W). Снабден с DTS аудио декодер за съраунд звук. Използва се при възпроизвеждане на цифрови звукозаписи в кината. Такива системи са склонни автоматично да променят силата на звука при преминаване от канал в канал, което не е така при конкурентите. И Xiaomi, и Samsung имат поддръжка на Dolby Digital.

Функции

LG 75UK6750

Работна платформа на Smart TV LCD телевизор LG 75 UK 6750 - web-OS. Това е собствената платформа на LG, втората най-популярна след Android, която работи Xiaomi Mi TV 4S 75, много други модели. Samsung също има своя собствена система - Tizen.

Управление - с дистанционно управление или глас благодарение на интелигентна система за управление. Дистанционното управление има бутон, който отваря достъп до видеотеката чрез приложението ivi. Отваря се веднага след включване. Телевизорът може да бъде свързан с други домашни устройства.Той поддържа почти всички формати: MP3, WVA, MPEG4, DivX, MKV, JPEG.

LG възпроизвежда съдържанието в качеството, в което е заснето (24p True Cinema). Има таймер за изключване, блокиране от случайно превключване от деца.

Предимства и недостатъци

LG 75UK6750

Ползи:

  1. Тънка рамка, модерен външен вид.
  2. Качество на възпроизвеждане на изображение: острота и контраст на изображението.
  3. Добър звук.
  4. Достатъчен брой конектори (повече от конкурентите).
  5. Възможно е да се свържете с домашна мрежа.
  6. Вграденият плейър показва всякакви филми.

Недостатъци:

  1. Много тегло.
  2. Не е най-тънката матрица.

заключения

LG 75UK6750

Цена LG 75UK6750 - , Има подобна цена Xiaomi Mi TV 4S 75. Samsung UE75NU7100U струва повече , Да преплащат тази сума е за тези, които предпочитат малко по-тънък телевизор с различен тип подсветка. Ефективността му обаче е съмнителна поради възможни отблясъци на страните. По отношение на функционалността и качеството на изображението LG не отстъпва на по-скъпия модел (с изключение на скоростта на опресняване на изображението, което може да се забележи при динамичните сцени). По отношение на качеството на звука, LG се различава от своите конкуренти, тъй като не поддържа Dolby Digital. Но въпросът кой декодер е по-добър, DTS или Dolby Digital, остава открит, тъй като експертите не са съгласни по този въпрос. Телевизор LG 75UK6750 - приличен, конкурентен, дори в сравнение с по-скъпите модели.

1704 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите