У дома Отзиви ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4S 75

ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4S 75

През 2018 г. Xiaomi пусна втория си 75-инчов модел Mi TV 4S 75, който създава усещането да сте в киносалон. След като анализирах характеристиките, прегледите, резултатите от тестовете, направих преглед на модела, който дава пълна картина на неговите характеристики и предимства. Направен е сравнителен анализ с основните конкуренти в ценовия сегмент, резултатът от него е представен в края на статията.

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори 75 инча и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4S 75

Диагонал - 75 ″ (191 см), разделителна способност - 3840 × 2160. 4K UHD дисплей ви позволява да видите най-малките детайли с отлично качество. Липсва HDR технология Erisson 75ULEA99T2 Smart, подобрява контраста на картината, като я прави по-обемна. Матрицата на екрана е TFT IPS. Широк ъгъл на гледане (178 °), високо цветопредаване, бърза реакция на пиксели (8 m / s), която точно показва динамични сцени. Индексът на предаване е 50 Hz, което е характерно за повечето телевизори. Подсветката се осъществява с помощта на Direct LED технологията, когато светодиодите са равномерно разположени зад екрана. Този метод на осветяване е по-ефективен, той се използва в телевизори от скъп ценови сегмент.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4S 75

Размери - 1672 × 1027 × 290 мм, тегло - 25,5 кг със стойка. Корпусът е изработен от алуминиева сплав, използвана в космическата индустрия. Покритието е матово, с приятна текстура. Рамката е много тънка. Дълбочината на Xiaomi е само 2,9 см, за разлика от 3,31 см за Erisson, така че изглежда по-впечатляващо при монтиране на стена. Рамката не е подложена на корозия, здрава, надеждна. Стандарт за монтиране на стена - VESA, размери - 400 × 200 мм. Ако имате нужда от телевизор на нощното шкафче, той е фиксиран на елегантна стойка.

конектори

Xiaomi Mi TV 4S 75

Производителят е предоставил голям брой конектори: 3 HDMI, 2 USB, антенния изход, AV, Ethernet порт, Wi-Fi, Bluetooth. По отношение на броя на изходите, той не е най-модерният: Erisson има VGA вместо AV изход и допълнителен USB. LG 75UK6750 има допълнително HDMI и Miracast.

Звук

Звук

Звукът се осигурява от два 8 W високоговорителя и Dolby Digital и DTS декодери. Реалистичен, съраунд звук, подобен на игра в киносалон. Erisson и LG имат по-мощни 10W високоговорители, но нямат поддръжка на Dolby.

Функции

Xiaomi Mi TV 4S 75

Smart TV на Xiaomi работи на Android, докато на уеб платформата на LG. Няма смисъл да спорим за ефективността в този случай, всеки има свои предпочитания по отношение на ОС. Но през 2018 г. делът на продажбите на смарт телевизори на Android зае 40% от пазара, а при webOS - само 13%. Въпреки че Android има много марки, включително модифицирани колеги от китайския пазар, докато webOS е собствената платформа на LG.

Телевизорът е оборудван с четириядрен 64-битов процесор. Бърза реакция, работа без "спиране". RAM - 2 GB, 8 GB вътрешна памет за изтегляне на филми, игри, приложения и т.н.

ТВ контрол - от дистанционното управление или глас, за който се използва PatchWall OS. Нито Erisson, нито LG гласови команди поддържат.

Потребителят има достъп до огромно количество съдържание (500 000 часа). Интелигентната система запомня предпочитанията и предлага филми за гледане според тях. Основният недостатък в сравнение с конкурентите е липсата на поддръжка на DVB.Закупуването на телевизор с вътрешни стандарти ще реши проблема.

Предимства и недостатъци

Xiaomi Mi TV 4S 75

Ползи:

  • Хубав дизайн, тънка рамка.
  • Отлично качество на изображението, естествена ярка картина, висока разделителна способност, 4K, HDR.
  • Реалистичен съраунд звук.
  • Умна телевизия на Android.
  • Обширна медийна библиотека.
  • Гласов контрол.
  • Интелигентна система за управление.

Недостатъци:

  • Няма поддръжка на T2.
  • Фърмуерът по подразбиране е на китайски. Можете да разрешите проблема с декодер и да свържете телевизор с фърмуер на руски език.

заключения

Цена Xiaomi Mi TV 4S 75, харесвам LG 75UK6750е . Erisson 75ULEA99T2 Smart Смарт ще струва по-евтино. Но по отношение на качеството на изображението, звука, функционалността, последният е значително по-нисък от Xiaomi. LG не поддържа Dolby Digital, което го прави по-ниско в качеството на звука. Моделът Xiaomi изпреварва основните конкуренти, създавайки пълно присъствие в киното благодарение на мощен процесор, високо цветопредаване. Недостатъците на Xiaomi са фърмуера на китайски и липсата на T2. Според прегледите купувачите решават това, като купуват приставка с домашен фърмуер.

3496 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите