У дома Отзиви LG 43UK6200 TV ревю

Телевизионен преглед LG 43UK6200

LG 43UK6200 се появи през 2018 година. Днес се продава за , Това е един от най-евтините 43-инчови телевизори на марката. В същото време производителят обещава отлична картина и звук, безпроблемно възпроизвеждане на 4K видео и подобрено качество на видеото в реално време с увеличаване на резолюцията. Възможно ли е това? Наистина ли е вътре година можете ли да закупите 43-инчов Smart TV за по-малко от 30 хиляди с такива функции? Тествах това устройство и го сравних с двама достойни конкуренти (Xiaomi Mi TV 4S 43 зад и Samsung UE40NU7100U за 27 500). Какво стана от това, вижте по-долу.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

LG 43UK6200

LG 43UK6200 е оборудван с 43-инчова матрица, резолюция - UHD с активен HDR и патентовани технологии HDR10 pro и HLG pro, True Motion. FRC технологията позволява осем битова матрица да предава картина, визуално сравнима с 10-битова. Четириядреният графичен процесор подобрява изображението в реално време, увеличавайки неговата разделителна способност. Картината на екрана на този телевизор е ярка, сочна, детайлна, динамични сцени изглеждат невероятно. Ъглите на видимост са великолепни, качеството на картината от всеки ъгъл е перфектно. Съперници -Xiaomi Mi TV 4S 43 и Samsung UE40NU7100U - в това отношение, не изостава. Обективно е трудно да се каже кой от тези телевизори създава по-добър образ. Samsung UE40NU7100U има диагонал 40 инча - това е неговият минус.

Външен вид

LG 43UK6200

LG 43UK6200 изглежда изящно, рамката около матрицата е изцяло метална, гърбът и корпусът са изработени от висококачествена пластмаса. Размерите на телевизора са 975 × 80.3 × 574 мм. Може да се монтира върху пластмасови крачета (включени в комплекта) или окачени върху конзола VESA 200 × 200 (продава се отделно). Samsung UE40NU7100U 2 см по-тънък с EDGE LED подсветка. Xiaomi Mi TV 4S 43 има по-тънки рамки, което ви позволява да се потопите по-дълбоко в съдържанието. Аз също не мога да избера любим в този раздел: всеки от тези модели има своите предимства.

конектори

LG 43UK6200

LG 43UK6200 е оборудван със следните конектори: компонент, композит, 2 USB 2.0 (1 отзад, 1 на страничния панел), 3 HDMI 2.0 (1 на гърба, 2 на страничния панел), LAN, входове за антена за кабелна и сателитна телевизия, оптичен аудио изход, слот CI +. Поддържани безжични протоколи Wi-Fi, Bluetooth. Бих добавил 3,5 мм жак за слушалки към този добър списък. Няма да напиша този елемент като недостатък, тъй като конкурентите също нямат такъв конектор.

Звук

LG 43UK6200

Високоговорителите на LG 43UK6200 са два високоговорителя от 10 W, насочени надолу. Многоканалната технология за усилване на звука Ultra Surround е отговорна за ефекта на потапяне. Звукът е обемно, с добри ясни ниски нива, голям запас на силата на звука. И двамата конкуренти използват технологията за подобряване на звука Dolby Digital. Когато свързвате външна акустика, телевизорът Dolby Digital трябва да звучи малко по-добре, но все пак зависи от самите акустики, така че отново „боен равен“.

Функции

LG 43UK6200

LG 43UK6200 се справя с основната задача да излъчва телевизионни канали, използвайки вградени цифрови, кабелни и сателитни телевизионни тунери. Чувствителността е отлична, приемането на сигнал е безупречно.

Интелигентната телевизия и всички мултимедийни възможности се осигуряват от операционната система webOS 3.5.Работи бързо, позволява ви да гледате съдържание в мрежата или от външни носители за съхранение, да играете игри, да инсталирате необходимите приложения, да записвате любимите си телевизионни предавания, да показвате изображение от вашия смартфон на телевизионния екран, да контролирате телевизора от вашия смартфон. Възможно е управление на телевизионни и гласови команди. Предлага се с дистанционно управление, обмислен до най-малките детайли. Открийте света на киното с приложението IVI с едно натискане на бутон.

предимство Xiaomi Mi TV 4S 43 - Android TV, марка на MIUI с адаптация към интересите на потребителя. Но той няма тунери, за да гледате телевизия трябва да си купите допълнително оборудване.

Ползи

LG 43UK6200

  • Разумна цена;
  • отлично качество на изображението, собствена технология за подобряване на картината;
  • добър звук;
  • метална рамка;
  • внимателно дистанционно управление;
  • просто меню;
  • контрол от смартфон и глас.

недостатъци

  • Матрица заден ход;
  • няма бутон за бързо превключване между източници на дистанционното;
  • понякога го изхвърля, когато гледате филми от външен твърд диск.

заключения

LG 43UK6200 - отличен телевизор от всички страни. Разумна цена, добра картина, качествен звук, неограничени мултимедийни възможности. Но да кажа, че това е най-добрата цена за телевизия , не можеш - има достойни конкуренти. Xiaomi Mi TV 4S 43 и Samsung UE40NU7100U струва приблизително същото, но по отношение на функционалността, качеството на звука и изображението не са по-ниски. Най-вероятно предпочитанието на марката ще играе своята роля. За феновете на LG изборът е очевиден - 43UK6200. Ако сте свикнали със собствената Tizen OS на Samsung, тогава UE40NU7100U. Ако харесвате MIUI на Xiaomi, тогава Mi TV 4S 43 е това, от което се нуждаете. За цената тези три телевизора са почти еднакви, разликата не е повече , така че има какво да избирате. Ще ви кажа едно нещо със сигурност: LG 43UK6200 ще бъдете доволни.

2673 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите