У дома Отзиви Panasonic TX-40FSR500 телевизионен преглед

Panasonic TX-40FSR500 телевизионен преглед

„Умен“ телевизор Panasonic TX-40FSR500 японска продукция - стилен дизайн, функционалност и отлично качество на картината HD HDR. Неговата цена - ... Той се основава на широките възможности на модела, които го правят конкурентен. Интелигентна телевизия, базирана на операционната система Linux, различни режими на гледане на съдържание, домашна поточна телевизия, удобен начален екран Home Screen 3.0 и много други, за които ще научите в този преглед.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори, в класацията на най-добрите 40-инчови телевизори и в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

Panasonic TX-40FSR500

Диагонал - 40 инча (102 см). За този размер той има класическо съотношение 16: 9. Тя е доста тънка, тъй като LED подсветката е инсталирана отстрани на матрицата. Светодиодите осветяват екрана малко неравномерно - централната част е визуално по-тъмна от краищата. Индексът на опресняване е 50 Hz. Разделителна способност на екрана - Full HD. Картината е подробна и ясна. Благодарение на HDR изображението на екрана е възможно най-близо до реалността, съчетава дълбоки сенки с ярки светлинни тонове.

Съдържанието може да се гледа в няколко режима. Спортният режим предлага богати цветове и динамични визуализации. Създава усещане за присъствие, отвежда зрителя до футболната трибуна точно от дивана. В игровия режим има ускорена система за възпроизвеждане.

Външен вид

Panasonic TX-40FSR500

Външно телевизорът изглежда скъп. Рамките около екрана са тънки, така че изобщо не отвличат вниманието от гледането. Те са направени в черно и имат гланцово покритие. Тялото е поставено на стойка, но телевизорът може да бъде окачен на стената. Монтажен стандарт - VESA 200 × 200. Моделът тежи 8,5 кг.

конектори

Panasonic TX-40FSR500

Panasonic TX-40FSR500 има стандартен комплект:

 • AV вход;
 • компонент;
 • HDMI (2 бр.);
 • USB (2 бр.);
 • Ethernet (RJ-45);
 • жак за слушалки (3,5 мм).

Два HDMI и USB може да не са достатъчни, особено за тези, които планират да използват телевизор като монитор. Модел JVC LT-40M650 по-евтино - но има три HDMI и USB.

Звук

Звук

Телевизионната система за високоговорители е реализирана с два вградени високоговорителя, всеки с мощност 10 вата. Общата звукова мощност е 20 вата. Звукът е с високо качество. Но ако искате да получите наистина мощен звук, тогава трябва допълнително да инсталирате система от високоговорители.

По-скъп телевизор Sony KDL-40RE353 има по-лош звук. Изходът на високоговорителите е само 10 вата. За съраунд звук се използва специална обработка на сигнала.

Функции

Panasonic TX-40FSR500

Smart TV на операционна система Linux, за която са разработени много приложения. Моят начален екран 3.0 осигурява бърз достъп до тях и до любимото ви съдържание. Можете да добавите към него отметки, филми, програми в браузъра. Повечето потребители са свикнали с операционната система Android на Google: тя е по-удобна за потребителя. Ако присъствието му е от съществено значение, струва си да се вземе JVC LT-40M650.

Panasonic TX-40FSR500 има интересна технология Swipe & Share. Тя ви позволява да предавате съдържание от смартфони и таблети към вашия телевизионен екран. Достатъчно е да „прекарате пръст“ на видео или снимка. Можете да записвате програми на външни носители за съхранение.

Ползи

 • Висококачествено изображение, близко до реалността;
 • Поддръжка на интелигентна телевизия;
 • мощен звук;
 • функция за начален екран;
 • няколко режима на гледане на съдържание;
 • Прекарайте пръст и споделяйте технологии.

недостатъци

 • Неудобен контролен панел;
 • малко количество RAM;
 • неудобна Linux OS в сравнение с Android.

Panasonic TX-40FSR500 радва с реалистична и жива картина. Заедно с мощен звук, той създава ефекта на присъствие и пълно потапяне в случващото се на екрана. Ако телевизорът е закупен като допълнително устройство, например за инсталиране в кухнята или спалнята, има смисъл да се спести. Добра алтернатива е моделът JVC LT-40M650в който няма HDR технология. Значителен недостатък е операционната система Linux. За мнозина е необичайно в сравнение с Android.

2158 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите