У дома Отзиви Преглед на телевизор Sony KDL-40RE353

Преглед на телевизор Sony KDL-40RE353

През 2017 г. японският концерн Sony представи нов 40-инчов телевизор KDL-40RE353. Цена - , което до голяма степен е оправдано от голямото име на марката. Спецификациите и възможностите са стандартни: Full HD резолюция, множество режими на гледане на съдържание, функции за заспиване и таймер, възможност за свързване на устройства чрез HDMI и USB. Внедрени съвременни технологии за подобряване на качеството на картината и звука. Но такава популярна функция като Smart TV, с която можете да получите достъп до Интернет, не е в нея.

Този модел участва в най-добрите Sony телевизори и в класацията на най-добрите 40-инчови телевизори.

екран

Sony KDL-40RE353

Диагонал - 40 инча (101,6 см), стандартно съотношение на страните - 16: 9. Пълна HD резолюция - 1920 × 1080 px. Скоростта на опресняване е 50 Hz. Моделът има директно LED подсветка. Светодиодите са равномерно разположени зад LCD, така че на екрана няма светлина. Със същите характеристики можете да вземете бюджета TX-40FSR500 от Panasonic. Единствената разлика е LED подсветката - светодиодите на Panasonic са разположени отстрани.

Sony KDL-40RE353 разполага с няколко технологии, които подобряват качеството на картината. Те включват:

 • Жив цвят - подобряване на цвета;
 • алгоритъм за динамична подсветка - подобряване на контраста;
 • Ясна резолюция - подобрена яснота;
 • Motionflow ™ XR 100 Hz - Подобрява предоставянето на динамични изображения.

Благодарение на тези технологии картината се отличава с добра изработка на детайли, ниско ниво на шум, висока острота и контраст, естественост и реализъм. Потребителят може сам да регулира параметрите на картината и да избере оптимален режим на гледане: ярък, стандартен, персонализиран, фото-ярък, фотостандарт, фото-потребителски, кино, игри, графика, спорт.

Външен вид

Sony KDL-40RE353

Външно Sony KDL-40RE353 изглежда строг, но не изцяло полезен: черна пластмаса, сравнително тънки рамки, сигнален светодиод в центъра. Долният панел на калъфа плавно влиза в стойката, която се доставя с комплекта. Предлага се VESA стенен монтаж. Тегло - 6,5 кг.

Телевизорът е оборудван с X-Protection PRO, който предотвратява навлизането на прах в шкафа. И първичният кондензатор надеждно предпазва от напрежения в мрежата. Водоустойчивото покритие на дъската предотвратява късо съединение при висока влажност.

конектори

Sony KDL-40RE353

За да свържете допълнителни устройства, са предоставени следните конектори:

 • HDMI - 2 бр .;
 • USB - 1 бр .;
 • въвеждане на компоненти;
 • AV вход;
 • жак за слушалки (3,5 мм).

Наборът от конектори е скромен, което ограничава функционалността на устройството. Особено в сравнение с по-скъп телевизор Samsung UE40NU7100U... Снабден е със следните конектори: AV, компонент, 3 HDMI, 2 USB, Ethernet, Miracast.

Звук

Sony KDL-40RE353

Системата за високоговорители е реализирана с два високоговорителя, всеки с мощност 5 вата. Общата звукова мощност е 10 вата. Но технологията ClearPhase е предоставена. Той оптимизира честотната характеристика на високоговорителите, като гарантира естествен и ясен звук. Все пак липсват ниски честоти поради малкия размер на вградените високоговорители.

За да получите висококачествен звук, ще трябва да свържете външни високоговорители или да купите друг телевизор с по-мощен звук. Например същото Samsung UE40NU7100U: има обща звукова мощност от 20 вата.

Функции

Sony KDL-40RE353

Телевизорът Sony KDL-40RE353 работи на операционна система Linux. Софтуерът му не включва функция Smart TV, която ви позволява да използвате Интернет. Ако трябва да гледате филми онлайн или да използвате различни приложения, по-добре е да купите евтин Panasonic TX-40FSR500.

Телевизорът има прост и интуитивен интерфейс. Управлението е възможно чрез дистанционното управление или гласови команди. Потребителят може да получи достъп до таймера, режим на заспиване. Телевизията получава радио сигнал, осигурява ясни и висококачествени радиопредавания.

Предимства и недостатъци

Sony KDL-40RE353

Ползи:

 • добро качество на изображението;
 • X-Protection PRO защитна технология;
 • гъвкави настройки на излъчваната картина за широк екран;
 • възможност за запис на ефирни канали към носител на памет;
 • равномерно осветление без отблясъци.

Недостатъци:

 • лош звук;
 • минимален брой конектори;
 • видео процесорът не може да се справи с висока разделителна способност (4K).

Телевизорът Sony KDL-40RE353 ще бъде оценен от феновете на концерна, които са готови да доплащат за името на марката. Моделът има стандартни характеристики на екрана, които са идентични с бюджетните. Panasonic TX-40FSR500, Качеството на картината обаче е по-добро, тъй като разработчиците са използвали няколко технологии за подобряване на яснотата, яркостта, контраста. Основният звук е само 10 вата. Но потребителите, живеещи в Украйна и у нас, имат възможност да слушат радиото. Липсата на Smart TV е смущаваща.

2159 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите