У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на пасатор за приготвяне на бебешка храна

Избор на пасатор за приготвяне на бебешка храна

С появата на малък член на семейството на преден план излязоха онези въпроси на домакинството, на които преди това не беше обърнато толкова внимателно внимание. Буквално след няколко месеца ще ви трябват допълващи храни. А за да направите ястия с пюре и крем супи, се нуждаете от висококачествен блендер. Но коя е подходяща за приготвяне на бебешка храна? Какво да търсите при покупка и коя среда е най-добрата? В тази статия ще отговорим на всички тези въпроси, както и ще представим рейтинг на най-добрите модели. години според отзиви на клиенти и експертно мнение.

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Видове и техните плюсове и минуси

Блендер е много функционално и практично устройство, което може да спести много време и усилия при приготвянето на различни кулинарни шедьоври. Един добър, висококачествен модел може да превърне твърди парчета зеленчуци или плодове в нежна ефирна маса за няколко мига. За мощен блендер дори парченца сурово месо няма да представляват и най-малка трудност.

Основната му задача при приготвянето на бебешка храна е да прави нежно картофено пюре, без да пропуска бучка. В крайна сметка способностите за ухапване и дъвчене на бебето само се формират. Освен това, детският смесител просто е длъжен да направи това бързо, без да използва огромен брой части - в края на краищата те също ще трябва да се мият по-късно! И една млада майка има достатъчно проблеми без нея. И мощността на устройството трябва да е достатъчна не само за зеленчуци и варени зърнени храни, но и за месо, риба, черен дроб и т.н.

За да приготвите бебешка храна:

 • ръчни пасатори;
 • мини блендери;
 • двойни блендери.

Нека ги разгледаме по-отблизо.

Вижте също - Как да изберем смесител за домашна употреба

Ръчни блендери

Компактни и удобни устройства, с които лесно можете да готвите почти всеки брой продукти. Поставя се в различни кухненски съдове и може да се използва не само за бебешко пюре. Това тесто, и кайма, и коктейли, и зеленчуци на пюре, и супи с крем, и много други интересни ястия.

Професионалисти:

 • компактност;
 • функционалност;
 • простота при напускане и работа;

Минуси:

 • ниска мощност.

Мини блендери

Почти всички известни производители на кухненски уреди го имат. Такива устройства са проектирани специално за нуждите на младите майки. Мини блендера е направен от екологично чисти материали, забележим е с малкия си размер и обработката на малко количество продукти - така че да е достатъчен за една детска порция, не повече.

Професионалисти:

 • компактност;
 • готвене на малко количество храна;
 • лекота на използване и грижи.

Минуси:

 • недостатъчна мощност;
 • ограничена функционалност.

Паров блендер

Това е многозадачно устройство, което не само смила, но също така е в състояние да загрява, размразява или дори да готви храна за двойка. Именно тази топлинна обработка се счита за най-предпочитана за приготвяне на детска храна, тъй като продуктите запазват всичките си витамини и хранителни вещества.

Професионалисти:

 • разширена функционалност;
 • бързо приготвяне на храна;
 • лесна работа

Минуси:

 • висока цена;
 • обемност на устройството.

Кой пасатор да избера за млада мама?

Отговаряйки на този въпрос, всеки клиент и млада майка трябва да се съсредоточат върху собствените си предпочитания.

Ако не сте привърженик на смилането на храна, картофено пюре и коктейли - по-добре е да си купите мини блендер. Такова устройство ще бъде повече от достатъчно, ако говорим изключително за детска храна. Само няколко месеца по-късно, когато бебето ви се научи да хапе и дъвче, вече няма да се нуждаете от такъв помощник в кухнята.

Ако обичате да се отдадете на домашните си торти, супи с пюре, коктейли - обърнете внимание на потопяемите модели. Удобно е да съхранявате такъв блендер и да го използвате - изобщо не е проблемно. Той е достъпен, лесен за почистване и подходящ за почти всеки кухненски контейнер. Именно потапящият блендер, който еднакво успешно се справя с малка порция за детски обяд и с голям брой продукти за семейство от 3-4 души.

Ако сте привърженик на здравословното хранене, използвайте активно блендер, за да храните както възрастните домакинства, така и тези, които са по-млади, изберете блендер-параварка. Капацитетът на такова устройство ще зависи от броя на продуктите, които постоянно ще обработвате. Това е такова устройство, което можете да използвате, когато детето ви порасне. Този модел принадлежи на стационарни смесители, които са по-лесни за употреба, отколкото потопяеми. Изсипах храна в специален контейнер, затворих капака и натиснах бутона на таймера - не е необходимо да стоите и контролирате устройството.

Какво да търсите при избора

Какъвто и да е вашият избор, има някои съвети, които могат да ви улеснят да си купите добър блендер за приготвяне на детски пюрета.

 1. Ел. Този параметър определя качеството и скоростта на устройството. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-равномерна и плитка маса получавате. Това е мощни модели, които лесно могат да се справят с най-твърдите или структурни продукти - месо, ядки, замразени плодове и др. Помня! За висококачествено смилане на месо, мощността на пасатора трябва да бъде над 400 вата.
 2. Функционално. Това включва броя на работните режими и дюзите, включени в комплекта. Колкото повече дюзи и скорости на работа, толкова по-голямо разнообразие в готвенето получавате. Някои дюзи успешно се справят със зеленчуци и плодове, докато други са предназначени за по-твърди храни. Не можете да измъчвате устройството с високи скорости, ако просто трябва да смесите няколко вида картофено пюре в едно ястие и т.н.
 3. Материалът на производство. Устройството трябва да е безопасно и дълготрайно. Уверете се, че купичките и дюзите, които влизат в контакт с храната, не вредят на здравето на вашето домакинство. Без токсични багрила или повредени елементи. Пластмасата се счита за по-лек и по-евтин материал. Но металните кутии и елементи са знак за надеждност и издръжливост.
 4. Обем на капацитета Ако планирате да използвате пасатор не само за приготвяне на детски пюрета, тогава капацитетът на купата ще се превърне в важен критерий за избор за вас. Колкото повече ядете в семейството си, толкова повече вашият блендер трябва да се похвали.

Най-добрите двойни блендери

Двойните пасатори са най-добрият избор за организиране на бебешка храна и приготвяне на здравословни храни за възрастни. Преди да купите такова устройство, не забравяйте да прочетете нашите топ 3 най-успешни модели на смесител-двоен котел според отзивите на клиентите.

Philips AVENT SCF870

Компактен и надежден. Сред предимствата са спретнат дизайн, удобни размери.Мощността на устройството е 400 W, обемът е 450 ml, два режима на скорост, една дюза. Собствениците на такъв пасатор отбелязват известен шум от устройството, лекота на употреба и издръжливост. Радвам се, че в купата няма труднодостъпни части, които трудно се мият.

Вижте също - ТОП 10 най-добри блендери на Philips

Beaba babycook

Beaba Babycook Original

Стаен детски смесител-двоен бойлер. Характеризира се с оригинална производителност, надеждност и функционалност. Моделът е похвален за бързата и качествена подготовка на различни хранителни продукти. Мощност - 350 вата, но никой от собствениците не се оплака от бучки или месо, което не е умъртвено. Вместимост - 600 мл. Има няколко режима на работа, включително експресно размразяване. Като цяло - интересен и функционален смесител-двоен котел за тези, които не обичат да прекарват много време в кухнята.

Вижте също - Най-добрите преработватели за домашна храна

Tefal TD 7000 Babe Начало

Практично и надеждно устройство от известен и отговорен производител. Висококачествен монтаж, обмислена ергономия, интересен „детски“ стил. Блендер-параход е много удобен за използване - има няколко режима на работа в устройството, просто механично управление, вместима купа (750 мл). Има буркани за удобно съхранение на различни продукти. Мощност - 350 вата, смесителят е доста тих в експлоатация.

Вижте също - Най-добрите електрически месомелачки за домашна употреба

Най-добрите мини блендери

Оценката ни продължава от теснопрофилните мини-блендери.

Ежедневна колекция на Philips HR2872

Стилен и оригинален пасатор с бутилка. Идеален за любителите на супа, коктейли и картофено пюре. Бутилка е удобен вариант за транспортиране на детски обяд. Обемът на купата е 600 мл, всички части могат да се мият на ръка или в съдомиялната машина. Мощност - 350 вата, острите ножове лесно се справят с готови зеленчуци, както и със замразени плодове и парчета плодове.

Вижте също - Най-добрите електрически месомелачки за домашна употреба

Braun MR 320 Бебе

Компактен и надежден модел с висока мощност. Блендерът има малка купа от 500 мл, но мощността е 450 вата. Този модел лесно се справя с най-твърдите, най-малки или замразени храни. Купата е направена от термично стъкло, може спокойно да се постави в микровълновата.

Вижте също - Преглед на най-добрите смесители Braun на годината

Panasonic MX-GX1011WTQ

Най-просторният пасатор в тази категория. Обемът на купата е 1 литър. Типът на устройството е неподвижен, но е много удобно да го използвате за приготвяне на детска храна с устройството - бързи режими на работа, щателно смилане и смесване, нисък шум, лесна поддръжка. Мощност на работа - 400 вата. Можете да го използвате у дома или на почивка или пътуване - където има връзка с обикновен изход.

Рейтинг на най-добрите потопяеми модели

Според нашите потребители ръчните смесители са най-достъпните и многофункционални устройства. „Функционалните задължения“ на блендера за ръце не се ограничават до приготвянето на изключително бебешка храна, такова устройство ще бъде вашият верен кухненски помощник при приготвянето на много други ястия.

Bosch MSM 6B100

Бюджетният вариант за ръчен блендер в нашия преглед. Прост и надежден модел, който се сравнява благоприятно с дълъг експлоатационен живот и лесна поддръжка. Мощността е 280 вата, така че такова устройство приготвя зеленчукови пюрета с бретон, но ще трябва да работите върху месни ястия. Този пасатор може да се използва и за приготвяне на различни "възрастни" лакомства - коктейли, сосове, тесто и т.н.

Вижте също - 11 най-добри смесители на Bosch на годината

Philips HR1677 Avance Collection

Много мощен смесител (800 W) с контрол на скоростта, защита срещу пръски и режим на тръбата. Въпреки че такъв модел е с порядък по-скъп от предишния, функционалността на Philips е многократно по-висока. Устройството е в състояние да смила и смесва почти всеки продукт - твърд или мек, малък или голям. Включена е литра купа за смесване и различни накрайници.

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Braun MQ 5077

Мултизадачен, модерен кухненски помощник за всички поводи. С такъв блендер ще можете да правите всякакъв вид ястия - пасти, пасти, сосове, картофено пюре, кремове и др. Функционалността на модела включва 21 скорости, мощност 750 W, купа с обем 1,5 литра, голям брой допълнителни приставки. Устройството е много лесно и удобно за използване, купата няма труднодостъпни места и профилирани повърхности, които са трудни за почистване. По принцип този модел е позициониран като многозадачен, мощен и лесен за работа.

Вижте също - Направи си сам ремонт на смесители: фиксиране на щети

Наистина се надяваме, че сега въпросът е: как в Изборът на пасатор за приготвяне на детска храна няма да е непреодолим за вас. От нашата група от най-добрите смесители за деца, можете лесно да изберете отличен модел за всеки вкус и портфейл. И ако искате сами да направите избор, сега знаете какво да търсите преди да купите и какво трябва да бъде устройството за организиране на бебешка храна.

Вижте също:

15189 1

Една мисъл на тема „Избор на блендер за приготвяне на бебешка храна“

 1. Светлана:

  Бебешки блендер-параварка Beaba babycook, най-доброто нещо за млада мама в готвенето на бебето.
  Спестява време, лесно се почиства, заема малко място.
  едно устройство изпълнява 4 функции едновременно. Много съм доволен от покупката.


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите