У дома Правила за работа Малки домакински уреди Как да използвате блендер правилно

Как да използвате блендер правилно

За да се готви вкусна и красива храна у дома, съвременните технологии са осигурили всички необходими условия. Още 10-15 години за приготвяне на коктейл вкъщи и няма как. Днес това е стандартната процедура за „добро утро“. И всичко благодарение на такова прекрасно устройство като блендер. Нека да разберем как да използвате пасатор и да се насладите на процеса на готвене, независимо от обстоятелствата.

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Как да използвате стационарен пасатор

Как да използвате стационарен пасатор правилно

Честито! Купихте пасатор. Сега отворете кутията и внимателно проучете съдържанието. Вижте как изглежда вашата машина Кой тип трошене и камшик предпочитате?

Стационарен блендер. Това устройство може безопасно да се нарече самодостатъчно. Практически няма недостатъци в него. Е, може би ограничения размер на купата. Просто го поставяте на масата, включвате щепсела, зареждате храната (предварително нарязана на кубчета), натискате бутон и наблюдавате процеса.

Използването на този тип устройства не носи нищо друго освен удоволствие. Но има някои неща, които е строго забранено да се правят, а именно:

  1. Блендер за претоварване или претоварване Не хвърляйте няколко парчета месо на дъното и не пълнете устройството под самия капак.
  2. Заредете гореща храна в пластмасов контейнер за разбиване / раздробяване, тъй като купата бързо ще стане неизползваема.
  3. Оставете отворения капак на купата, докато машината работи. И това се случва. И последствията от тази грешка остават по стените, пода и дори тавана. И все още трябва да ги премахнете.

Преди да използвате устройството, не забравяйте да прочетете инструкциите. Прекараните 10 минути време ще ви спестят от неприятни изненади.

Вижте също - Какво е пасатор и за какво е?

Как да използвате ръчен блендер

Как да използвате ръчен или ръчен блендер

Това устройство е предназначено за тези, които обичат да държат всичко под контрол. Приятното усещане за тежест по време на готвене и разбирането, че никой детайл не избяга от очите ви е истинско удоволствие.

Е, ако говорим за по-светски неща, ръчния блендер е практично нещо. Можете да работите с него във всяко качество и с всякакви продукти, добре, почти. Не смилайте ядки, кафе, лед с потопяема единица. Но ако е необходимо, добавете малко вода на дъното на купата.

Как да използвате устройството за ръце? По-скоро напишете няколко тайни.

  1. Обикновено потапящото устройство е снабдено с купа за обработка на храна, но ако решите да използвате различен контейнер, вземете най-дълбокия. Тогава не се страхувате от пръски (и никъде без тях), а почистването ще отнеме по-малко време.
  2. Храната, която ще се преработва, трябва да покрива дъното на крака на пасатора.Това е минимумът, който може да се камшира / нарязва.
  3. Не използвайте уреда за работа с гореща храна (прясно извадена от печката). Оставете ги да изстинат (поне 70 градуса) и едва след това продължете да готвите.
  4. Извадете семената от съставките, преди да разбиете плодовото пюре.
  5. Ако се съмнявате в кой продукт да приложите каква скорост, започнете с минимална и постепенно я увеличавайте.
  6. Използването на блендер за приготвяне на картофено пюре не се препоръчва. Ще се окаже безвкусен.
  • Всеки уважаващ себе си производител определено ще допълни устройството с размах. Разбира се, агрегатът, уви, няма да може да победи протеини за мус (буйни, плътни, еднообразна маса), но ще приготви тесто или коктейл.

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Как да използвате приставките на пасатора

Как да използвате приставките на пасатора

Ръчните пасатори често са оборудвани с допълнителни приставки. И не винаги е ясно за какво са предназначени и къде могат да бъдат използвани. Ще обясним.

И така, основната дюза за смилане на зеленчуци, плодове и месо се поставя на крака. Без нея, никъде, защото лъвският дял в работата е на нея. Също така, комплектът може да включва чопър - малък капацитет (100-150 мл) с остриета. Той е предназначен за обработка на ядки, семена и други твърди продукти.

Производителите често доставят ръчни смесители с размах. Разбира се, няма да получите такъв ефект като от миксер, но вероятно ще биете тесто за палачинки. Моделите от високия ценови диапазон често са оборудвани с различни приставки за нарязване, които превръщат устройството за ръце в хранителен процесор.

Стационарният блендер е друга история. Няма да бие яйца, а максимума, който можете да получите в пакета, е лед. Ако не е, това означава, че е строго забранено да се обработва лед или замразен сок в устройството.

Всъщност отговорът на въпроса "как да използвате правилно блендер?" по-лесно да се намери, отколкото си мислиш. Всичко, което ви интересува, е написано в инструкциите, които са неразделна част от конфигурацията на всеки блендер. В него производителят посочи всички функции на използването на уреда, които ще ви помогнат да готвите вкусно и да поддържате устройството в работно състояние в продължение на много години.

Е, това вероятно е всичко. Време е да запазите тази статия в случай, че внезапно забравите как да използвате пасатор. Всичко най-хубаво и ще се видим скоро!

4917 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите