У дома Правила за работа Малки домакински уреди Как да използвате двоен бойлер

Как да използвате двоен бойлер

Параходът ще бъде оценен от хората, които се придържат към правилната диета и поради това често ястия на пара. Закупуването на двоен котел няма да е проблем, тъй като на пазара има голям асортимент от тези продукти от различни производители. При използване на уреда могат да възникнат проблеми. В тази статия ще се опитаме да отговорим на въпроса как да използвате двоен бойлер.

Устройство и принцип на работа

Принципът на работа на двойния котел е прост: в долната част на тялото, която е основната част на апарата, има нагревателен елемент и резервоар за вода, върху който е инсталирана кошница, предназначена за готвене. По време на работа на двойния котел, течността в резервоара кипи, а парата се издига и преминава през специалните отвори в кошницата към продуктите, в резултат на което те равномерно се нагряват.

Този уред е лесен за използване, в допълнение, той е много полезен за здравето: парените храни запазват почти всички витамини и хранителни вещества, тъй като процесът на готвене не включва използването на нито масло, нито мазнини. По тялото на парахода има индикатор за вода, който дава подходящ сигнал, ако нивото на течността е недостатъчно и трябва да се добави.

Някои уреди имат специален отвор, който събира целия кондензат, което предотвратява навлизането на течност в генератора. Трябва да знаете, че броят на палетите трябва да е пряко пропорционален на броя на купичките, в които се приготвя храна. Това е необходимо, за да не се смесват миризмите, тъй като няколко вида храна могат да се готвят в двоен котел едновременно.

Контейнерите за готвене са направени предимно от пластмаса, тъй като този материал е устойчив на удар, но може да се оцвети с някои продукти, които са естествени багрила. Но понякога се използват материали, които са устойчиви на петна. Парите могат да бъдат оборудвани с:

 1. Поставка за яйца
 2. Тави за събиране на кондензат.
 3. Контейнери за течни и насипни продукти.
 4. Книга с рецепти.
 5. Инструкции за работа.

Ефективността на парахода зависи от неговата мощност. Ако този индикатор е 2 kW или повече, тогава готвенето ще отнеме малко време, но консумираната електроенергия ще се увеличи.

Агрегатите, оборудвани с 2–3 чаши, обикновено работят с мощност 900-1000 W, което е напълно достатъчно за цялостна обработка на храна с минимална консумация на електроенергия.

Вижте също - Тиган WOK - какво представлява и за какво е?

Монтаж на пара

Всеки параход има свои собствени инструкции за употреба, след като проучите кои можете да избегнете наранявания и да научите как да използвате устройството правилно.Голямо значение трябва да се даде на инсталацията на устройството, защото зависи от това как ще работи пароходът:

 • Монтажът трябва да се извършва само на равна и твърда повърхност.
 • Двойният котел не трябва да стои близо до печката, върху нея или в близост до мивката, защото топлината и влагата могат да повлияят неблагоприятно върху работата й.
 • Шнурът трябва да бъде разположен така, че да не се хване.
 • Не започвайте да използвате устройството без течност в него.
 • Няма нужда да поставяте двоен котел на ръба на повърхността.
 • Пароходът не трябва да стои близо до стена или кухненски шкаф, тъй като това може да доведе до неизправност на уреда и дори да повреди кухненските мебели.

Препоръки за използване на двоен бойлер

За да подготвите правилно паровара за работа, трябва да следвате следните съвети, които ще направят процеса на готвене прост и лесен:

 1. За готвене е необходимо да използвате само пречистена вода, която трябва да се излее в специално отделение. Водата от чешмата може да повреди уреда с течение на времето.
 2. За да бъде нивото на течността оптимално, е необходимо да се ориентирате по маркировката на тигана: водата не трябва да е над или под нея. В някои нови модели има функция, която уведомява за необходимостта от добавяне на вода, но при по-старите модели това не е възможно, така че трябва да добавите вода след 40–45 минути.
 3. Трябва да се монтира капачка за кондензат.
 4. След като сглобите долната част на парахода, можете да поставите храна в купата и да започнете да готвите.
 5. След приготвяне на храната, уредът ще излъчи характерен звуков сигнал.
 6. За да не се нараните, не докосвайте парахода до края на неговата работа. Капачката трябва да се сваля много внимателно - горещата пара може да изгори кожата.
 7. Когато готвите едновременно месо и зеленчуци, месото трябва да се постави в долното отделение, а зеленчуците - в горното отделение.
 8. Продуктите на по-ниско ниво винаги се готвят по-бързо, така че винаги трябва да следите времето.
 9. Времето, необходимо за приготвяне на храна, може да варира, така че това трябва да се наблюдава.
 10. След всяка употреба парните тави и контейнерите с течност трябва да бъдат измити и избърсани на сухо.
 11. Не използвайте абразивни почистващи препарати за почистване.
 12. Мазнината трябва да се почиства с четка.

Полезни съвети за готвене в двоен котел

Не е тайна, че принципът на готвене на различни ястия може да се различава значително. За правилната подготовка на продуктите е необходимо да се вземат предвид техните характеристики:

 • За да е месо сочно, трябва да се готви във фолио - сокът няма да изтече и да остане вътре в съда.
 • Ако готвите риба във фолио, след това запазете деликатен аромат и вкус, добавете подправка към вкуса в подправка.
 • Омлетът, приготвен в двоен котел, е нежен и въздушен. Трябва да се готви в купа с ориз.
 • Кашата е много вкусна и запазва всичките си полезни свойства.
 • В това устройство можете да готвите зеленчуци, които запазват всичките си полезни свойства. Можете също така да готвите зеленчуци за салата или като отделно ястие.
 • Ястия от извара са много вкусни и здравословни.
 • Можете да изпечете торта, но първо трябва да я увиете във фолио, така че излишната влага да не попадне върху нея.
 • Храната, приготвена в двоен котел, не изисква разбъркване или обръщане.
 • Продуктите в това устройство не залепват.
 • Двойният котел може да съхранява топлина в продължение на 20 минути.

Какво не трябва да готвите в двоен котел

Една параход, разбира се, е много необходим предмет в кухнята, но не всички продукти могат да се готвят в този уред. Ако сте главно на пара, тогава трябва да знаете, че:

 • Не можете да готвите макаронени изделия в това устройство - те ще се слепят.
 • Няма да можете да сварите гъби - те ще станат жилави и ще загубят вкуса си.
 • Фасулът не се вари напълно.
 • Няма нужда да осолявате храната по време на готвене, по-добре е да я правите на чиния. Ако все пак решите да осолите съда, тогава трябва да използвате повече сол, защото част от него, заедно с кондензата, ще влезе в тигана.

В тази статия се опитахме да разкажем не само как да използвате двоен бойлер, но и тайните на готвенето и правилата за инсталирането му. От всичко по-горе е лесно да се разбере, че това устройство е много полезно и необходимо. Ето защо, ако все още се съмнявате да купите или не - отхвърлете всички съмнения и купувайте!

Вижте също - 6 най-добри параходи до според отзивите на клиентите

4955 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите