У дома Правила за работа Малки домакински уреди Къде и как се използва парогенераторът?

Къде и как се използва парогенераторът?

Не всеки има парогенератор, но тези, които имат такова устройство, могат да говорят за неговите предимства. Професионалните салони, шевни работилници, на практика не могат без него. Тоест това устройство е толкова ефективно, че се използва както за домакински нужди, така и за професионалисти. Поразителна е в своята универсалност, използва се за грижа, почистване и дезинфекция на дрехи.

Предлагаме ви да се запознаете по-подробно с основните му характеристики, за да определите сами какво представлява парогенераторът, за какво е предназначен и как да го използвате.

Какво е парогенератор и за какво е той?

Парогенераторът е устройство, което произвежда мощна струя пара. Това се случва по следния принцип, в средата на устройството има резервоар с вода. Поради високата температура водата се превръща в гореща пара, която се освобождава под силен натиск през най-малките дупки, тоест се издава задвижване с пара.

Посоката на тази двойка върху конкретни предмети решава редица битови въпроси, по-специално:

 • Гладене и дезинфекция, почистване на дрехи. Гладенето с парогенератор се използва в повечето случаи. Много ефективен за подреждане на сложни парчета с много бръчки. Парата прониква и изглажда малки натрупвания, което желязо няма да направи. Това не образува маркировки за гладене.
 • Използването на парогенератор като дезинфектант или за освежаване (премахване на неприятна миризма) неща, които не могат да се измият или са трудни в този процес. С негова помощ е лесно да освежите нещо с козина.
 • Почистване по време на почистване. Ако говорим за използването на парогенератор за почистване, тогава може би качествата му са дори по-ефективни, отколкото за гладене на дрехи. Става въпрос за почистване на големи мека мебел и килими. Правенето на това у дома не винаги е успешно. Затова или трябва да го занесете в специален салон за почистване, или да поканите подходящите специалисти в дома си. Ако имате парогенератор, можете сами да се справите с повечето проблеми. Но също така няма нужда всеки път да сваляте и миете завесите. Парогенераторът ще ги почисти от прах, ще се освежи и ще възстанови външния им вид.
 • Почистване на твърди повърхности. Друга работа, която парогенераторът може да направи, е почистване на плака върху плочки и мръсотия на пода. Всъщност неговото действие може да бъде насочено към почистване на всяка замърсена твърда повърхност.

Високата температура на мощната струя пара се справя добре с мастни отлагания по повърхностите на печката, кухненски мебели, домакински уреди (хладилник, микровълнова фурна и др.).

Парогенераторът лесно и идеално ще се справи с замърсяването в банята, което често се случва в малки пукнатини.

 • Почистване на автомобили. Защо да харчите много пари за почистване в специализиран салон. Представете си, че можете сами да почистите интериора на автомобила и с висок ефект. Премахване на петна, прах, мръсотия и неутрализиране на неприятни миризми. Това може да се справи с парогенератор.

Невъзможно е да се покрие напълно списъка с работата, който е способен да изпълнява парогенератор. Използването му понякога може да бъде полезно в най-непредвидимите случаи. Например, на път сте да премахнете стар тапет. С помощта на пара този процес може да се извърши по-бързо и по-лесно.

Вижте също - Преглед на най-добрия Kitfort Steam Mops

Как да използвате правилно

Работата на парогенератора е проста и лесна. Помислете последователността от действия, как да използвате парогенератор.

 • Налейте вода в специално отделение на устройството.
 • Включваме го. Чакаме сигнал за готовност за употреба.
 • Ние насочваме устройството, подходящо за използване, към желания обект. Задръжте бутона и парата.

По време на употреба се използва вода и трябва да се актуализира от време на време.

Мерки за сигурност

 • Запомнете, внимавайте да не се изгорите при отваряне на капака на резервоара. В крайна сметка, когато се отвори, горещата пара може да удари.
 • Не насочвайте устройството към човек, особено към голо тяло. Прогнозната температура на парата е 100 градуса и в случай на повреда изгарянето ще бъде забележимо.
 • Използвайте устройството със сухи ръце. Не мийте парахода под течаща вода.
 • Използвайте устройството на закрито, за да избегнете излагането на атмосферни валежи.
 • Поддържайте уреда в добро и подредено състояние. За ефективна употреба трябва да се внимава дюзите с прорези да не са запушени (запушени).

И също така, така че устройството да служи за дълго и високо качество, се препоръчва да се използва: варена, дестилирана, филтрирана вода.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите парни мопове според потребителските отзиви

Как да изберем ефективно устройство

За да изберете този, от който се нуждаете, трябва да знаете за основните критерии за подбор.

 • Параметри. Размерът на самия агрегат има значение, защото влияе върху способността лесно да се манипулира. Следователно, когато става въпрос за домашна употреба, компактният му размер ще бъде предимство.
 • Парна сила. Качеството и продължителността на почистването зависи от това колко силно ще се раздава парата. Например, слаба пара трябва да се използва за по-дълго време, за да се постигне ефект. Ако налягането на горещата пара е мощно, тогава това ви спестява време за почистване, защото по-бързо ще постигнете висококачествено почистване.
 • Обем на резервоара Оптималният среден обем на резервоара за вода е 1,2–1,5 литра. Това е достатъчно за кратка сесия за почистване без добавяне на вода. Ако почистването отнема много време, разчитайте на резервоара да бъде подновен приблизително на всеки половин час. В същото време водата се загрява за няколко минути (5-7 минути).

Когато избирате, трябва да обърнете внимание и на пакета с пакети. Различните модели предлагат различни видове приставки: за почистване на килими; специален спрей за дюзи за почистване на растения; удължени дюзи; за почистване на прозорци и т.н.

По-подробно запознаване разкри идеята за парогенератор много по-широко. Универсалността на приложението му е наистина невероятно, наличието на такива в къщата ще зарадва всеки собственик.

Вижте също - Принцип на пара моп

17136 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите