У дома Ремонти Големи домакински уреди Грешка на LE пералня Samsung: причини и поправки

Грешка в LE на пералня Samsung: причини и поправки

Домашните помощници са влезли твърдо в ежедневието на модерен, винаги зает човек, което го прави по-лесно и по-лесно. С помощта на домакински уреди можете да решите много проблеми, които преди това изисквали много сила и енергия.

Това важи особено за пералнята, която със сигурност даде голям принос за освобождаването от тежката, отнемаща време работа - прането. Това най-ясно се реализира в онези моменти, когато машината се развали.

Описание на проблема

Съвременните перални машини на Samsung имат вградени миникомпютри, които анализират системата по време на работа и показват съобщение за грешка, ако възникнат проблеми.

Кодовете за грешки могат да бъдат различни. Днес ще се съсредоточим върху грешката на пералнята Samsung, която е обозначена като le.

Така вашата пералня Samsung мига с LE на малкия прозорец на дисплея. Имате купчини и планини от бельо, които трябва да се мият, а верен помощник отказва да работи.

Много хора са запознати с това чувство на паника, объркване и въпросът, който виси във въздуха - какво да правя по-нататък. Техниците за ремонт на перални машини на Samsung съветват, на първо място, да не изпадате в паника, а спокойно да анализирате ситуацията и да разберете какво означава кодът за грешка в LE, както и няколко ключови компонента, които трябва да бъдат проверени.

Вижте също - Как да вземем кост от сутиен, който попадна в пералнята

Le код код за грешка

стойност на грешката le

Този код за грешка в пералнята на Samsung означава „ниска вода по време на цикъла на измиване“.

Както можете да видите, с вашия верен помощник не се е случило нищо глобално или ужасно. По-долу е списък на няколко неща, които можете да проверите, за да разрешите грешката.

Има още няколко грешки, свързани с изтичане на вода. Например, ако водата изобщо не е източена, тогава на дисплея се появява грешка 5E. Прочетете как да поправите тази грешка в статията Пералнята Samsung хвърля грешка 5E.

Причини за грешка

  • Проверете за течове

Когато нивото на водата падне под нивото на нулиране, се показва този код на повреда.

Първото нещо, на което трябва да внимавате, е теч. Виждате ли вода на повърхността около шайбата? Погледнете зад колата, отстрани, под нея, ако е възможно. Ако видите вода, има вероятност да има теч вътре в пералнята.

Няколко места, които са най-уязвими от този ъгъл, са маркучът от помпата до барабана, както и маркучът за източване.

теч от гумен корпус

Гумена обувка, която се свързва с дъното на резервоара и изпускателната помпа, често изтича. Той ще вземе дребни неща, като постепенно се пълни и в крайна сметка, ако нещо остро се залепи, ще пробие дупка в гумения слой.

Изпускателният маркуч също може да изтече. Ако една от скобите за монтаж на маркуча за източване е счупена, маркучът може да се повреди, ако изпусне вода.

Тази опция е по-често срещана при други модели перални машини, но все пак е възможно при Samsung.

  • Проверете маркуча за източване

Това също е много често срещан проблем, който причинява появата на код за грешка LE на тези перални машини.

Този проблем най-често се появява веднага след инсталирането, ако технологията е била нарушена. Изпускателният маркуч може да се стигне до изтичане на вода, ако е поставен далеч надолу по щранга.

маркуч теч вода

Това обикновено се случва, когато непрофесионалистите инсталират машината с маркуча за източване колкото е възможно по-надолу от щранга.

Проверете маркуча за източване, като го издърпате, след което слушайте как водата изтича от него. Това обикновено винаги означава, че маркучът за източване е далеч от щранга. Повечето производители препоръчват да поставите маркуча в 8-12 “тръба. Измиването по правило е завършено с малка пластмасова бримка, с която можете да прикрепите дренажния маркуч до желаната височина. Малък пластмасов контур предотвратява падането на маркуча и причинява този проблем.

  • Пукнатини в барабана или корпуса

Пералните машини на Samsung с предно зареждане имат външен пластмасов корпус и метален барабан вътре.

Външен пластмасов панел може да се напука, причинявайки този проблем. Огледайте резервоара, потърсете течове. Това не е често срещан проблем, но е възможно.

изтичане от пукнатини в барабана

Проверете два пъти всички маркучи, връзки около макарата. Ако един от маркучите е повреден, може да се покаже код за грешка LE.

Фиксиране на грешка на пералня Samsung

След като сте проверили всички възможни опции за този досаден проблем, трябва да разберете какво да правите по-нататък, за да върнете пералнята в работното си състояние, за да изперете дрехите.

Отстраняването на неизправности със задачи „Направи си сам“ не е трудно. Управлявахте ли мястото на изтичането на вода? Поздравления, половината ремонт вече е направен. Остава много малко до онзи радостен момент, когато можете да започнете цикъла на измиване.

Така че, ако проблемът е причинен от изтичане на вода през маркуча за източване поради неправилното му положение, просто го сменете. Посоченият по-горе пластмасов контур ще ви помогне тук, с помощта на който маркучът е перфектно фиксиран на необходимата височина, както и желаната позиция за правилната работа на канализацията за отпадни води.

Поправянето на течове през гумения корпус вероятно ще изисква подмяна, когато повредата е сериозна. Подобна е ситуацията с подмяната на маркуча, водещ от помпата. Малко вероятно е да успеете да го поправите сами, без да го променяте.

ремонт на корпуса на пералнята

Появата на пукнатина в барабана или калъфа определено ще ви разстрои, тъй като в този случай цялата част определено трябва да бъде заменена. За прилагането му все още е по-добре да се свържете със сервизен център, тъй като това изисква специален инструмент и опит.

Вижте също:

74332 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите