У дома Ремонти Големи домакински уреди Какво означава грешката в UE на пералнята на Samsung?

Какво означава грешката в UE на пералнята на Samsung?

Днес ще ви разкажем за една от най-често срещаните и лесно отстраними неизправности в пералнята на Samsung. Темата на нашата статия е Грешка в UE на пералня Samsung - малък, но досаден проблем, който можете да опитате да отстраните, без да рискувате да повредите нещо в устройството. В крайна сметка е толкова неудобно да се чувстваш безпомощен и да „зависиш“ от непознат - ремонтник на перални машини. Така че нека започнем.

Вие сте щастливият собственик на надеждна и многофункционална пералня Samsung, зареждате прането в резервоара, добавяте прах, пускате съответния режим на пране. И изглежда, че всичко вървеше "по план" - измиване, изплакване, но после нещо се обърка. В момента на въртене времето на дисплея спира да се променя, въртенето става с ниска скорост и след това на 3 или 7 минути спира напълно и на дисплея се показва грешката в UE.

Какво означава грешката в UE на пералнята на Samsung? Това означава, че електрониката на уреда засече дисбаланс вътре в барабана на пералнята и спря да работи. При някои модели перални тази грешка се появява под код E4 и ако машината няма дисплей, тогава когато барабанът е извън баланс, светва температурен знак от 60 ° и индикаторите на всички режими мигат.

Какво причинява катастрофата?

Какво причинява катастрофата

Неравновесие вътре в барабана възниква, ако:

  • сте претоварили шайбата или обратно - сте я претоварили;
  • Вие сте заредили платове от различни видове, които абсорбират и дават вода по различни начини;
  • Вие сте заредили спално бельо с дребни предмети.

Ако нещата в барабана ще имат различно тегло, такова измиване няма да бъде разпределено равномерно по време на цикъла на въртене, което означава, че ще се получи дисбаланс. И в резултат на това - на пералнята Samsung изгаря UE.

Вижте също - Грешка 4E на дисплея на пералнята на Samsung

Какво да правя?

За да коригирате ситуацията е проста - трябва да изправите усуканото бельо, да извадите малки елементи от големи, да разпространявате продукти, в зависимост от тъканта. За да направите това, трябва да спрете миенето, да изключите машината от електрическата мрежа и да изчакате машината да отключи вратата. След като премахнете причината за дисбаланса, можете да рестартирате цикъла на завъртане.

Ако след 5-7 минути вратата не се отключи, това означава, че в резервоара все още има вода. Можете да стартирате помпата в режим „без спиране източване“ или да направите аварийно източване. За това:

  • изключете пералнята от електрическата мрежа;
  • подгответе контейнер за вода - кофа или леген и маркуч за източване;
  • отворете щепсела на филтъра, който се намира в долната част на пералнята;
  • източете водата от уреда в подготвения съд и затворете филтъра.

След това вратата трябва да се отвори, можете да изправите прането вътре в барабана и да започнете да въртите. По-добре е да тествате промоцията на барабана без пране. Ако всичко вървеше гладко, започнете измиването и се опитайте да го изцедите. Ако грешката в UE остане на дисплея, трябва да се обадите на сервиза.Всъщност понякога дисбалансът на барабана възниква не поради неправилно зареждане на бельо, а поради вътрешни повреди - скъсване на колана, счупен лагер или амортисьори, четките на двигателя са износени или сензорът за скорост не е в състояние.

Ако вратата не се отвори след аварийно източване, тогава има по-сериозни проблеми, свързани с механиката или електрониката на вашето устройство. В този случай не можете да направите без помощта на професионалист.

Сега знаете как да избегнете досадни недоразумения при миене и какво да направите, ако на пералнята на Samsung възникне грешка в UE. Стартирайте правилно прането, изберете подходящия режим и действайте в съответствие с инструкциите за уреда - тогава вашата пералня Samsung няма да бъде „палава“, но ще работи дълго и без отказ.

Вижте също:

66477 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите