У дома Ремонти Големи домакински уреди Какво означава грешката dE, Ed, Door на пералнята на Samsung?

Какво означава грешката dE, Ed, Door на пералнята на Samsung?

Грешка dE, Ed, Door на пералните машини на Samsung се появява главно в началото на прането. Затвориха вратата, натиснаха „Старт“ и вместо прием на вода на дисплея се появи грешка. Понякога причината може да е обикновен надзор, а понякога сериозно нарушение на вътрешните механизми. В статията ще говорим подробно за възможните причини за неизправността и как да ги отстраним.

Грешка при декодирането

Пералня Samsung - Код на грешка dE, Ed или врата

Кодът за грешка de, Ed, Door на пералнята на Samsung се декриптира като Грешка на вратата, което на английски означава „грешка на вратата“. Можете също да видите обозначенията dE1 и dE2. Най-често тази грешка може да бъде открита, ако:

Ако на пералнята няма дисплей, тогава тази грешка е лесна за определяне, тъй като абсолютно всички индикатори за температура ще светнат и индикаторите на режима ще мигат.

Често тази грешка не е критична и за начало се препоръчва да се проведе проста диагностика, за да се спестят малко пари и да не се свържете с съветника.

Вижте също - Какво означава грешката в UE на пералнята на Samsung?

Как да поправите тази грешка сами?

Всъщност в повечето случаи можете независимо да идентифицирате причината за повредата и да я поправите. Нека разгледаме най-често срещаните от тях:

  • Ако грешката dE, Ed, Door на пералнята на Samsung се появи за първи път, тогава за начало просто трябва да я изключите, като издърпате щепсела от контакта и да изчакате 5 до 10 минути, след което да го включите отново. Възможно е неизправност в контролното табло и рестартирането ще ви помогне да го отстраните.
  • Проверката не пречи на нещо, което затваря люка. Може би, между вратата и маншетното бельо. Сгънете внимателно нещата, затворете люка и стартирайте машината.
  • Проверете ключалката на вратата, може би нещо е попаднало там и пречи да се затвори. Понякога там стигат различни малки парчета плат, конци и различни боклуци. Извадете всички чужди предмети оттам, затворете люка и ако се чуе приятно щракване, тогава неизправността се елиминира и можете да започнете да миете.
  • Проверете всички контакти и контури, които отиват на устройството за заключване на люк на покрива (UBL), но първо изключете машината от контакта, за да избегнете късо съединение. Не усуквайте много контактите, може би са се отдалечили и трябва да бъдат коригирани.

Ако представените по-горе опции не помогнаха и грешката на вратата (Ed, dE, dE1, dE2) все още се появява на дисплея на пералнята на Samsung, тогава професионалният ремонт е незаменим.

Видове неизправности

Нека разгледаме няколко възможни разбивки, към които трябва да се подходи с професионален подход:

Симптоми на неизправност Вероятна причина Ремонт или смяна на счупване
1) Затворихте вратата на пералнята, но измиването не се стартира и показва грешката dE, ed, Врата

2) Вратата не се отваря след измиване

Най-вероятно дефектно устройство за заключване на люк (UBL) Извадете ключалката и я проверете за работа с мултицет:

  1. Включваме режим на съпротивление.
  2. Поставете една сонда върху неутралния контакт, а другата върху фазовия контакт.
  3. Ако устройството показва трицифрено число, тогава всичко е наред.
  4. Инсталираме сонди на неутрални и общи контакти.
  5. Ако сте виждали 0 или 1 на устройството, това означава, че бравата е дефектна и трябва да бъде сменена.
Дефектната платка за управление, дисплейният модул не е в ред. Това може да се разбере от факта, че грешката dE, Door се появява в самото начало на измиването. 1) Кондензаторът е изгорял поради спад на напрежението.

1) Рязко изключване на машината от електрическата мрежа.

Поправянето на дъската често изисква контакти за запояване и е по-добре да поверите този бизнес на професионалист. Ако контролния панел беше премахнат, първо проверете проводниците, които отиват към него: възможно е той просто да се е отдалечил от запояването от вибрации.
- Можете да проверите резистор от първи и втори ред. Първият трябва да показва стойност от 8 ома и претоварване 2A, вторият - 3-5A.
- Проверете блока на тиристора, съпротивлението му не трябва да надвишава 20 V.
- Тригер. За да направите това, трябва да проверите входните контакти, които не трябва да надвишават 12 V, а съпротивлението на спусъчния филтър трябва да бъде 20 ома.
Пантите на люка са усукани, ключалката не се сближава с куката на люка. Вратата може да е провиснала поради износване на материала. В този случай само подмяната на бримките може да помогне.
Вратата на пералнята на Samsung се затвори, но нямаше щракване и показва грешка ed, de, Door Самата ключалка е повредена. Необходима е смяна на ключалката. Моля, обърнете внимание, че практически всеки модел пералня на Samsung може да има различна схема за заключване, така че при покупката е по-добре да вземете стара, така че да можете да ги сравните.
Грешки Door, ed, dE се появиха, после отново се оставиха, после се появиха отново То само казва, че някъде окабеляването от UBL системата до системния модул се затваря. За ремонти първо ще трябва да позвъните на окабеляването, за да разберете кой проводник е счупен. Това може да се случи навсякъде поради силната вибрация. След като сте намерили правилния проводник и мястото, където е бил прекъснат, просто свържете контактите и ги увийте с електрическа лента.

Такива разбивки не могат да бъдат коригирани бързо. Но ако имате необходимите знания, опит и инструменти, можете сами да ги премахнете.

Не е нужно да сте опитен майстор, за да върнете пералната си машина в работно състояние. Дори човек, който никога не е държал инструменти в ръцете си, може да се справи с дребни проблеми. По-сложните проблеми ще изискват повече усилия. Но дори и в този случай няма да е трудно да подчините машината със собствените си ръце.

Вижте също:

4603 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите