У дома Ремонти Малки домакински уреди Ами ако телевизорът не се включи?

Ами ако телевизорът не се включи?

Днес всяко средно семейство не може да си представи живота си без телевизор. Въпреки развитието на интернет индустрията, телевизията все още заема първото място в провеждането на семейна вечер. Но ако телевизорът не се включи, какво да направите в тази ситуация? На първо място, в този случай не трябва да се паникьосвате. Когато телевизорът спре да реагира на бутона за старт, това не означава, че е време да се обадите на специалист.

Първо трябва сами да инспектирате оборудването. Повечето от повредите на съвременните технически продукти могат да бъдат коригирани самостоятелно, като се използват съветите на професионалисти. Най-често подобна разбивка се причинява от тривиални потребителски грешки. Ако телевизорът не може да се стартира, вероятно е грешен режим, грешните бутони са натиснати по грешка, захранващият кабел е повреден или изключен. За да определите защо екранът не се включва, първо трябва да разберете вида на този домакински уред. В крайна сметка, подходящият подход ще зависи от това. Днес се считат за популярни следните:

  • Плазмен екран;
  • LCD монитор (LCD);
  • картина тръба (по-стари модели).

Потребителят няма нужда да разглобява оборудването си и да се опитва да овладее платките и системите. Следователно ремонтът на всеки модел телевизор няма да има голяма разлика. Препоръките за отстраняване на причините, когато телевизорът не се включва, могат да бъдат подходящи и за ремонт на други домакински уреди.

Вижте също - Как да поправя дистанционното управление сам?

Сбой на връзката

Ако наскоро беше закупен LCD телевизор и не се включи веднага, веднага щом е инсталиран в къщата, тогава може да е имало някои грешки във връзката. Фабричните неизправности са малко вероятни, тъй като всяка известна компания тества продуктите си много преди да ги изнесе на пазара. Ако възникне подобна ситуация и устройството не се включи, може да има грешки във връзката, повреда на дистанционното управление и неправилна работа на оборудването.

Какво да правя в такива случаи? Изисква се да прочетете ръководството за употреба на покупката отново и да започнете отново. Например, защо техникът може да не реагира, тъй като основният бутон за захранване е в изключено положение. Когато индикаторът за сигнала е включен, не мига, телевизорът се захранва правилно. Но ако крушката не реагира на вашите действия, бутонът за стартиране на оборудването или захранващият кабел може да са неизправни. Внимателно огледайте самия контакт и кабел. Гнездото трябва да се провери със специална тестова отвертка, която има вграден светодиод. Ако мига често при движение на инструментите, има вероятност от несъответствие с контакта.Има случаи, когато светодиодът на индикатора за напрежение мига поради собствената си неизправност, такива разрушения не заслужават внимание. Ако такива зони са надеждно проверени и оборудването все още не реагира, неизправността трябва да се търси на друго място.

Неправилен избор на режим

Ако индикаторът свети правилно, но устройството не работи, трябва да изключите причината за захранването. Сега трябва да разберете режимите на работа на телевизора. Повечето от новите модели на съвременното производство са оборудвани с няколко режима на работа:

  • спи;
  • да гледате DVD;
  • Режим на игра.

И това не е целият списък. Всеки от тях изисква подробно проучване, за да се използва правилно. Ако бутонът за захранване не помогне, вероятно е активиран режим на заспиване. Не е трудно да разберете - мониторът в това положение изгасва, но светодиодът на сигнала свети червено. След това трябва да се запознаете с други видове технологии. За определени модели е обичайно да имате бутон, който ви позволява да идентифицирате текущия режим. Когато е зададен режим на игра или DVD плейър, мониторът ще изгасне, индикаторът ще светне в такива случаи. Трябва също така да проверите всеки жак на вашата грамофон или игрална конзола. Ако не беше възможно да свържете приемника или плейъра, но режимът вече е избран, мониторът ще изгасне.

избран грешен режим

технически въпроси

Причината телевизорът да се включи може да е в неизправност на контролния панел. За да проверите това, натиснете бутона за старт - когато светодиодът мига, това показва правилната работа на дистанционното управление. Но когато светодиодът не мига или не свети изобщо, трябва да проверите дистанционното управление. Понякога просто трябва да смените батериите и проблемът е решен. Когато е налично същото дистанционно управление, се препоръчва да опитате да включите оборудването с него. Ако отново няма промени, дори когато използвате различно дистанционно управление, трябва да опитате да стартирате техниката от бутона на самия калъф.

Често, когато се получи повреда, вградените високоговорители възпроизвеждат типични звуци - кликането на телевизора, пукнатините и т.н. Когато колоната щракне в момента на натискане на дистанционното управление, това показва, че дистанционното управление работи нормално, причината трябва да се търси по-нататък. Някои съвременни телевизори имат вграден звуков сигнал, който реагира на липсата на връзка с друго устройство или грешен режим.

диагностика на неизправност

Когато оборудването постоянно щраква, но не се включва, трябва да разберете особеностите на тези сигнали. Един сигнал при включване на телевизора не може да се счита за повреда. В зависимост от производителя на устройството този звуков сигнал може да е повече или по-малко силен.

Когато компонентите на телевизионния шкаф са направени от евтини пластмасови материали, те също могат да издават типични звуци при щракване. Причинява това нагряване, а след това охлаждане на тези части. Такива явления също не трябва да се считат за разпад, въпреки че това може да бъде доста досадно.

Когато телевизорът не успя да се включи, но щракне, вероятно неизправността се крие в захранването, което спира старта на оборудването. Това може да се определи по следния начин, когато при натискане на бутона за старт се появи щракащ звук и изчезне след изключване на телевизора, вероятността от прекъсване на захранването или друга вътрешна част е много голяма.

Вижте също:

20153 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите