У дома грижа Големи домакински уреди Препарати за съдомиялна машина

Препарати за съдомиялна машина

Съдомиялната машина също трябва да се мие! Това е проста истина, която по някаква причина мнозина предпочитат да забравят и в резултат оборудването се проваля по-бързо. В този преглед ще ви обясним как се прави това и ще ви помогнем да изберете най-доброто средство за почистване на съдомиялна машина.

Защо не оставите миялната машина да стои бездействаща?

Колкото и да е странно, но колкото по-често използвате машината, толкова по-чиста е тя. Хората, които поради икономия го управляват веднъж седмично и по празници, като по този начин му навредят.

Това се дължи на факта, че с едно измиване, като правило, определено количество остатъци от храна остава вътре. И се почистват по време на второто, третото измиване. Но ако стои, тогава останките се разлагат, появява се гниеща миризма ...

почистващ препарат за съдомиялна машина

Да, и за детайлите на машината просто фатално. Вероятно всички са чували, че колите, които стоят в гаража от години, стават напълно неподходящи за употреба и просто се рушат в движение.

Съдомиялната е същата история. В края на краищата, той е направен по такъв начин, че работните части трябва да бъдат навлажнени, смазани и изсушени в процеса. И през периода на празен ход това не се случва и гумата изсъхва, железните части са покрити с ръжда.

Като цяло, ако вече сте го купили, използвайте го, не го гледайте!

Вижте също - Отзиви за съдомиялна машина Somat

Колко често трябва да се почиства съдомиялната машина?

Ако говорим за почистване на автомобила с продукти от магазина, тогава обикновено препоръчителният период е 30 дни. Тоест, ако миете чиниите всяка вечер, тогава в края на месеца е задължително да извършите празно измиване.

Но, освен че има почистване чрез пускане на химикали, има и различни филтри, гумени ленти и маркучи, които също трябва да се поддържат чисти.

Също така се препоръчва да ги почиствате от замърсявания веднъж месечно. Най-удобно е да направите това изчерпателно. Първо почистете онова, което не подлежи на автоматично почистване, и след това започнете празното измиване.

Как да почистите съдомиялна машина

Откъде да започнете почистването?

Разбира се, с ръчно почистване. За да направите това, трябва да се въоръжите със сервизна книжка и да намерите следните части на диаграмата:

 • Гумени уплътнения
 • Филтър за боклук
 • ротор
 • Маркучи за подаване на вода

След като откриете тези мистериозни части, трябва да ги измиете. Измиваме дюзите и пространството под работното колело.

Изваждаме филтъра за прах и го почистваме, поставяме го на място. Търговците също преминават парцал с почистващ препарат. Проверяваме маркучите и, ако е необходимо, почистваме с клечка за зъби.

Но това не е всичко! Ще бъде хубаво, ако ръчно измиете кошницата за съдове и стените на така наречения резервоар на машината.

И само след това можете безопасно да започнете автоматично почистване с почистващ препарат.

Малко за почистващите продукти в магазина

Изборът вече е голям, разбира се. Но домакините често правят една често срещана грешка: те избират продукт, който не се основава на характеристиките на собствената им пишеща машина, а просто вземат същата компания като любимия си препарат.

Не можете да го направите! Защото не всички тези почистващи препарати са безобидни. Някои от тях са доста агресивни и могат да повредят гума и други части, ако вашата машина не е проектирана да взаимодейства с такива вещества.

Например, ако машината няма дозатор за средство за изплакване, много магазини продукти няма да работят за това. Затова прочетете внимателно препоръките преди да закупите.

Съдомиялна

По принцип всички тези инструменти работят на принципа на двоен ефект:

 • Отстранете съществуващия варовик
 • Предотвратявайте образуването на нови
 • Елиминира гниещата миризма

Според нас вторият въпрос поражда големи съмнения. Производителят твърди, че такъв продукт създава силен филм, към който мащабите изобщо не се придържат. Но въпреки това след месец пак ще го видите.

Няма значение. Звучи хубаво - и добре. Основното е, че те определено премахват съществуващото.

Народни рецепти за съдомиялни машини

За пестеливите домакини има и други възможности за единични мивки. В крайна сметка, като цяло, няма нищо особено в продуктите на магазина. В допълнение, образуването на съмнителен защитен слой.

Много вещества, които са под ръка за всяка жена, перфектно се справят с мащаба. А именно това:

 • Сода, оцет
 • Лимонова киселина
 • Водороден пероксид
 • Аптека Боракс

Използването на тези прости средства за премахване на мащаба е елементарна материя!

Народни средства

Рецепта 1

Слагаме пълна чаша оцет, 9% концентрация на дъното на резервоара. Поръсете щедро със сода по стените, кошницата и други детайли. Започваме дълга мивка с температура 60С.

Рецепта 2

По същия начин ние душ цялата вътрешна повърхност и започваме дълго измиване с гореща вода.

Рецепта 3

Тази рецепта не само почиства, но и аромати. Ако не искате никакви миризми, просто не добавяйте етерично масло в рецептата.

И така, вземаме цял пакет сода за хляб, изсипваме я в някакъв съд. Към него добавете бутилка водороден прекис и по желание етерични масла, само няколко капки. Разбъркайте старателно.

След това поставяме тази смес във фризера за половин час. Изваждаме и образуваме бомба. Слагаме това нещо в кошницата за съдове, включваме дълъг цикъл на измиване при високи температури.

Какво не може да се направи, за да не се провокира замърсяване

Ако пренебрегнете някои неизменни правила, тогава стените на машината могат да потъмняват и, следователно, нищо не може да ги отмие. Ето списък на това, което не трябва да се мие в съдомиялната машина при никакви обстоятелства:

 • Почистени ястия
 • Медни съдове
 • Занаяти със стикери
 • Ръчно рисувани съдове
 • Продукти със златна рамка
 • Чинии от неръждаема стомана
 • Съдържащ олово кристал

И накрая, нека ви припомним, че трябва да поставите в съдомиялната машина само съдове, внимателно почистени от остатъци от храна.

Ако следвате нашите препоръки, тогава почистващият препарат за съдомиялна машина няма да се налага да се използва твърде често.

4545 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите