У дома грижа Големи домакински уреди Таблетки за завършване на съдомиялна машина

Таблетки за завършване на съдомиялна машина

завършек за съдомиялни машиниСъдомиялните машини са измислени от мъже, които са загубили от жените да мият чинии. Шега е, но е вярно, че този домакински уред значително улеснява ежедневието ни и все повече хора се опитват да се освободят от изтощителните домашни работи. И купуват съдомиялни. А към тях - специални хапчета завършек за съдомиялни машини - най-рекламираните и популярни. Да видим - казват ли ни истината в рекламата за този инструмент?

Какво представляват готовите хапчета?

Хапче финиш - Това не е нищо повече от компресиран прахообразен прах с гел капсула в средата. Външно това са двуслойни кубчета, опаковани в органични и водоразтворими опаковки. След контакт с вода опаковката се разтваря и почистващият препарат участва в почистването на вашите съдове от мазнини, остатъци от храна и други замърсители.

Домакините отбелязват, че е много удобно да използвате таблетката в разтворима индивидуална опаковка, тъй като контактът с кожата с химикали е изключен - ръцете са чисти, а съдомиялната машина е прибрана и готова за работа.

Какъв е съставът на таблетките?

таблетки за ястияФиналът за съдомиялни машини се състои от:

 • ензими - протеинови съединения, които ускоряват химичните реакции;
 • кислородна белина - основното активно вещество, което разгражда мръсотията и хранителните остатъци;
 • неионни повърхностноактивни вещества за пенообразуване;
 • поликарбоксилатът е компонент за почистване и измиване;
 • фосфонати - неутрализатори на примеси във вода;
 • ароматизанти.

Трябва да се отбележи, че съставът на таблетките Finish е по-ефективен от органичните детергенти и почистващи препарати, но също така не е агресивен, тъй като не съдържа хлор и други активни съставки. В същото време балансираното количество и качество на компонентите ви позволява да постигнете най-доброто почистване на вашите кухненски съдове и прибори.

Също така, в една капсула финишът съдържа соли, които омекотяват твърдостта на водата, което означава, че върху ястията ви няма да останат бели отлагания и утайки. Въпреки това, винаги можете да добавите финална сол за съдомиялна машина, за да сте 100% сигурни в доброто миене на съдове.

Вижте също - Сол за миялната машина: как да изберем

Видове хапчета за финиш

видове таблеткиПроизводителят представи на пазара три основни типа таблетки за PMM:

 1. класически - Най-бюджетният и универсален вариант. Позволява миене на съдове без предварително накисване благодарение на специалния StainSoaker. Средно цената на един таблет започва от .
 2. квант - повече купуван тип на този продукт. Производителят твърди, че тройното действие на една таблетка Finish: ефективно отстраняване на мазнини и петна, изплакване за допълнителен блясък и защита от корозия, ивици и капки върху чиниите.Можете да си купите Original Finish Quantum или с плодови аромати - лимон или комбинация от ябълка и лайм. Цената на една капсула е с порядък по-голям - около .
 3. Всичко-по-един - многофункционален препарат за миене на съдове. Благодарение на активните съставки и ензими, тези таблетки разтварят остатъците от суха храна, премахват мазнините и петна, придават на съдовете блясък, а също така предпазват от корозия, котлен камък и ръжда. Тези таблетки могат да се използват за измиване на сребърни съдове и мебелни инструменти. Този продукт е идеално подходящ за бързо измиване на съдове. Цена на издаване - от парче.

Бакшиш:

ако просто опитвате нов тип хапчета - по-добре е да купите финиша в опаковки от 14 бр. Но ако вече се доверите на тази марка и сте избрали правилния тип таблети, тогава купете по-голям пакет - това е по-евтино. Например таблетките за съдомиялна машина завършват 100 бр - тогава средната цена на една таблетка се намалява с .

Как да използвате таблетки Finish?

как да използвате хапчетаИма няколко тайни, които ви позволяват да използвате таблетките за съдомиялна машина най-ефективно. Да вземат под внимание:

 1. Тавата за таблетки трябва да е суха, а също и водоразтворимата индивидуална опаковка. Тогава продуктът ще се накисне равномерно и своевременно, няма да остане в тавата или върху съдовете.
 2. Също така си струва да наблюдавате зареждането на чиниите, така че нищо да не докосва и да не блокира отварянето на тавата с почистващи препарати. Най-малката трудност при отваряне на капака ще прекъсне потока на почистващия препарат в средата на съдомиялната машина и в резултат на това цикълът ще трябва да бъде рестартиран.
 3. Ако таблетката не се справи с чаена плака или остатъци от кафе, тогава финалът не е виновен, а твърдостта на водата. Очевидно химикалите за омекотяване, които са част от всяка таблетка, не са били достатъчни, което означава, че трябва да добавите завършете сол за съдомиялна машина.
 4. Някои опитни домакини препоръчват да наливате лимонена киселина или оцет в стъклени съдове, за да заблести. Но в състава таблетките за миене на съдове завършват всичко-в-1 необходимото количество от тези компоненти вече е включено, което означава, че чашите ви ще блестят след измиване.
 5. За да удължите живота на вашата съдомиялна машина, не забравяйте да изплаквате вътрешността й веднъж на шест месеца с препарат за почистване на съдомиялна машина Finish. Ако вътрешностите са чисти, тогава процесът на миене на чинии е по-ефективен.

Таблетки за съдомиялна машина Finish: отзиви

мненияПовечето купувачи хвалят хапчетата. Финиш за миялна машина, Те отбелязват ефективността и качеството на миенето на съдове, блясъка и свежестта след измиване. Това се отнася особено за Finish Quantum и Finish all in 1. Харесвам както лекотата на употреба, така и дългия срок на годност и дори компактната опаковка.

Но има и потребители с отрицателно мислене, които се скарат на таблетите Finish за висока цена. Като, че има по-евтини инструменти за PMM. Има органични - мой съдове за готвене и се грижи за околната среда. Но нещото е, че таблетките Finish са доказали своята ефективност при всякакви условия - без значение колко е твърда водата, какви соли има и какви съдове поставяте в съдомиялната машина - ще получите стабилно чисти уреди. Евтините и органични продукти не винаги могат да се похвалят с такава универсална ефективност - или водата е твърде студена, цикълът не е достатъчно дълъг и т.н.

Освен това Финиш потвърди своите качества и способности с лабораторни изследвания и почти 50-годишна репутация - това е повече от важен аргумент.

резюме

Ако вземем предвид всички фактори - състава, свойствата и възможностите на този продукт, тогава можем да се уверим в това таблетки за съдомиялна машина завършек - най-подходящият избор. Те ще ви помогнат да поддържате чистите съдовете си и в същото време да спестите от закупуването на допълнителни почистващи препарати и почистващи препарати. Използването на този продукт няма да навреди на вашето здраве, съдомиялна машина или прибори за хранене.

Нека вашите ястия искрят и скърцат с чистота, заедно с хапчета Финал за съдомиялни!

27737 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите