У дома грижа Малки домакински уреди Как да премахнете неприятната миризма от бавна готварска печка?

Как да премахнете неприятната миризма от бавна готварска печка?

как да се отървете от миризмата в бавна готварска печкаЧесто домакините се притесняват от въпроса как да се отървете от миризмата в мултикукър. Той може да присъства в новата бавна готварска печка или да остави след приготвяне на любимите си ястия. Вече не е възможно да се отървете от миризмите, като просто измиете купата, те са устойчиви и наситени. Днес ще ви разкажем как да премахнете миризмата от многообразните народни методи.

 

 

Елиминирайте миризмата от новия мултикукър

Сандъкът с съдове е многофункционална единица, почти всеки човек има кухня. Тя твърдо влезе в ежедневието поради простотата на устройството си. Всичко, от което се нуждаете, е да подготвите продуктите и да изберете оптималния режим. Спестява време и позволява на начинаещия готвач да направи вкусно ястие.

Купувайки този кухненски помощник, може да срещнете проблема с неприятната миризма на пластмаса, която може да се пренесе от купата в готвената храна. Как да се отървете от кехлибара в бавна готварска печка? На този въпрос има няколко отговора:

 1. Изсипете един литър вода в купа и добавете супена лъжица лимонов сок или лимонена киселина. Включете режима на параход за 30 минути. След изтичане и изплакване на водата с чиста вода. Агрегатът е напълно работещ, кехлибарът от пластмаса и каучук е напълно елиминиран.
 2. Миризмата на пластмаса може да се премахне с 9% оцет. Намазваме парцал с тях и избърсваме частите, без да докосваме нагревателния елемент. Миризмата в бавната готварска печка ще изчезне след минути.
 3. Ако миризмата в мултиварката е станала непоносима, можете да добавите две супени лъжици 9% оцет към литър вода и да я включите в режим на двоен бойлер. След половин час изключете и изплакнете с чиста вода.
 4. Ако устройството мирише на пластмаса, можете да го почистите с обикновен препарат. За целта махнете силиконовото уплътнение от капака и го изплакнете с продукта под чиста течаща вода. След като го изсушите старателно и го поставете на място.

Използвайки тези методи, можете бързо да се отървете от неприятния кехлибар от пластмаса или гума в бавна готварска печка. Не отнема много време и пари.

Бакшиш:

Прочетете също: Новият чайник мирише на пластмаса, какво да правя?

Елиминирайте миризмата на варени храни

Следните методи ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма на храна:

 1. Ако купата мирише на риба, тогава оцетът ще дойде на помощ. Необходимо е да го добавите в количество от две супени лъжици в един и половина литра вода. Включете режима на двоен бойлер. След приключване на работата измийте купата и вентила с чиста вода и избършете с влажна кърпа и след това подсушете с чиста кърпа. Този метод отнема повече време, но напълно отблъсква неприятната миризма от мултикукера
 2. Можете да се отървете от неприятния кехлибар в готварска печка, използвайки обикновено сода и сол. Приготвяме разтвор на сода. Взимаме содна пепел, сол и ги разтваряме във вода в съотношение 1: 1: 1.С тази смес измийте добре купата няколко пъти. Изплакнете обилно с обикновена вода.
 3. Ако устройството мирише лошо, тогава обикновеното пълнозърнесто кафе ще ви помогне да се отървете от миризмата в мултикукър. Той е отличен адсорбент, способен да абсорбира всички неприятно миришещи частици. Просто трябва да поставите чаша натурално смляно кафе на дъното. През нощта всички миризми ще изчезнат.
 4. Ако готвите няколко ястия подред едновременно, тогава можете да получите допълнителен О-пръстен. Нека е различно за всеки вид ястие. Например, за да направите супи, използвайте една, а за десерти - друга.

как да мием бавна печка от миризма

Бакшиш:

Прочетете също: Как да премахнете миризмата от микровълновата?

Предотвратяване на неприятни миризми в мултикукър

 1. Не затваряйте клапана на устройството по време на съхранение. Отвореното му положение ще осигури нормално преминаване на въздуха, без да създава застой. Ако следвате това правило, застояла смрад в устройството никога няма да се образува.
 2. След всеки процес на готвене старателно измийте уреда. Не е допустимо да оставите дори и най-малките капчици мазнини или хранителни остатъци.
 3. Съхранявайте готварската печка на проветриво място с плътно затворен капак. За това е подходяща кухненска маса, а не шкаф или място в килера.
 4. Не съхранявайте приготвените ястия в купа. След готвене прехвърлете храната в отделна чиния.

Знаейки всички тези правила и съвети, лесно можете да се справите със задачата как да се отървете от миризмата в мултикукър.

Вижте също - Как да миете мултикукър отвътре и отвън: основни правила за грижа

26805 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите