У дома Как да изберем Малки домакински уреди Характеристики на мултикоксер с функция за пушене

Характеристики на мултикоксер с функция за пушене

В съвременния свят една жена просто няма време физически постоянно да зарадва семейството си с изкушенията на кулинарното изкуство, защото работи на равна основа с мъжете. Но на световния пазар е представен голям асортимент от домакински уреди, което улеснява живота на домакините. Един от тези „помощници“ в кухнята е мултикукър с функция за пушене, който с помощта на различни функции ще помогне да се осъди всяко ястие много по-бързо, без много усилия.

Напоследък многофункционалният готвач-пушач става все по-популярен. С негова помощ можете да готвите пушени ястия точно в дома си. Ето защо в този преглед решихме да ви разкажем за такова устройство: принципите на работа, видовете пушене, особеностите на функционирането.

Принцип на работа

Изборът на продукти, които могат да се пушат в този кухненски апарат, е доста голям - не само риба, но и месо и дори морски дарове. Съдейки по отзивите на потребителите, вкусът е много изключителен. И също така подчертават, че за да се насладите на пушени ястия, сега няма нужда да ходите някъде, защото в къщи има мултикукър-пушач.

Този кухненски блок е уред, подобен на тенджера под налягане. За производството на дима, необходим за пушене и придаване на аромат на готови продукти, се използват чипс, състоящ се от смес от череши, ябълки, круши и други овощни дървета. По принцип чипсите се продават заедно с мултикукър, около 0,5 килограма, и те издържат много дълго време - две супени лъжици са достатъчни за приготвяне на едно ястие.

Принцип на действие:

 1. Дървесните стърготини се поставят в специално отделение на мултикоксер-пушача.
 2. Нагревателен елемент преминава през купата, съдържаща дървени стърготини.
 3. Когато го включите, чипсът започва да тлее и се образува дим - той помага да се пуши храни и им придава аромат.

Ако говорим за местоположението на нагревателния елемент, тогава той може да бъде отгоре, отдолу или отстрани. Това не влияе по никакъв начин на процеса на пушене, но се отразява на удобството при миене и почистване на мултикукър.

Вижте също - Плюсове и минуси на мултикукър с функция на производител на кисело мляко

Режими за пушене

Има 3 режима на пушене в мултикукър пушач:

 • Студ.
 • Hot.
 • В комбинация.

По време на първия режим температурата в устройството се поддържа на максимум 35 градуса. В този режим продуктите придобиват необходимия аромат благодарение на тлеещите дървени стърготини. Следователно е необходимо да се поставят вече добре мариновани продукти в мултиварка с функция за пушене. Обърнете внимание, че в този режим ястията се готвят дълго време.
В режим на горещо пушене храната се съхранява в кухненското устройство при температура 120 градуса. Процесът е разделен на два етапа: първоначално се получава налягане на парата, а едва след това - тлеещи чипове.Срокът на годност на продуктите, приготвени по този начин, е няколко пъти по-кратък от предишния режим.

Комбинираният режим предполага на свой ред включването на два предишни режима. Ако мултикоксерът има опция „двоен котел“, процесът на готвене се намалява значително във времето, което е възможно, като се използва налягането под затворения клапан.

Кой начин да дадете предпочитание зависи само от вашите вкусови предпочитания. В режим на студ продуктите се пушат, за да придадат на ястието приятен аромат. В режим на горещо пушене, на дъното на купата все още е необходимо да се добави малко повече вода. Това ще помогне на ястието да стане по-меко, по-сочно и нежно, поради допълнителната обработка с пара.

Вижте също - Какво да направите, ако мултикукърът не се включи?

Функции на процеса

Ако искате, можете сами да приготвите дървени стърготини, но трябва да помните, че не всички от тях са подходящи за тези цели.

 1. Използването на иглолистни дървета не се препоръчва, тъй като те отделят катран, което прави дима каустичен и суров. В резултат на това приготвените ястия може да са горчиви.
 2. По-добре е да се даде предпочитание на резници на овощни дървета.
 3. Ако говорим за употребата на течен дим, тогава всичко тук също зависи от индивидуалните вкусови предпочитания, защото това е и химическа добавка.

Сред недостатъците могат да бъдат идентифицирани:

 • Димните печки не могат да готвят повече от 2 килограма храна наведнъж.
 • Необходимо е да използвате качулката в процеса на пушене, защото миризмата по време на готвене ще бъде доста силна.
 • След като използвате устройството, е необходимо много внимателно да изплакнете всички части, може да има много, повечето от които ще са малки.

Температурата се настройва автоматично, след като изберете желания режим за пушене. Скоростта на този процес е много по-бърза в този блок, отколкото в обикновените димни помещения. Това се постига благодарение на високото налягане вътре в тигана.

Вижте също - Функции и принцип на работа на мултикукъра

Рейтинг на най-добрите модели

Реклами на Polaris PMS 0529

Моделът за реклами Polaris PMS 0529 с опция за пушене може да се похвали с модерен дизайн. На предния панел разработчиците поставиха дисплей, който показва цялата необходима информация (време, режим, температура и т.н.). Устройството се управлява от бутони. Ако говорим за програми, тогава има 24.
оборудване:

 1. Вертикален нагревател;
 2. Защитният капак за пушене, който се сваля;
 3. 3 решетки;
 4. 5-литрова купа.

Особеността на този мултикукър е, че страничните нагреватели на устройството ви позволяват да произвеждате 3D отопление, в резултат на това - ястията се готвят много по-бързо. Отоплителната мощност е 860 вата.

Вижте също - Най-популярните мултикукър от производителя Polaris

Multicooker Redmond RMC-M110

Кухненският модул Redmond RMC-M110 привлича със своя външен вид, удобна работа, наличието на функциите „Производител на кисело мляко“ и „Парна печка“. Този модел има 55 режима на готвене.
Производителите представят това устройство като мултикукър с функция за пушене, но няма капацитет за плъзгачи в конфигурацията. Следователно процесът на пушене се дължи на използването на течен дим.

Вижте също - Избор на най-добрия мултикукър от Редмънд

Марка на модел 6060

Характеристики на тази многофункционална пушачка:

 • Мощност - 1000 вата.
 • 5 основни програми.
 • 3 режима на пушене
 • Има режими на забавяне за готвене и поддържане на температурата, но не повече от 99 минути.
 • Купа от 6 литра.
 • Нагревателният елемент е разположен върху корпуса.
 • Способността да се готвят ястия както под налягане, така и без него.
 • Приемлива цена.

Вижте също - Как да миете мултикукър отвътре и отвън: основни правила за грижа

Мултикукер Vitesse VS-3005

Параметри:

 1. Мощност - 1000 вата.
 2. 10 режима на готвене
 3. 2 програми за продукти за пушене.
 4. 2 купи (сменяеми) на 6 литра.
 5. Интересен дизайн.

Вижте също - 6 най-добри мултикукър Vitesse на годината

Мултикукър за пушене UnitUSP-1200S

Този модел се характеризира с:

 • Мощност - 1100 вата.
 • 12 програми;
 • 3 режима за пушене.

Опции за мултикукър:

 1. 2 купи;
 2. Силиконови уплътнения.
 3. 4 решетки.
 4. Контейнер за чипс.
 5. Комплект дървени стърготини.

В тази статия се опитахме да поговорим за такава новост в домакинските уреди като многофункционална пушечка. И също така сме съставили за вас рейтинг на най-добрия мултикукър с функция за пушене, така че ако все още избирате това устройство за себе си, се надяваме, че този преглед може да ви помогне да направите правилния избор.

Вижте също - Кое е по-добро от самолет или мултикукър?

4145 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите