Кафе-дескалатори

таблетки за почистване на кафе машинаАко харесвате кафето и имате кафе машина, тогава вероятно разбирате, че периодично трябва да се почиства и обезмаслява. Производителите се погрижиха за любителите на кафето и започнаха да произвеждат специални таблетки за почистване на кафе машината, така че поддържането на оборудването чисто да не създава трудности. В тази статия ще ви кажем кой продукт против мащаб за кафе машина е най-ефективен.

 

Всичко се отразява на вкуса: марката кафе, как е смляно, качеството на водата и нейната твърдост. Приготвянето на добро кафе е талант. Това е, ако правите напитка на турчин. Ако използвате кафе машина, процесът е много по-лесен. Но вашият асистент се нуждае от периодични грижи, миене, почистване. В съвременните кафе машини има система за самодиагностика, благодарение на която самата машина ще ви каже кога да я миете. Ако в кафемашината ви няма такава система, тя трябва да се почиства веднъж на тридесет дни или след двеста порции варено кафе.

Видове замърсяване с кафе машина

 1. Измет. Всяка кафе машина има десет и по време на работа е покрита с варовик. Това най-често е причината за повреда на оборудването. Утайките циментират водни канали, което затруднява циркулацията на топлата вода и крехките пластмасови и гумени части. За отстраняване на варовити отлагания се използват различни химикали.
 2. Кафе масла. Вареното кафе през разпределителната система попада в халбата. С течение на времето кафените масла се утаяват в хидравличната система и влошават вкуса на напитката и променят цвета на филма в експресо кафе. За да премахнете маслата, трябва да се работи за почистване на системата.
 3. Останалите млечни продукти. Ако вашата кафе машина има възможност да приготви капучино там, където е необходимо да пепете мляко, тогава след всяка чаша ще трябва да почиствате системата, като използвате средства за премахване на мазнини.

декалер за кафе машина

Видове таблетки и какво почистват

Всеки един от производителите на оборудване за приготвяне на кафе произвежда химически продукти за почистване на кафе машини. Те приличат на таблетки, имат специална маркировка, която показва неговите характеристики и възможността за употреба. В допълнение към "родните" таблетки, на пазара има универсални перилни препарати. (Вижте също: Как да почистите кафе машина у дома )

Таблетките могат да бъдат разделени на:

 • Почистване на хидравличната система от кафе масла.
 • Обезкостяващо оборудване.

Варовикът за кафе машина се предлага под формата на течност, прах или таблетки. Стойност на поръчката , Има декалцификатори, които устояват на образуването на плаки. Разходи в района , Специалните хапчета, които почистват системата от масла и мазнини, струват до .

За пречистване на водата, намаляване на нейната твърдост се използват специални филтри. Пречистването на водата е превантивна мярка, която ви позволява да намалите замърсяването на кафе машината по време на нейната работа. Цената на филтрите зависи много от производителите и качеството на пречистването на водата.

Използвайки тези почистващи препарати, можете да поддържате оборудването в работно състояние и да приготвяте вкусна и ободряваща напитка.

Признаци на замърсяване с кафе машина

 • Приготвената напитка се излива много бавно.
 • Силен външен звук.
 • В чашата се появи лека утайка.
 • Частичните частици от дюзата се забелязват, когато парният клапан е отворен.
 • Кафемашината не се включва, електрониката дава код на проблем.

Бакшиш:

Прочетете също: Как да почистите микровълновата с помощта на народни методи

декалер за кафе машина

Хапче за почистване на кафемашината

За да почистите добре кафемашината, направете следното:

 1. Вземете декалера за кафемашината в количеството, посочено в инструкциите за употреба, изсипете я в кафемашината, добавете гореща вода до пълния обем и изчакайте нужното количество време.
 2. Проверяваме как протече процеса на почистване. За да направите това, без самото кафе направете напитка и вижте дали има мащаб. Ако има, повторете процеса на готвене, докато цялата течност в резервоара не изтече.
 3. Изчакваме 10-20 минути, след което наливаме останалата течност. Изплакваме кафемашината отвътре с чиста вода.
 4. За да почистите по-добре кафе машината, трябва да напълните пречистената вода и да повторите всички изброени по-рано елементи.

За да се отървете от кафените масла и киселия вкус, периодично изплаквайте с запушени с вода филтри и епруветки с малко добавени обикновени почистващи препарати.

Бакшиш:

Прочетете също: Как да почистите чайника от котлен камък: съвети за домакини

течни почистващи препарати за кафе машини

Съвети за избор на таблетки за почистване

 • Съставки.
 • Хапчетата трябва да имат NSF сертификат. Той потвърждава, че този продукт е безопасен и съвместим с метал.
 • По-добре е да изберете таблетки, където има маркировка на кафе машината, която използвате. В този случай не е нужно да се притеснявате, че машината ще страда от използването на непроверена химия.

Всички производители на оборудване за приготвяне на кафе, заедно с доставеното оборудване, предоставят инструкции за грижата за него. Почиствайте редовно и извършвайте други работи по поддръжката. Препоръчва се използването на обезмаслител за кафемашината, която се препоръчва от производителя на оборудването. Тогава няма да се налага да харчите пари за скъпи ремонти или за закупуване на нова кафемашина.

4365 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите