У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри оверклока, килими и шевни машини

ТОП 10 най-добри оверклока, килими и шевни машини

Шиете ли за себе си или това хоби ви носи допълнителни приходи - във всеки случай не можете да направите без висококачествено оборудване. Удобната и практична шевна машина е половината от необходимото оборудване за продуктивна и лесна работа „в удоволствие“. Кой овърклок е най-добре да закупите за дом в година, както и тайните на избора на ключалки за килими и шевни машини - в нашия преглед. Прочетете внимателно и купувайте съзнателно!

За какво е оверлок?

овърлок за дома

Overlock е спомагателно устройство за чиста работа с изрязани тъкани, затъмняване на ръба на продукта и създаване на еластични шевове, особено уместно при работа с еластични тъкани (трикотаж, разтягане, синтетика). При правилна употреба, добрият овърлок ще ви помогне да създадете почти фабрично направен продукт у дома. Но какво е добър оверлок? Нека се обърнем към нашата класация на най-говоримите за модели в година.

Вижте също - Коя шевна машина е по-добра - оценка на годината

Трите най-успешни овърклок модели

Брат 4234D

Според стюардесите моделът е отличен и достъпен портфейл, който успешно съчетава добре обмислен дизайн и ефективна, висококачествена работа. Технически той извършва 15 различни операции, работи с 4 нишки. Шие тихо и не пробива дупки в тъканта. От предимствата - ярко осветление, контейнер за отпадъци и боклук, подробни инструкции, написани на "човешки" език. Вярно е, че държачът на конец понякога потъва и ще трябва да свикнете с смяната на иглите.

Bernina 1300MDC

Най-икономичният, лесен за използване и продуктивен оверлок за вашия дом или малка работилница. Доста универсален - работи с всякакъв вид плат, шие с различни нишки (до 5 броя). Шивачката може ръчно да контролира напрежението на резбата, а оверлокът от своя страна автоматично резбова лупера. Без повреди издържа на интензивни натоварвания, спретнато прави шевове върху най-деликатните материи, взаимодейства без усилие и лесно с различни игли. Отзивите почти единодушно потвърждават - висококачествено устройство и не са установени недостатъци.

Juki MO-654DE

Удобен и надежден овърлок за домашна употреба. Дори и началната шивачка може лесно да разбере настройките и да работи, но дори и най-взискателната дамска игла няма да може да намери грешка в качеството на шевовете. Оверлокът се отличава приятно със своята тиха работа, стабилност, висока скорост на полагане на шевове - до 1500 бримки в минута. Тя обаче изисква периодично почистване от прах и някакво допълнително устройство за събиране на отпадъци и остатъци.Ако следвате инструкциите за употреба, този овърлок ще ви служи вярно повече от една година и ще шие много фини трикотажни изделия. Е, кой овърклок е най-подходящ за вас - изберете в зависимост от честотата и характера на шиенето.

Вижте също - Как да изберем ютия с парогенератор - рейтинг на годината

Какви операции изпълнява шевната машина на капака?

шевна машина

Шевната машина лесно и естествено работи с еластични материи - шлифова, шие в ластик, шие кокетни декоративни шевове. За разлика от overlocker, прикриващ шев на основата (от иглата) и нишката на калерчето (от лупера) не само по ръба на тъканта, но на всяко желано място.

Мислите коя кола да предпочетете? Нашите топ три най-популярни в шевни машини ще могат да отговорят на вашия въпрос.

Списък на най-ефективните шевни машини за покритие

Auto Merrylock Cover Stitch Auto

Практичен, ефикасен и надежден помощник за работа с трикотаж. Позовава се на модели с 4 нишки, независимо подава нишката в лупера и контролира силата на опъване, има 5 режима на работа в комплекта. Понякога тя е "палава", ако домакинята инсталира макари с нишки с различно пълнене. Лесна за работа и настройка, радва с прави шевове и правилно подбрани технически характеристики. Не къса и не обърква нишки, не засяда тъканта, лесно се справя както с плътна тъкан, така и с тънки гладки тъкани.

Вижте също - Разлики между оверлок и шевна машина

Janome CoverPro 1000CP (CoverPro II)

Стилна и надеждна шевна машина за капак с голяма работна площ. Предимствата включват лекота на нанизване и възможност за работа с всякакъв вид плат - от плътна и твърда до тънка и хлъзгава. Машината е внимателно сглобена, но дизайнът можеше да бъде модифициран - смяната на иглите не е изцяло "на ръка" и няма достатъчно отделение за аксесоари. Някои майстори на занаяти забелязаха, че тази шевна машина се характеризира с придирчивост към иглите - трябва да изберете оптималните и да шиете само с тях. Понякога прескача при печатите и в началото на реда.

Елна 444

Удобна, висококачествена и продуктивна машина от тайвански произход. Най-многозадачността в тази класация на най-добрите шевни машини за покритие. Способен за извършване на 14 различни операции и моля със 7 вида шевове. Той прави шевовете равномерни, спретнати, до 4 мм, не прескача, не удря иглите и не обърква нишките. Ходилото се издига много високо, което означава, че можете да шиете най-дебелите платна или платове на няколко слоя. Машината не издава шум или счупвания, лесно се настройва и е удоволствие да се работи. Поне повечето от собствениците на този модел казват така.

Вижте също - Направи си сам ремонт на шевни машини

Трябва ли да купите килим?

килим за дома

Често капаците са лишени от благоприятното внимание на занаятчиите поради необходимостта от чести преконфигурации на устройството. За различни операции, дори докато работи върху един продукт, шивачката ще трябва да промени режима на работа няколко пъти и да свърже отново определени инструменти - ножове, игли и др. Но от друга страна, домакински килим-килим ще ви спести пари и пространство, защото купувайки едно устройство - всъщност получавате две наведнъж - овърлок и шевна машина. Такова устройство е в състояние както да затъмнява, така и да зашие краищата на тъканта.

На кой модел си струва да спрете, ако има какво да избирате - нека да го измислим заедно!

Вижте също - Как работи шевна машина?

Рейтинг на най-добрите килимари

BabyLock Evolution BLE8W-2

Като цяло, висококачествен, надежден и непретенциозен блок за домашна употреба. Всички необходими манипулации са описани много подробно в обширна инструкция, плюс всичко, което този модел независимо променя иглите и лупера, а също така независимо регулира силата на опъване. Производителят предоставя възможност за извършване на до 50 шевни операции с 5 нишки и със скорост до 1500 бримки. Занаятчиите се борят една с друга с гладки и пълни линии, дори когато резба с нишки с различна дебелина.Страховете от сложността и трудоемкостта на прехода от режим към режим не са абсолютно оправдани - всичко е просто, лесно и бързо. Ако купувате различни крачета за вашите нужди - прозрачни, малки, мъниста и т.н. - устройството става още по-универсално и практично.

Juki MO-735

Следващата позиция в класацията на най-добрите покривки за килими е функционален и достъпен, висококачествен сглобен модел на устройство с 4 нишки. Шие бързо и точно. Почти невъзможно е да развалиш линията. Килимът се приспособява към всяка тъкан, конец или игла, настройките са много прости, но инструкциите ни изпускат. Тиха, стабилна, мощна. Новачка шивачка ще трябва да свикне с резкия и уверен старт на килима. Но след няколко години това устройство ще продължи да шие изненадващо със същите, дори шевове. Най-добрият набор от наистина необходими опции за скромен бюджет въз основа на продажбите в година.

Мерилок 007

Чудесен вариант за начинаещи. Въпреки че купувачите в година оплакванията за модела малко се увеличиха. На първо място, за приятното - този модел е лесен за конфигуриране. Нито смяна на игли или конци, нито различен тип тъкан няма да добавят към главоболието ви. Шевовете за 2 или 3 нишки са просто идеални. Но с шевовете с 4 и 5 нишки често възникват проблеми. Но изпълнението на такива операции изисква значителна сръчност, така че опитните собственици на Merrylock 007 не считат това за недостатък, а отписват отрицателни отзиви за модела до неопитността на други шивачки.

Pfaff CoverLock 4.0

Нашата оценка на най-добрите не би била пълна без този килим. Устройството е прецизно, високопрофесионално и супер продуктивно. Той има дисплей с пълен списък на настройките и параметрите на работния режим, изключително обширна работна повърхност, удобен дизайн и обмислена опаковка. За неопитни шивачки може да изглежда твърде сложно в настройките, но за тези собственици, които се справиха с първоначалните настройки, килимът неизменно ще зарадва с кокетни майсторски шевове и шевове, висока скорост на работа и непретенциозност към различни текстури на тъкани и конци. Правилното използване на устройството ще ви осигури шиене за удоволствие и отлични резултати.

Затова разбрахме такива модерни шевни единици като оверлок, килим и шкафче. Сигурни сме, че сега вие, скъпи шивачки, няма да бъдете сплашени нито от избора на това оборудване, нито от работата върху него. Кой овърклок е по-добре да закупите за дома през 2017 г.- година, която шие машината и има ли смисъл да купувате такъв скъп килим - сега вие сами можете да дадете отговори на тези въпроси. Успех във всичките ви начинания!

Вижте също:

33316 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите