У дома Как да изберем Малки домакински уреди Кое желязо с парогенератор е по-добре да изберете?

Кое желязо с парогенератор е по-добре да изберете?

Напредъкът не стои неподвижно и постоянно се появяват устройства и подобрения, които са предназначени да улеснят и значително опростят живота ни. Така че, за да замените обичайните ютии, идват все по-модерни уреди - параходи, преси и парогенератори. И вече преди много домакини възниква въпросът - кое е по-добре да изберете ютия с парогенератор, т.е. така че надежден, прост и функционален?

Без паника просто се събрахме да поговорим за това как да изберем ютия с парогенератор, какви характеристики да обърнем внимание и от какво зависи ефективността на това устройство. В допълнение, проведохме малко проучване и подготвихме за вас традиционен рейтинг на най-добрите модели ютии с парогенератор на годината.

ТОП 10 най-добри ютии с Aliexpress 2019

Генератор на желязо-пара за дома: какъв уред е това?

Желязогенератор за къщата какъв уред е това?

Много хора смятат ютия с парогенератор за "надграждане" на конвенционално устройство за гладене. Това не е напълно вярно. Парното ютия все още е обикновено и познато устройство с допълнителни функции. Такива устройства имат малък резервоар за вода, ограничени възможности и не винаги висока мощност.

Парогенераторът за дома ще бъде много по-ефективно устройство за гладене на големи обеми от неща. Ютията в това устройство е по-лека, но мощна, има допълнителни функции - например засилване на парата и вертикална пара. В допълнение, той се свързва с огромен котел, с вместимост 1 литър, което позволява да се глади около 1-1,5 часа без почивка! Повечето от нещата могат да се гладят за половин минута, без да ги разстилате върху дъската за гладене, а директно върху закачалката и това е сериозна икономия на време и усилия. Освен това, ако редовно желязо задавате комплекти за спално бельо, тогава ще ви бъде по-лесно с парогенератор, защото завивката може да бъде сгъната два пъти или дори четири пъти и с помощта на непрекъснато подаване на пара гладете цялата дебелина на продукта, без дори да обърнете нещата.

Ютията е свързана към котела с помощта на специален тръбен кабел. Това не винаги е удобно, особено ако дължината на шнура е малка. Но мощността и производителността на устройството са повече от заменени от такива неудобства като тегло и големи размери.

И сега е време да поговорим за това как да направите правилния избор и да купите надеждно и продуктивно ютия с парогенератор.

Вижте също - Коя подметка на ютията е по-добра - видове материали, техните плюсове и минуси

Ютия с парогенератор: правилен избор

Ютията с парогенератор правят правилния избор

И така, решихте да се почерпите с покупка на ютия на пара, отделете време и дойдете в магазина. Или отидете на сайта за продажба.Но има толкова много представени модели - как да знаете най-добре? Какво да търсите, ако вече сте заслепени от броя на моделите, дизайна, формите, оборудването?

Има няколко основни и няколко допълнителни параметъра, които ще ви помогнат да изберете правилното устройство и ще ви помогне да решите кое от тях е по-добро.

 1. Ел. Изборът на ютия с парогенератор трябва да започне с този индикатор. Колкото по-мощно е устройството, толкова повече пара ще произвежда, което означава, че бързо ще се справи с количеството на гладенето. Температурата на нагряване на устройството също зависи от мощността, а оттам и от налягането на парата. Изберете модели, които осигуряват налягане най-малко 4,2 бара. Но такъв парогенератор "изяжда" много пъти повече електроенергия. Ако времето е критичен индикатор, вземете мощно устройство - от 2500 W, ако искате да спестите енергия - тогава мощност от 1500 - 2000 W ще бъде достатъчна за битови условия.
 2. Също така, трябва да вземете предвид качеството на окабеляването във вашия дом. Някои стари линии няма да могат да издържат на прекомерни натоварвания.
 3. Обем на резервоара за вода Тук всичко е просто - колкото по-голям е капацитетът, толкова по-дълго можете да работите. В крайна сметка, не всички парогенератори могат да се зареждат отново по време на гладене. Основната част от моделите трябва да бъде изключена от мрежата и да изчакате да изстинат - едва след това добавете вода и подгрейте ютията си с парогенератор.
 4. Но колкото по-голям е резервоарът за вода, толкова по-тежко и обемно е устройството. Ето защо, ако не гладите и парате нещата редовно и не в големи количества, тогава необходимостта от просторен котел не е толкова важна.
 5. Материалът на работната повърхност на устройството. Добре е, когато желязото се плъзга лесно и бързо върху тъканта, не прилепва, надрасква и не изгаря продукта. Добре е, когато при производството на желязо-парагенератора са използвани леки и висококачествени материали, добре е, когато се грижат за здравината и издръжливостта на подметката.

Подметките на парни ютии най-често се правят от:

 • алуминий;
 • от неръждаема стомана;
 • керамика.

Алуминият е най-лекият и топлопроводим материал. Но в чистата си форма той практически не се използва, тъй като това е мек метал, ако е повреден, тогава качеството на плъзгане на подметката ще видимо се влоши. Често разработчиците на домакински уреди на известни марки покриват алуминиевите повърхности с други метали или покрития - титан, керамика, оксиден филм, стомана, тефлон и др.

Неръждаема стомана, Ако провеждаме рейтинг на популярността на едноличните материали, тогава вероятно неръждаемата стомана ще бъде лидерът в нея. Материалът също така лесно и равномерно се затопля и се плъзга по всяко платно без никакви проблеми. В допълнение, това е трайна и надеждна версия на работната повърхност - не се страхува от драскотини, чипове или корозия, лесно се почиства. Единственото предупреждение е, че стоманата е по-тежка от алуминий или керамика, така че когато купувате такъв парогенератор с ютия, не забравяйте да го претегляте в ръка.

Керамика и керамика - също са популярни. Намерен в по-бюджетни модели. Загряват бързо, изглаждат тъканта добре, но са много капризни към външните влияния.

Това са основните показатели за избора на добро и надеждно желязо с парогенератор. Но има и допълнителни.

Вижте също - 10 най-добри овърклока и шевни машини - класиране за 2018 г.

Допълнителни опции

Допълнителни опции

 1. Ергономичност на устройството. Това включва теглото и размерите на парогенератора и желязото. С вертикална пара ще го поддържате на тегло, което означава, че ще усетите тежестта на устройството. Дръжката трябва да седи плътно в дланта ви, левчетата трябва да обърнат особено внимание на дръжката.
 2. Дължината на шнура трябва да е достатъчна за удобна работа и относителна мобилност.
 3. Диапазонът на работната температура - колкото е по-голям, толкова по-широки са вашите възможности. Разбира се, парогенераторът нежно влияе на всякакъв вид плат, дори и тези неща, които се "страхуват" от гладенето. Но понякога е необходимо да „добавите двойка“, за да поставите в ред едно прекалено изсушено или трудно и грубо нещо. По-добре е да имате повече режими на работа и да изберете подходящия режим за всеки отделен случай.
 4. Защитни механизми.Наличието на водни филтри ще ви даде възможност да наливате чешмяна вода в котела, вместо да се запасите с дестилирана вода. Функцията за самопочистване ще направи процеса на грижа за устройството по-лесен и невидим, а също така - ще ви помогне да удължите живота на вашата ютия за пара. Автоматичното изключване помага да избегнете тен. Функцията „стоп-капка“ ще попречи на течността да изтича върху тъканта и да остави следи там дори при леко нагряване.
 5. Цена. Не винаги ниската цена показва лошо сглобяване на устройството. Ютия с парогенератор може да има функции, които може да не ви трябват - какъв е смисълът от преплащане тогава? Във всеки ценови сегмент можете да намерите приличен модел, който е идеален за вашите изисквания и финансови възможности.

Е, сега сме готови да изберем най-подходящия модел желязо с парогенератор - помислете за рейтинга на устройства от най-рекламираните производители.

ТОП 10 най-добри ютии с Aliexpress 2019

Най-добрите модели ютии с парогенератор на годината

 • Scarlett SC-SS36B01
 • Bosch TDS 2255
 • Rowenta DG 7506F0
 • Tefal GV9071 Pro Express Care
 • Philips GC9682 / 80 PerfectCare Elite Plus

Прочетете повече за всеки модел в нашия класиране на най-добрите парогенератори на годината.

 

Какво е по-важно за вас - мощност или икономия, продължителност на работа или издръжливост на устройството? Изберете, купете и започнете удобно и бързо гладене и парене. Сега знаете кое е по-добре да изберете ютия с парогенератор и не се бъркайте в магазина при покупка. Също така, можете да дадете ценни съвети на приятели или роднини, които също искат да актуализират оборудването си. Изберете внимателно и гладете с удоволствие!

Вижте също:

27531 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите