У дома Как да изберем Вградени уреди Преглед на електрическата фурна "Руска печка"

Преглед на електрическата фурна "Руска печка"

Руска печка с електрическа печка - прекрасно устройство за подаване, поради факта, че е малко и мобилно. Но, може да се използва и в домашни условия, ако фурната ви е газова, която, както всички знаят, не пече много равномерно и много по-дълго от електрическата.

Разбира се, това не са всички предимства на фурна за маса. В тази статия ще разгледаме всичко подробно и можете да решите дали имате нужда от това във фермата.

Как работи електрическата фурна "Руска печка"?

настолна електрическа фурна

Електрическата фурна "Руска печка" е направена под формата на малък шкаф, тежащ само 5-6 кг. Вътре в него са разположени електрически нюанси, които се загряват много бързо и осигуряват печене от всички страни наведнъж (като в руска фурна).

Страхотното е, че е много икономичен. Ако обикновена електрическа фурна дърпа 2 кВт, тогава мини фурна е само 600W. Ето защо има смисъл да го закупите, дори ако имате голяма фурна.

Ако искате да изпечете малко количество пайове или пай, много по-добре е да използвате мини фурна за маса. Но за да поставите петел или да изпечете голям лист за печене на картофи с месо, вече можете да използвате обикновена фурна.

Друга особеност на тази фурна е, че тя се загрява, а след това температурата постепенно намалява и ястията не са просто изпечени, а отпаднали. Принципът е точно такъв за истинска руска печка.

Нищо в него не може да изгори. За да се случи това, трябва наистина, наистина да опитате. И всичко се пече много равномерно, покрито с хрупкава коричка. Хората, които го имат, казват, че печените изделия и печеното месо имат много по-добър вкус от ястия, приготвени в газова фурна.

Сладкишите излизат пухкави, напълно изпечени, а месото е много меко, с хрупкава коричка, но вътре сочно. Този ефект се дължи единствено на факта, че отоплението е равномерно в настолна фурна.

Трябва да се отбележи, че се загрява доста бързо: за 20 минути температурата вътре в камерата достига 250 градуса.

Какво можете да готвите в него

електрически съдове за фурна

Можете да готвите почти всичко в него! Но, разбира се, порциите ще бъдат малко по-малки, отколкото в конвенционална фурна. Също така е много удобно да затопляте чинии в него. За да направите това, трябва да поставите гледащия в огнеупорен съд и да го поставите в предварително загрята фурна. 15 минути и можете да обядвате.

Разбира се, загряването в микровълновата по-бързо. Но в „руската печка“ е много по-екологично и по-безопасно.

И така, какво можете да готвите в него?

 • Печете пайове, пайове, торти
 • Печете месо, зеленчуци
 • Задушете яхнии и печени
 • Сухи плодове и гъби за зимата
 • Фурна за яйца
 • Гответе първи ястия и каша

Не се изненадвайте, че можете да готвите супи и борш в електрическа фурна. В крайна сметка нашите предци по селата правеха точно това.И ние просто загубихме това умение с появата на газови горелки.

Както можете да видите, за лятна резиденция, където няма газ, това е просто чудесен вариант. Можете да готвите всичко. И ако си купите обикновена, електрическа повърхност, тогава от печенето няма да се получи нищо. И консумира много повече електроенергия!

Къде да сложите мини фурната

Не забравяйте да го поставите на открито място, тъй като по време на работа става много горещо. Ако микровълновата остане почти студена, тогава този уред може да стане много горещ, така че се нуждае от естествен въздушен поток.

Също така, не слагайте нещо отгоре. Например пластмасата може просто да се деформира, ако влезе в контакт с работеща настолна фурна, а тънкото стъкло може да се спука.

Колко да избера

Опитът на потребителите показва какви обеми ще бъдат достатъчни за определен брой хора в семейството.

10 литра - за двама души

12-20 литра - трима до четирима души

22 - 30 литра - за пет - шест души

Какво друго да търсите при покупка

какво да търсите при закупуване на електрическа фурна

 • Настолните печки се предлагат в много размери. Освен това, колкото по-голям е моделът, толкова повече консумира електроенергия. Ето защо, ако имате стационарна и просторна фурна у дома, тогава е по-добре да вземете малка мини фурна, за да можете да спестите от електричество. Ако изобщо нямате фурна, тогава ви препоръчваме да вземете по-голям обем, тъй като продукцията на готовите продукти ще се различава значително от малка, което е много важно, ако имате голямо семейство.
 • Не забравяйте да обърнете внимание на способността да регулирате температурата. Ако няма такава функция, не можете да печете нищо. Съгласете се, пайовете и безетата изискват напълно различни температурни режими, а хлябът, така че като цяло, можете да печете добре само ако незабавно зададете висока температура и след това значително да я намалите. Без това ще отдели мая.
 • Краката трябва да са гумени и стабилни, в противен случай ще бъде неудобно да извадите готовия продукт.
 • Би било хубаво, ако моделът беше оборудван с таймер. Удобно нещо, което няма да ви позволи да изсушите съда.
 • Подсветката трябва да е задължителна, това не е прищявка и не е допълнителен разход на пари. Например бисквите и паското трябва да се пекат, без да се отваря фурната, в противен случай продуктите ще се утаят.
 • Обърнете внимание на качеството на тавите. Ако те са покрити със специален защитен слой (изглежда като лъскав емайл), тогава ще ви бъде по-лесно да го измиете и храната няма да се придържа към него.
 • Пещите идват с механична система за управление, а има и електронни. Вторият е по-скъп и се проваля по-бързо. Ето защо би било по-разумно да изберете първия вариант.

Сега знаете какво представлява плот електрическа фурна руска печка, Наистина се надяваме, че нашите съвети ще ви бъдат от полза!

Вижте също - Как да изберем домашна електрическа фурна

7318 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите