У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберете правилната микровълнова фурна за вашия дом

Как да изберете правилната микровълнова фурна за вашия дом

Различни домакински уреди здраво са навлезли в ежедневието ни. Не можем да си представим ежедневието си без пералня, прахосмукачка, миялна машина, тези устройства ни позволяват да спестим време и усилия. Е, в кухните се настаниха електрически чайници, хранителни преработватели и други устройства, които дават възможност да покажем кулинарните си таланти без много усилия. Нашата статия ще ви каже как да изберете микровълнова фурна за дома година, така че тази покупка да се превърне в надежден, издръжлив и ефективен помощник във вашата кухня.

Принципът на работа на микровълновата

Как работи микровълновата

Микровълновата печка е „изобретена“ съвсем случайно. Това е един от тези примери, когато развитието в областта на тежката промишленост успешно се прилага в ежедневието. Между другото, микровълновата фурна празнува своя рожден ден през декември, тя вече е над 60 години!

Основният работен елемент в микровълновата е магнетронът. Той произвежда вълни от свръхвисоки честоти и след това те се превръщат в топлина в границите на нагрятия продукт. Микровълновите стени и правоъгълната форма са отражатели на свободни потоци от електрон и те от своя страна „разпръскват“ молекулите на продукта. Така вашите ястия се загряват безконтактно и много бързо. Тялото на устройството не позволява тези излъчвания да навлизат във външната среда - тоест микровълновата не прониква в стаята ви и по никакъв начин не може да повлияе на вас и вашето благосъстояние.

На рафтовете на магазините можете да намерите огромен брой микровълнови фурни с различни функционалности, програми и различно оборудване. Как да намерите най-добрия модел? Как да изберем микровълнова фурна и да не преплащаме излишните пари? Това ще разкажем на нашите читатели.

Вижте също - Най-високо оценени микровълнови фурни по потребителска оценка

Критерии за избор на най-добрата микровълнова фурна за вашия дом

Критерии за избор на най-добрата микровълнова фурна за вашия дом

Нека разгледаме техническите спецификации и параметри, които ще ви помогнат да вземете решение за покупка.

Конфигурация

Микровълните са вградени и независими. Вграденият уред ще ви позволи да създадете хармоничен и последователен интериор на вашата кухня - нито един уред няма да бъде изваден от цялостната композиция с външния си вид. Вградената микровълнова фурна често може да бъде намерена в авторските дизайнерски проекти, особено ако стилът на кухнята не съответства на модерната ера. Отделни микровълнови фурни могат да бъдат поставени във всеки ъгъл и на всяка плоска повърхност. Освен това, при желание те могат да бъдат пренаредени, основното е, че наблизо има гнездо.

Сила на звука

Обхватът на този индикатор варира от 10 до 40 литра. Най-компактните и евтини модели, предназначени само за отопление и размразяване на малък брой продукти, имат обем до 17 литра.Ако искате да готвите с микровълновата - избирам модел, обем от 17 до 25 литра. Нуждаете се от скара? Филтрирайте търсенето на микровълнова фурна - имате нужда от обем от 25 литра или повече. Ако имате голямо семейство и трябва да отоплявате няколко порции наведнъж, купете микровълнова фурна с обем от 30 литра или повече.

мощност

Това е най-важният показател за скоростта на работа. Микровълните с ниска мощност ще загряват храната по-дълго. Също така трябва да се спазва пряката пропорционалност: колкото по-голяма е микровълновата печка, толкова по-голяма трябва да бъде мощността. В противен случай няма да работи, за да разкрие и оцени всички предимства на използването на фурната.

Ако трябва да загреете малки количества храна или да приготвите прости ястия (топли сандвичи, пица и др.), Тогава мощност от 300 - 800 вата ще бъде достатъчна. Ако планирате да използвате микровълнова фурна за готвене на сложни и многокомпонентни ястия, тогава индикаторът за мощност трябва да бъде от 900 вата.

Подплата за микровълни

Емайл - ще спестите парите си, лесно е да го измиете, но грил не се намира в такива устройства - в края на краищата високите температури и емайловото покритие са несъвместими. Керамиката или биокерамиката са икономични, издръжливи, моделите с такова покритие консумират по-малко енергия за единица време и се почистват също толкова лесно. Но за такава микровълнова печка, най-вероятно ще трябва да платите повече, помислете дали си струва да преплатите? Неръждаема стомана или стомана - надеждни, стилни, лесно понасят всякаква температура, но се нуждаят от внимателна грижа след готвене.

Вижте също - Вредна ли е микровълновата фурна според специалистите?

Тип управление

Механика или електроника. Механичните контроли са прости, кръгли копчета, които натискат превключвателя. Те са прости и надеждни, рядко провалят своя господар. Електронното управление - бутоните или сензорният панел дават повече място за настройки, а също така можете да експериментирате с появата на микровълновата при покупка. Въпреки това, понякога такъв контрол носи допълнителна караница при ремонта на устройството.

Функционалност

Съвременното устройство винаги „придобива“ допълнителни способности. Микровълновата не е изключение и има различни функции:

  1. Скара - кварц или тенов. Първият - той се готви по-бързо и спестява енергия по-икономично. Tenovy - равномерно загрява продукта до свеж поради мобилността си, моделите с такава скара са малко по-евтини.
  2. Конвекцията или циркулацията на горещ въздух е идеална за тесто и печене, такава микровълнова фурна е пълна заместител на фурната.
  3. Инверторно управление на мощността, плавно регулиране, което ви позволява постепенно да увеличавате или намалявате мощността на микровълновата печка по време на готвене, за да запазите текстурата и полезните свойства на продуктите.
  4. Автоматичното размразяване или повторно загряване - ще ви позволи да не броите минутите в главата си - просто поставете чинията в устройството и включете подходящия режим.

Режими

В повечето модели има минимален набор от режими на работа на микровълновата фурна - загряване и размразяване. Но понякога уредът по ваш избор може да има настройки за готвене на течни ястия, гарнитури, месо и риба, печива, печени и т.н. Някои микровълнови фурни може да имат памет и настройки за запаметяване на вашите собствени рецепти.

Освен това можете да обърнете внимание на оборудването: книга с рецепти, решетка за скара или специално ястие с купол за хрупкава коричка.

Също така имайте предвид, че понякога микровълните могат да се провалят, а възможността да ги ремонтирате без проблеми, да закупите необходимите части или да занесете устройството в сервизен център е важно предимство.

Сигурни сме, че тези 7 параметъра ви казаха как да изберете правилната микровълнова фурна за себе си и вашите предпочитания. Вграждане или поставяне отделно? На скара или само за здравословна храна? За загряване, размразяване или за приготвяне на сложни кулинарни изкушения? От теб зависи!

Вижте също - Вижте също - Как да изберем тостер за вашия дом: съвет на експерт

Кратък преглед на популярните модели

Кратък преглед на популярните модели

Изберете правилната микровълнова фурна година също ще помогне на нашия кратък преглед-рейтинг на най-популярните и обсъждани модели на микровълнови фурни. Ако говорим за производители, тогава такива марки като Lg, Panasonic, Bosch, Samsung.

Също така, ние подчертахме 9-те най-популярни модела, които най-често се купуват през 2018 г.- година и която получи най-положителните отзиви.

  • Най-добрите солови модели с ниска цена: LG MS-2042DS (защита на децата, обем - 20 л, мощност - 700 вата, дисплей, няколко режима на работа), Samsung ME81KRW-1 (23 л, 800 вата, система за равномерно разпределение на вълните), SUPRA MWS-1814 (механика, 17 л - обем, мощност - 700 вата).
  • Най-добрите модели с функция грил: Samsung MG23H3115NW (обем - 23 литра, мощност - 800 вата, скара, осветление, блокиране), Bosch HMT 84G461 (900 вата, 25 л, скара, таймер за 99 минути), Panasonic NN-GF574M (сензорно управление, 27 l, 1000 вата, регулиране на инвертора).
  • Микровълни с грил и конвекция: Samsung CE118KFR (32 л, 900 вата, памет на 2 собствени рецепти, 6 режима на работа и таймер), Panasonic NN-DS592M (27L, горна и долна скара, почистване с пара, режим на отстраняване на миризми).
  • Най-популярната вградена микровълнова печка - Samsung FW77SR-W (20 л, 800 вата, бутони и дисплей).

Удобната и многофункционална микровълнова фурна ще ви помогне да покажете вашите кулинарни умения и ще ви помогне да поглезите домакинството си със свежи и винаги топли деликатеси. Разказахме ви как да изберете микровълнова фурна за вашия дом година, сега можете спокойно да отидете в магазин за хардуер или всеки продаващ сайт и да направите своя избор. Успешно пазаруване и "вкусни събирания" със семейството и приятелите!

Вижте също - 10 най-добри микровълни преди според отзивите на клиентите

12467 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите