У дома Отзиви LG 43UM7450 телевизионен преглед

LG 43UM7450 телевизионен преглед

Нов модел LG 43UM7450, пуснат през година, отчита съвременните изисквания на потребителите. Широк зрителен ъгъл, много технологии за най-ярка и ясна картина, мощни високоговорители с 20 вата, Smart TV, DLNA. За цената му - - такъв телевизор покрива всички основни потребности от гледане. Анализирах защо клиентите го харесват толкова много и го сравних с основните конкуренти.Samsung UE43NU7400U иSony KDL-43WF665.

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори 43 инча и в класиране на най-добрите LG телевизори.

екран

LG 43UM7450

Екранът с диагонал от 43 инча е с резолюция 3840 × 2160 px, оборудван е с Direct LED подсветка, IPS матрица. Качеството на картината е по-добро от това на FullHD моделите, при които LG печели срещу конкуренцията. Има технология FRC, дълбочината на цвета е 8 бита. Ъгълът на видимост на екрана е 178 °. Скоростта на опресняване е 60 Hz. Желателно е да го гледате на разстояние 181 см от екрана.

Форматът на изображението е 4K, което допринася за висока детайлност на обектите и предаване на реалистични изображения. Когато се гледа, на екрана няма отблясъци, независимо от ъгъла, от който гледате съдържанието.

Четириядреният процесор допринася за по-динамичното възпроизвеждане на цветовете, по-добрия контраст, дори нискокачествените изображения са близо до 4K, подобрявайки се благодарение на вградените технологии на модела. Работейки в режим 4K Active HDR, екранът разпознава неточности в цветовото възпроизвеждане и подобрява тези показатели. Multi HDR (HDR10 + HLG) увеличава качеството на всяка снимка, когато се гледа.

Multi HDR технологията има модел Samsung UE43NU7400U за 34,5 хиляди. И в Sony Sony KDL-43WF665 за 37 хиляди, в допълнение към FullHD и HDR, има функция Motionflow, която осигурява гладкостта на динамичните сцени.

Телевизорът има вграден сензор за светлина, така че при всяко гледане не можете да се притеснявате от зрението: яркостта на екрана се настройва автоматично на локалното осветление.

Външен вид

LG 43UM7450

Елегантни форми, удобна стойка, черен нюанс, комбиниран с всеки стил - всичко това допринася за факта, че такъв модел ще бъде подходящ навсякъде. Той е доста компактен - само 97 на 57 см, дебелина - 8,5 см. Той е снабден с VESA монтаж 200 × 200, така че LG да бъде удобно поставен на стената.

конектори

LG 43UM7450

Съединителите се показват на задния панел, списъкът е стандартен за такива телевизори. Комплектът съдържа всичко необходимо:

 • два конектора за USB;
 • три HDMI 2.0;
 • компонент, композитен вход;
 • конектор за локална мрежа;
 • за свързване на кабелна телевизия;
 • за сателитна телевизия;
 • оптичен аудио изход за свързване на домашно кино;
 • слот CI + 1.4.

LG поддържа Bluetooth 5.0 и Wi-Fi (5GHz). Това е всичко, което е необходимо, с изключение на това, че вградената памет не е достатъчна. Sony KDL-43WF665например Bluetooth не поддържа, но струва хиляда повече.

Звук

LG 43UM7450

Реалистичен звук благодарение на многоизмерен звук, който идва от всички посоки - характеристика на възпроизвеждането на звука на модела. Тя се осигурява от два високоговорителя с обща мощност 20 вата. Звукът може да се предава чрез Bluetooth.

Мощността е достатъчна за висококачествено предаване на звука и не всички модели с тази цена могат да се похвалят със същата. По-скъпият Sony KDL-43WF665 телевизор има само 10 вата обща мощност на високоговорителя. Поддържа на ниво Samsung UE43NU7400U с 20 W високоговорители + специална обработка на сигнала за създаване на съраунд ефект.

Функции

LG 43UM7450

Функционалността на модела се базира на операционната система WebOS 4.5. Поддържа се Smart TV, устройството поддържа инсталирането на много приложения за улеснение. Възможно е гласово управление (LG ThinQ AI технология), докато моделът има опростен интерфейс - лесно е да разберете настройките.

Поддържа 24p True Cinema. Има функция за защита на детето, таймер за сън. DLNA ви позволява да създавате обща цифрова мрежа с други устройства, да споделяте мултимедия, така че всяко съдържание, което можете да прехвърлите на екрана от компютър или смартфон.

ПО Samsung UE43NU7400U, Sony KDL-43WF665 на базата на Linux няма такава възможност, както и гласовият контрол - тук предимствата са очевидни.

Предимства и недостатъци

LG 43UM7450

Ползи:

 • голям размер на екрана;
 • Директна LED-подсветка;
 • IPS матрица;
 • 4K Active HDR;
 • светлинен сензор;
 • поддържа Bluetooth и Wi-Fi;
 • гласов контрол LG ThinQ AI;
 • таймер за заспиване
 • може да се управлява от смартфон.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • липса на вътрешна памет;
 • няма изход за слушалки;
 • не много удобно поставяне на USB-конектори;
 • не най-тънкият модел.

LG 43UM7450 Издаден през година и вече радва много купувачи. Това е разбираемо: картината в LG стана още по-добра, добавени са няколко технологии за удобно гледане, звукът остава на височина + гласовият контрол с DLNA не може да не радва.

присъда

LG 43UM7450

Но все пак потребителите биха искали да видят вградената памет, тъй като цената на телевизора е доста голяма. Но все пак има още предимства. Същото Samsung UE43NU7400U липсват поради липсата на гласов контрол, някои допълнителни функции, въпреки че качеството на картината и звука остава на същото ниво. А Sony Sony KDL-43WF665 все още значително отстъпва по звук на по-висока цена. Моята присъда: сред подобни видове телевизори LG 43UM7450 е доста добър вариант.

4308 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите