У дома Отзиви Sony TV Review KD-55XF9005

Sony TV Review KD-55XF9005

Sony KD-55XF9005 е топ моделът на известен производител. Съдейки по обявената цена (), този телевизор трябва да зарадва собственика си буквално всички, защото дори и горната част Samsung QE55Q6FNA струва 10 хиляди по-евтино. Но така ли е на практика, какви са предимствата и недостатъците на модела?

Този модел участва в класиране на най-добрите Sony телевизори.

екран

Sony KD-55XF9005

55-инчовият сензор е поставен в тънка, едва забележима алуминиева рамка. Разделителна способност на екрана - UHD. Крайното качество на изображението се постига с X1 Extreme GPU, който обработва изображението в реално време, увеличавайки разделителната му способност, когато е възможно. Технологиите за подобряване на изображението включват RILUMINOS дисплей, Super Bit Mapping, 4K HDR, Live Colour, Local Dimming, подобрена точност на цветовете, 4K X-RealityTM PRO, двойна обработка на база данни, X-тенденционен динамичен обхват PRO, обектно базиран HDR ремастер, системен алгоритъм динамична подсветка, X-Motion Clarity. Перфектна картина, особено в динамични сцени. В сравнение с Samsung QE55Q6FNA моделът на Sony KD-55XF9005 за неопитен потребител няма да бъде нищо по-добро, въпреки че качеството на изображението е отлично.

Външен вид

Sony KD-55XF9005

Дизайнът е лаконичен и изискан, материалът на тялото е алуминий, дебелината на телевизора е 69 мм. Можете да скриете проводниците благодарение на специалния държач за кабел (в комплекта) и стойката. В сравнение с Samsung QE55Q6FNA, Отбелязвам тук по-сложната технология за скриване на кабели от последната и собствената технология Ambient, така че външно тя ясно печели.

конектори

Sony KD-55XF9005

Sony KD-55XF9005 е оборудван със следните конектори: антена - 2 бр. (кабелна + сателитна телевизия), USB 2.0 - 2 бр. (0,5 A), USB 3.0, Ethernet RJ-45. HDMI 2.0 (4 бр.), Композитен видео вход, оптичен аудио изход, 3,5 мм изход за слушалки, CI слот. По брой на конекторите Sony KD-55XF9005 изпреварва Samsung QE55Q6FNA.

Звук

Sony KD-55XF9005

Акустика - 2 високоговорителя по 10 W всеки с басов рефлекс. Поддръжка на Dolby Digital +, DTS. Използват се технологии за подобряване на звука ClearAudio +, S-Force. Звукът е много реалистичен, но все пак малко по-лош от Samsung QE55Q6FNA с вграден субуфер, което прави звука още по-съраунд.

Функции

Sony KD-55XF9005

Телевизорът се захранва от процесор Mediatek MT 5891, има 2 GB RAM и 8 GB вътрешна памет. Операционната система е Android TV 7.0. Това обяснява широката функционалност на телевизора, възможността да се инсталират всякакви приложения на трети страни за удобство на потребителя. Основни функции: гледане на телевизионни канали с помощта на вградените приемници, запис на USB флаш устройство с време закъснение, телевизионен водач, телетекст, родителски контрол, таймер за включване / изключване, предаване на информация на екрана чрез Wi-Fi, DLNA, безжични протоколи Bluetooth, гледане на съдържание от външни превозвачи и сайтове. Можете да управлявате телевизора с помощта на дистанционното управление (включено), от клавиатурата, мишката, от смартфона и гласовите команди.

Той е много удобен за използване, интерфейсът на Android TV 7.0 е прост, красив, разбираем дори за начинаещ. Тук той има предимство пред Samsung QE55Q6FNA.

Ползи

Sony KD-55XF9005

 • Мощен графичен процесор
 • страхотен образ;
 • добър звук;
 • има всички необходими конектори;
 • USB 3.0
 • Android TV 7.0;
 • голям избор от предварително зададени режими на изображение + възможност за фина настройка на вашите собствени настройки.

недостатъци

Sony KD-55XF9005

 • Няма субуфер;
 • периодично замръзва при изпълнение на сложни задачи;
 • минималният обем за Bluetooth слушалки е твърде висок;
 • неудобно дистанционно управление;
 • проблеми с гледането онлайн 4K;
 • отнема много време за обработка на съдържанието на външни носители.

присъда

Sony KD-55XF9005 е отличен телевизор с лаконичен дизайн, но цената за него ми се струва малко надценена. Предимство над Samsung QE55Q6FNA - Android TV OS. Останалите предимства са противоречиви и субективни, а по отношение на качеството на звука, той губи спрямо конкурента. Ако сте готови да преплатите около 10 хиляди за използване на Android TV или сте фен на Sony, тогава този телевизор е достойна покупка. В други случаи все още е по-добре да спестите, тъй като на рафтовете на технологичните магазини има много телевизори, работещи с Android TV, но с по-скромна цена.

1279 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите