У дома Отзиви Samsung UE43NU7400U TV ревю

Samsung UE43NU7400U TV ревю

През 2018 г. в телевизионната линия на Samsung се появи нов модел UE43NU7400U с поддръжка за Smart TV, който принадлежи към бюджетната категория. И не за нищо, той веднага зае висока позиция в рейтингите: за 500 долара производителят предлага редица допълнителни функции в сравнение с предишните модели, повишена мощност на високоговорителя, екран с висока резолюция и гласов контрол. Нека разгледаме тези и други характеристики по-подробно.

Този модел участва класиране на най-добрите телевизори 43 инча и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Samsung UE43NU7400U

Телевизорът е оборудван с екран с диагонал от 43 инча (линията включва модели с по-голям диагонал - 50, 55 и 65 инча), разделителна способност Ultra HD 3820 × 2160 пиксела. Препоръчителното разстояние от очите е 181 см. Скоростта на опресняване е 60 Hz. Това е стандартен индикатор, но динамиката остава доста гладка. Чудесен за игри: Технологията Steam Link осигурява бърза честота на кадрите и висока яснота на изображението.

Моделът е с подобрено цветово възпроизвеждане, поддържа повече от милиард нюанса благодарение на технологията FRC. Осветлението е равномерно разпределено по екрана поради VA панела, но Edge LED-подсветката може да създава малки светлини в долните ъгли на телевизора. Съветваме ви да посочите при закупуване коя матрица е инсталирана на телевизора, тъй като производителят предлага избор на VA и IPS матрици.

В телевизора е вграден сензор за светлина, който анализира нивото на осветеност в стаята и автоматично настройва яркостта на изображението. Той е безопасен за очите и енергийно ефективен.

Купувачите нямат особени оплаквания относно качеството на изображението. Всичко е лесно приспособимо: можете да оптимизирате контраста, нивото на черно, възпроизвеждането на цветовете. 4K Ultra HD и HDR ви позволяват да видите най-малките детайли при гледане. Моделът ще бъде малко по-добър по характеристики LG 43UM7450 зад , но това може да се види само в динамични сцени.

Външен вид

Samsung UE43NU7400U

Телевизорът има тънка, безшевна черна алуминиева рамка. Дебелината му е само 5,8 cm.

Изглежда прилично благодарение на визуалното маскиране на кабелите в жлеба на задния панел и опората от Y-образен тип. Има възможност за монтаж на стена (VESA 200 × 200 мм)на правилното ниво.

Съединители за телевизионен панел

Samsung UE43NU7400U

Телевизорите Samsung UE43NU7400U имат стандартен набор от конектори:

 • 3 HDMI;
 • 2 USB;
 • вход за антена;
 • оптичен аудио изход за свързване към домашно кино;
 • композитни и компонентни входове;
 • слот CI + 1.4;
 • вход за свързване към локална мрежа.

Моделът поддържа Wi-Fi, Bluetooth: можете да свържете мишка и клавиатура към телевизора за по-удобно управление. Тази функция не е налична в други подобни модели на производителя. Другите телевизори също са по-евтини, не са, в същото TCL L43P6US Bluetooth не се поддържа.

Вграден троен тунер, който приема наземни, кабелни и сателитни сигнали. От минусите в оборудването - само липсата на възможност за записване на съдържание на твърд диск или USB.

Звукови функции

Samsung UE43NU7400U

Звуковата мощност е голяма - 20 вата.Качеството на звука се осигурява от вградената двуканална трипътна акустика, а декодерът Dolby Digital е отговорен за съраунд звука. За сравнение, TCL L43P6US мощност на високоговорителя - 16 W, но два декодера Dolby Digital и DTS. Според експерти Dolby Digital не може да произвежда максимален съраунд звук без DTS декодер.

Производителят е помислил за поддържане на качеството на звука по време на монтаж на стена. Високоговорителите са разположени в долната част на телевизора. Висококачественият звук дава ефекта на потапяне, сред недостатъците - само липсата на правилно предаване на звук при свирене на бас.

Ако трябва да свържете телевизора към домашното си кино, е по-добре да използвате звукова лента или AV приемник.

Характеристики на модела

Samsung UE43NU7400U

В допълнение към Smart TV, сред допълнителните функции на Samsung TV - гласово управление. В по-евтините модели например TCL L43P6US, такава функция не е предоставена. Ако го сравним с по-скъпи опции, отбелязваме още една допълнителна способност за контрол на жестове, както в LG 43UM7450.

Вградена система за контрол SmartThing - можете да излъчвате съдържание от други домашни устройства на екрана, да управлявате всички устройства с поддръжка на системата Smart Home.

Моделът поддържа синхронизация благодарение на функцията Samsung Cloud: всяко съдържание от облачното хранилище може да се излъчва на екрана. Има защита от деца, таймер за сън.

Предимства и недостатъци

Samsung UE43NU7400U

Ползи:

 • голям екран (+ възможност за избор на друг диагонал);
 • мощен звук;
 • Тънък, сбит дизайн;
 • гласов контрол;
 • поддръжка Wi-Fi, Bluetooth;
 • Функция SmartThing;
 • кабелна маскировка.

Недостатъци:

 • не може да пише на USB или твърд диск;
 • няма извит екран, има акценти;
 • лошо възпроизвеждане на бас;
 • няма HDMI кабел;
 • няма винтове за монтаж на стена.

Ако е важно да спестите, можете да вземете TCL L43P6US, По-евтино е с почти , Но недостатъците му в сравнение със Samsung ще бъдат очевидни: по-голяма дебелина на корпуса, по-малка мощност на звука, няма Bluetooth, гласов контрол.

Като изплатите няколко хиляди, можете да вземете LG 43UM7450 с контрол на жестове и възможности за запис на телевизия. Но силата на високоговорителите, яснотата на картината са подобни - това е най-важното, тъй като не всеки има нужда от допълнителни опции.

За моделите със среден бюджет Samsung UE43NU7400U е добра опция, когато вземете предвид качеството и функционалността на звука. Дизайнът е подходящ за всяка стая. Можете да го използвате не само за преглед на съдържание, игри, но и за контрол на други устройства в къщата, които поддържат функцията „умен дом“ чрез приложението SmartThings.

2123 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите