У дома Отзиви LG 49SK8500 TV ревю

LG 49SK8500 TV ревю

След като тествах и сравних огромен брой телевизори в различни ценови сегменти, искам да представя на вашето внимание преглед на LG 49SK8500. Ще разгледаме по-отблизо всички аспекти на устройството, за да разберем дали този телевизор е по-добър от неговите конкурентиSamsung QE49Q6FNA и Sony KD-49XF9005 или не, струва ли си изобщо да харчите парите си за това.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите телевизори, в класиране на най-добрите телевизори 49 инча и в класиране на най-добрите LG телевизори.

екран

LG 49SK8500

Екранът е разработен по технология на LG - NanoCell. Той е продължение на OLED разработката и пряк конкурент на QLED на Samsung. Технологията осигурява идеален баланс на яркостта и контраста на изображението, пълното отсъствие на изкривяване на изображението при промяна на ъгъла на гледане, което възлиза на честните 178 °. Диагоналът е 48,5 ”(123 см), резолюцията на екрана е 3840 × 2160 пиксела (4K UHD). Скоростта на опресняване е 100 Hz, което ще създаде отлична гладкост на картината. Матрица на екрана - TFT IPS, яркост - 400 cd / m2... LG използва технологията за подсветка FALD в този телевизор. Той осигурява подсветка на целия екран и възможност да го изключите в области, за да получите най-естествените и дълбоки черни. Пряк конкурент на този телевизор с неговия дисплей - Samsung QE49Q6FNAтъй като LG и Samsung използват подобни технологии, но всяка ги прилага по различен начин.

Външен вид

LG 49SK8500

Дизайн LG 49SK8500 - строг, изискан. Телевизорът ще изглежда хармонично във всяка стая. Корпусът е изработен от черна матова пластмаса, а самият екран практически не отразява светлината. Телевизорът може да стои на единия извит крак или може да бъде окачен на стената: VESA монтаж 200 × 200 мм. Ширината на телевизора е по-дебела, отколкото например прекият му конкурент - Samsung QE49Q6FNAно само няколко сантиметра. На обратната страна два блока имат входни и изходни портове.

конектори

LG 49SK8500

Устройството разполага с всички необходими портове за връзка на борда - AV, 4 HDMI, 3 USB, Ethernet (RJ-45), Bluetooth, вграден Wi-Fi модул 802.11ac, работещ на 5 GHz, WiDi и Miracast, оптичен аудио изход и един слот за свързване на CI + модули. Използва се HDMI версия 2.0. USB версия 2.0, което е недостатък, макар и малък. Скоростта на трансфер на данни във версия 3.0 е по-висока, а за 4K съдържание скоростта на предаване е първото нещо, което трябва да помислите.

Звук

LG 49SK8500

Звук в LG 49SK8500, като в истинско домашно кино: бас, сила на звука - на най-високо ниво. По-добре е от директен конкурент Samsung QE49Q6FNAно в пъти по-добър от по-скъп телевизор Sony KD-49XF9005... И всичко това е осигурено от 4 високоговорителя, разположени отстрани на телевизора с мощност 10 вата всеки. Съраунд звукът тук се реализира не поради софтуерни манипулации, а поради физическото присъствие на 4 високоговорителя и Dolby Atmos. Телевизорът може да декодира популярните формати Dolby Digital, DTS, автоматично да изравнява силата на звука.

Функции

LG 49SK8500

LG 49SK8500 работи на webOS версия 4.0, разработена от LG, базирана на OS Linux. На собствената си операционна система телевизорът работи умно, няма проблеми с намирането на програми и приложения, но не бива да очаквате изобилие, както при Android. Поддържа популярни видео формати, DVB-S / T2.Има рядко срещана многоекранна функция с възможност за едновременно гледане на два различни телевизионни канала на един екран. DLNA ви предоставя удобството да предавате съдържание от вашия смартфон или компютър към вашия телевизионен екран. Управление - универсално, класическо дистанционно управление или гласови команди.

Предимства и недостатъци

LG 49SK8500

Ползи:

  • бърза операционна система;
  • HDR работи чудесно;
  • съраунд звук без излишни покупки;
  • красив дизайн, малки рамки;
  • Wi-Fi на 5 GHz;
  • IPS матрица с висока яркост.

Недостатъци:

  • при тъмни сцени във филми вечер, все още се наблюдава светлина;
  • понякога в динамичните сцени има „размазване“ в центъра на екрана.

присъда

LG 49SK8500

По мое лично мнение LG 49SK8500, първо, изпревари „по-малкия брат“ във всички отношения - LG 49SK8000 NanoCell; второ, той надмина прекия си конкурент Samsung QE49Q6FNA от качеството на звука, изображението, от скоростта на системата, от лекотата на използване. За същите параметри LG заобиколи по-скъпите Sony KD-49XF9005... Да, всеки продукт може да не е перфектен. В обекта на прегледа процесорът понякога не може да се справи с обработката на видео в динамични сцени при 4K, но такива събития рядко се случват. Акцентите могат да се видят само в пълен мрак, но почти всички телевизори страдат от това. Вижда се, че продуктът е създаден внимателно - сглобяването е с високо качество, дизайнът е отличен, телевизорът е стабилен, операционната система просто лети, а този телевизор е много удобен за използване. За тази цена всеки трябва да покаже високо ниво на качество. Подобно на Samsung QE49Q6FNA, LG показва страхотен продукт и оставя конкуренцията зад себе си.

1744 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите