У дома Отзиви Преглед на телевизия Xiaomi Mi TV 4C 50

Преглед на телевизия Xiaomi Mi TV 4C 50

Xiaomi MiTV 4C 50 е един от най-продаваните модели на онлайн магазините. 50-инчовият телевизор с почти неограничени мултимедийни възможности привлича купувачите с цена - ... Моделите на други марки, подобни на функционалност, вече са с 50% повече. От интересните предложения -LG 49SK8000което е дори по-евтино с 5 долара. Какво предлагат китайците за такива пари? Може ли тази телевизия да се конкурира Samsung QE49Q6FNA зад ?

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4C 50

Xiaomi MiTV 4C 50 има 50-инчова IPS матрица с 4K резолюция, HDR и антиотражателно покритие. Подсветка - Директен светодиод. Ъгълът на видимост е 178 градуса. Изображението ще зарадва дори и изискан зрител - цветното предаване е отлично, динамичните сцени изглеждат правдоподобни.

LG 49SK8000 и Samsung QE49Q6FNA спечелете малко в качеството на изобразената картина поради защитените технологии за подобряване на изображението, но разликата не е толкова критична, че плащате повече за нея.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4C 50

Телевизорът изглежда много модерен, материалите за сглобяване са надеждни, рамката и краката са от метал, задният корпус е от висококачествена черна пластмаса. Възможен монтаж на стена: стандарт за монтаж - VESA 200 × 200 мм.

Тук конкурентите са малко по-напред от Xiaomi. Те имат по-тънки рамки, но надплащането за това няма смисъл.

конектори

Xiaomi Mi TV 4C 50

Телевизорът е оборудван със следните конектори: HDMI - 3 бр., USB - 2 бр., LAN, компонентно видео вход. Има вход за антена, но няма слушалки или цифров аудио изход, в който моделът е по-нисък от конкурентите. Освен това, LG 49SK8000 има още 1 HDMI и 1 USB конектор, който играе роля, ако трябва да свържете мишка, клавиатура. Samsung QE49Q6FNA има 4 HDMI порта. Предимството отново е пред конкурентите, но отново е незначително.

Звук

Xiaomi Mi TV 4C 50

2 високоговорителя от 8 W, насочени надолу, са отговорни за звука. Има поддръжка за DTS, Dolby Digital. Звукът е обемно, с отлични ниски нива, но конкурентите са много по-добри в това отношение. LG 49SK8000 има вградена акустика с мощност 20 W и Samsung QE49Q6FNA Снабден със собствен 20-ватов субуфер и два 10-ватови високоговорителя - именно там е истинската мощност, което оправдава по-високата цена.

Функции

Xiaomi Mi TV 4C 50

Функционалността е основният акцент на Xiaomi MiTV 4C 50. Това е цял мултимедиен център с много интересни функции, но няма да можете да гледате телевизия на него. Има вход за антена, но няма вградени приемници. За да гледате телевизионни канали с високо качество, се нуждаете от допълнително оборудване. Но каналите могат да се гледат онлайн в IPTV или подобни услуги. В това отношение Xiaomi изпреварва времето си, но вече се говори за изоставяне на традиционните излъчващи антени. Може би в близко бъдеще липсата на вградени тунери няма да бъде недостатък на телевизора, но засега това е мазен минус на модела в сравнение с конкурентите.

По отношение на мултимедийните и смарт телевизионните функции тук всичко е наред. Телевизорът се захранва от процесор ARM Cortex-A53, има 2 GB RAM и 8 GB вътрешна памет. Софтуерната част е Android TV с собствена обвивка MIUI. Както отбелязват някои потребители, има проблеми с русификацията на системата. Броят на предварително инсталираните приложения е огромен, има всичко необходимо, но това, което липсва, може да бъде инсталирано от Play Store.Вече в основната версия можете да преглеждате всяко съдържание от външни носители, сайтове, включително безжичен Wi-Fi. Контрол - от смартфон или глас. Вграден PVR рекордер: можете да записвате любимите си телевизионни предавания, за да ги гледате, когато пожелаете.

Акцентът на този телевизор е интерфейсът PatchWall, който може да идентифицира вашите интереси и да предлага качествено съдържание по интересуващи ви теми. И работи: просто започнете да използвате вашия телевизор. След няколко дни той ще ви разбере без думи, предлагайки най-интересното.

Ако говорим за конкуренти, тогава LG 49SK8000 ще зарадва геймърите с игрови режим и Samsung QE49Q6FNA може да стане основата на системата „Умна къща“. Останалата част от функционалността е същата като тази на Xiaomi MiTV 4C 50. В същото време и двете работят на базата на webOS, което може да създаде проблеми при инсталирането на отделни приложения. Все още съм за Android TV, дори и да не е в чистата му форма.

Ползи

  • Адекватна цена;
  • висококачествена матрица;
  • 4K видео;
  • удобно дистанционно управление;
  • мощен хардуер;
  • Android TV с обвивка на MIUI;
  • интерфейса PatchWall.

недостатъци

  • Без вградени тунери;
  • без слушалки или цифров аудио изход;
  • фърмуер на китайски, е трудно да се намери висококачествен русифициран.

заключения

Xiaomi MiTV 4C 50 е нещо повече от телевизор. Бих го нарекъл Smart Panel с куп интересни функции като интерфейса PatchWall. За гледане на телевизия е необходимо допълнително оборудване. Можете да използвате IPTV услуги. Тази оферта е за наистина интересно дори като се има предвид необходимостта от закупуване на кутия за цифрова телевизия.

Единственият значителен плюс Samsung QE49Q6FNA - мощна акустика. Ако имате нужда от телевизор за домашното си кино, това може да бъде решаващ момент при избора.

Значителни предимства за LG 49SK8000 Не съм намерил. За геймърите това може да бъде режим на игра. Цената му е дори малко по-ниска от Xiaomi MiTV 4C 50, така че не мога да кажа, че LG 49SK8000 е неразумен избор, ако не сте придирчиви към операционната система, под която работи телевизорът.

979 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите