У дома Отзиви Телевизионен преглед LG OLED65C8

Телевизионен преглед LG OLED65C8

Когато избирате телевизор, трябва да знаете, че цената не винаги отговаря на качеството. Попаднах на много модели, където цената беше над средната, а качеството остави много да се желае. След като анализирах пазара, обърнах внимание на LG OLED65C8 за , Това е Smart TV с диагонал от 65 инча, 4K резолюция, интелигентен α9 процесор, който е оптимизиран само за LG, и уникална IPS матрица. Какво друго ще ни изненада с модела?

Този модел участва класиране на най-добрите телевизори, в класиране на най-добрите телевизори 58-65 инча, в класиране на най-добрите LG телевизори, в Топ интелигентни телевизори и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

LG OLED65C8

Екран с диагонал от 65 инча с резолюция UltraHD (3840 × 2160 пиксела). Уникалната IPS матрица, адаптирана за LG, осигурява широки ъгли на видимост и богати цветове, без да изкривява палитрата. Често дори скъпи телевизори (особено Samsung QE65Q7FNA) цветовете са твърде пренаситени, очите от такава картина бързо се уморяват. Поддържа HDR (разширява контраста и цветното възпроизвеждане за по-подробни детайли на цялото изображение). Черният цвят е наистина черен, а не сив или лилав, добра ярка картина за гледане у дома, дори усещане за реалност. Ъгъл на видимост - 180º.

Външен вид

LG OLED65C8

Размери - 1449 × 837 × 47 мм. Ултратънкият телевизор ще допълни всеки интериор. Тънка рамка около периметъра е направена от метал. Моделът изглежда като картина на стената. Комплектът включва стенен монтаж - VESA стандарт 300 × 200 мм. Съединителите са разположени на задния панел, така че всички необходими връзки са най-добре направени преди монтажа на стената.

конектори

LG OLED65C8

Никога няма достатъчно конектори, но производителите често ги оставят на минимум и само най-необходимите. HDMI x4, USB x3, Ethernet (RJ-45), Bluetooth, Wi-Fi 802.11ac, WiDi, Miracast, жак за слушалки и поддръжка CI +.

Звук

LG OLED65C8

LG има два вградени високоговорителя с обща мощност от 40 вата (2 до 20 вата). Звукът е изненадващ със своята сила. Има басове, съраунд звук. Функцията Clear Voice III потиска шума, усилва звука на гласа и Dolby Digital, DTS аудио декодери. Има проблеми със звука дори в скъп телевизор, например модела Samsung QE65Q7FNA зад декларираният капацитет не е вярно.

Функции

LG OLED65C8

LG OLED65C8 е Smart TV базирана на WebOS, създадена специално за LG телевизори. Менюто е много лесно за използване. Не изисква ненужно превключване с дистанционното управление. Но в него има малък недостатък - няма достатъчно бутони. Игрите с PS4 изглеждат страхотно, но интегрираната GTX1070 графична карта ограничава техния избор. Вграденият медиен плейър чете почти всичко. Това е голям плюс: не всички телевизори на тази цена имат напълно функционален плейър. Например, Samsung се е отказал от формата на avi от 2018 г. Телевизорът използва безжичния пренос на съдържание на мобилното устройство към телевизора. Тази функция се нарича WiDi. Моделът има вградени Wi-Fi и Bluetooth. Има DNLA. Това е набор от стандарти, които позволяват на съвместимите устройства да предават и получават различно медийно съдържание през домашната мрежа и да го показват в реално време.

Ползи

LG OLED65C8

  • IPS матрица;
  • голям диагонал;
  • великолепно изображение в 4K;
  • силен, висококачествен звук;
  • Функция Clear Voice III
  • поддържа технологии HDR, WiDi, DNLA.

недостатъци

LG OLED65C8

  • висока цена - ;
  • незавършена конзола;
  • слаба графична карта.

Сравняване на модели в ценовия сегмент от , LG OLED65C8 остава лидер във функционалността. Висококачественият продукт ще донесе само удоволствие от гледането. Единственият недостатък на модела е цената, но си заслужава. Често давате луди пари само за марка, а не за функции, красиви изображения, силен и висококачествен звук. Пример за такива нискокачествени модели е Samsung QE65Q7FNA (тих звук, няколко приложения на Smart TV, пренаситена картина) и Sony KD-65XF9005 (недостатъчно качество на звука, забавя Android). Ако плановете за следваща покупка включват добър, скъп телевизор, без сериозни недостатъци за дълъг период на употреба, съветвам ви да вземете LG OLED65C8.

670 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите