У дома Отзиви Sony KD-65XF9005 TV ревю

Sony KD-65XF9005 TV ревю

След като разгледах много различни опции за телевизор от няколко ценови сегмента, се настаних на Sony KD-65XF9005. Това далеч не е бюджетен Smart TV с UltraHD резолюция, 64,5 инча и уникален 4K HDR X1 Extreme процесор с вградена 16GB памет, базирана на Android. Цената е , Но отговаря ли на качеството, как надминава техниката за , не е ли по-нисък по функционалност спрямо телевизорите от същата ценова категория?

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори 58-65 инча и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Sony KD-65XF9005

Диагонал - 64,5 инча, резолюция - UltraHD (3840 × 2160 пиксела). Усъвършенствана матрица - * VA, но производителите понякога я пускат на телевизори и по-евтино - напр. LG 60UK6200 и Samsung UE58NU7100които струват три пъти по-малко. Честотата на кадрите е 120 Hz, което ще ви позволи да се насладите да гледате филми или игри на конзолата (за телевизорите с ниска цена е 60 Hz). Поддържа HDR (разширява контраста и цветовата палитра за постигане на по-големи детайли в цялото изображение) и технологията за подобряване на Live Color. Изображението на екрана изглежда в естествени цветове, за разлика от Samsung, където изображението често е с пренаситени цветове. Цифровата кабелна телевизия със 720p изглежда свежа и не се размива като бюджетните телевизори. На бял и сиво-бял фон се виждат акценти и петна.

Външен вид

Sony KD-65XF9005

Екран против отблясъци. Размери - 1447 × 829 × 69 мм. Телевизорът е ултра тънък, което го прави чуплив <на външен вид, а чистата рамка осигурява ефекта на присъствие. Стойката е неудобна, но стабилна. Има стенен монтаж - VESA 300 × 300 стандарт, но екранът ще прилепне почти до стената. Струва си да свържете всички конектори на задния панел предварително.

конектори

Sony KD-65XF9005

Телевизорът в своята конфигурация остави само най-често използваните конектори: три USB конектора, LAN, композитни, 4 HDMI, мини-жак (3,5 мм) слушалки, коаксиални. По-евтините модели имат много повече различни входове / изходи.

Звук

Sony KD-65XF9005

Акустика - два вградени високоговорителя с обща мощност 20 W (2 x 10 W). Но звукът от телевизора при тази мощност е много тих, сякаш от диктофон. Въпреки че за такава цена беше възможно да се подобри звукът. В тази област телевизорът е много по-нисък от китайския. Xiaomi Mi TV 4A 65, където производителите са предвидили и оборудвали допълнителна акустика, а цената на модела е 3 пъти по-евтина. За телевизия все още трябва да си купите саундбар, високоговорители и т.н.

Функции

Sony KD-65XF9005

Sony KD-65XF9005 е 4K HDR X1 Extreme процесор с Android 16GB място за съхранение. Smart TV на такава платформа работи добре, понякога може да замръзне и да реагира бавно на дадени команди. Но това е характерно за Android. Телевизорът поддържа DLNA функции. Това е набор от стандарти, които позволяват на съвместимите устройства да предават и получават медийно съдържание през домашната мрежа и да го показват в реално време. Но DNLA може да бъде прекъсващ. В набора от функции - родителски контрол, запис на видео към USB. Моделът има вграден Wi-Fi приемник и Bluetooth, чрез които можете да свържете много различни устройства.

Предимства и недостатъци

Ползи:

  • Матрица VA;
  • голям екран;
  • ултра тънък;
  • стабилна стойка;
  • Android OS;
  • картината изглежда ясна дори при 720 px.

Недостатъци:

  • надценени;
  • лошо качество на звука;
  • няколко функции;
  • DNLA не винаги работи.

присъда

Телевизорът Sony KD-65XF9005 не отговаря на своите очаквания за цена и качество. Освен красива картина на ултратън екран, в него няма какво да раздадете , Огромен минус е нискокачественият звук. Решението на проблема със звука може би е закупуването на допълнително акустично оборудване, което също е скъпо.

По-добре е да вземете по-евтин модел със същите функции (или повече), добър звук (дори ако е тих, тогава закупуването на саундбар вече няма да е такъв проблем). Но ако няма доверие в евтините модели или предпочитате добро марково оборудване и сте готови да платите за него, обърнете внимание на LG OLED65C8 зад .

786 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите