У дома Отзиви Samsung UE43N5000AU TV ревю

Samsung UE43N5000AU TV ревю

Samsung TV UE43N5000AU - Модел години с 42,5-инчов екран и разделителна способност 1920 × 1080 (FullHD). Възпроизвежда ясен образ с богати цветове, правейки филми, игри, телевизионни предавания на живо по-реалистични. Графичният процесор използва най-новите алгоритми за филтриране на шума, за да премахне и най-малкия шум и пулсации. Технологията Wide Color Enhancer увеличава броя на възпроизводимите тонове в сравнение с другите LCD конкуренти и спомага за плавните преходи между отделните цветни тонове.

екран

Samsung UE43N5000AU

Течен кристал, диагонал - 108,5 инча (108 см), съотношение на страните - 16: 9. Това е класически вариант за телевизор с такъв размер. Разделителна способност на дисплея - 1920 × 1080 px (Full HD), честота на опресняване - 50 Hz. Edge LED подсветка, светодиодите са монтирани отстрани на LCD матрицата. Ъгълът на видимост е същият, както е посочен от производителя - 178 градуса, ако погледнете екрана от всяка точка на стаята, изображението винаги остава ясно, ярко и с правилното цветово възпроизвеждане.

В този модел Samsung внедри собствена технология, която може да подобри качеството на излъчваното съдържание. Например, внедрената функция Clean View чете видео сигнала и премахва целия шум в него. Погледът вече няма да улавя картината чрез „полупрозрачния пясък“, а функцията Wide Color Enhancer Plus, която използва висококачествен алгоритъм за обработка на цветовете, специално разработен от специалистите на Samsung, значително подобрява изображението. При гледане на съдържание се забелязват дори онези нюанси, които просто не се възпроизвеждат на обикновените телевизори. Технологията Picture Engine Hyper Real също подобрява картината. Но производителността не зависи от качеството на входния видео сигнал. За всеки формат на изходното изображение, Hyper Real ще модифицира изходните кадри с висока детайлност. Друга разширена опция при телевизорите в този ценови сегмент се нарича Motion Rate. Задачата му е да премахне ефекта на потрепване на движещи се елементи на екрана.

Външен вид

Samsung UE43N5000AU

Корпусът е обикновен, черен, което не го отличава от редица други модели от Samsung или други производители. Устройството е поставено на два крака. Предлага се стенен монтаж, размер на VESA монтаж - 200 × 200 мм. Размери - 980 × 597 × 77 мм. Тегло - 8,2 кг.

конектори

Samsung UE43N5000AU

  • HDMI-конектор (2 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).
  • USB-конектор (1 бр.) - свържете USB-флашка или външен твърд диск.
  • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).

Звук

Звук

Общата мощност е 20 W, постига се благодарение на 2 вградени високоговорителя с мощност 10 W всеки. За създаване на съраунд звук се използва специална обработка на сигнала Dolby Digital Plus. Той осигурява много по-добро качество на звука от Dolby Digital, дори и при компресиран сигнал. Звукът от високоговорителите стана по-ясен и силен.

Функции

Samsung UE43N5000AU

Картина в картина - две изображения се показват едновременно на екрана: първото видео се показва в пълна ширина, второто в ъгъла.

Сензорът за светлина се използва за автоматично промяна на яркостта в зависимост от осветлението в стаята.Консумацията на енергия се намалява, а картината става по-удобна за очите.

Предимства и недостатъци

Samsung UE43N5000AU

Ползи:

  • FullHD резолюция;
  • Широка технология за подобряване на цветовете;
  • съраунд звук.

Недостатъци:

  • презареждане;
  • липса на Smart TV;
  • малък брой конектори;
  • малък брой функции, технологии.

присъда

Samsung UE43N5000AU е висококачествен модел с добър Full HD екран, ясен, съраунд звук, но без много технологии за подобряване на качеството на картината, без Smart TV. Неговата цена - , На състезателя Samsung UE40NU7170U за 28 хиляди има поддръжка за 4K резолюция, Smart TV и други полезни технологии. Моята присъда: по-добре е да доплащате и да купувате модел, по-скъп, но по-добър по отношение на функционалността, който с поглед към бъдещето ще остане модерен още 5-10 години.

1649 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите