У дома Правила за работа Големи домакински уреди Всичко за топки за изпиране на якета

Всичко за топки за изпиране на якета

Дамските якета осигуряват топлина на човек дори и в най-тежката зима, но този тип неща изискват специални грижи. Много е трудно да измиете пуловер самостоятелно и да не го разваляте. С топки за измиване на якета можете да решите този проблем. За какво са необходими? Какви видове има и как да ги използвам? Нека да го разберем.

Какви са топките за измиване

Перфектно се пребори с пухеното яке, в резултат на това процесът на пране става по-ефективен. Те трябва да бъдат заредени в барабана заедно с дрехите. В резултат на въртене с пухеното яке топките го масажират, както трябва. При изплакване топките помагат за пълното премахване на почистващия препарат от него. Ако не използвате топки при миене, тогава пухът ще изгасне и нещата ще се влошат. Измиването на ръцете също няма да постигне този ефект.

Ползи:

 • Ефективен процес на измиване.
 • Те не увреждат изолацията.
 • Хапчета не се появяват.
 • Не е необходимо да разнасяте пухът ръчно.

По-долу ще разгледаме какви са топките и кои са по-добре да се използват.

Вижте също - Как правилно да пере велурени дрехи

Какви топки да използвате за измиване

Тенис топки

Ако по някаква причина някъде нямаше специални топки за пране на връхни дрехи, тогава не бива да се отчайвате, защото обикновените тенис топки са подходящи за тези цели.

След закупуването им те трябва да бъдат поставени в белина и след това да се изплакнат под течаща топла вода, за да се избегне проливане. Такива манипулации ще ви позволят да получите отлични топки за измиване на якета. Ако говорим за ефективност, тогава те не се различават много от професионалните топки за пране.

Магнитни топки за измиване

Когато купувате магнитни топки за измиване, си струва да вземете предвид, че те могат да се използват за пране на всякакви дрехи. Принципът на тяхната работа е един и същ - нещата в пералнята преминават курс "масаж".

А също и с помощта на магнитно поле водата омеква и става с по-добро качество - такава информация се предоставя от много специалисти. Магнитните топки за измиване предотвратяват образуването на хапчета, измиват добре замърсяванията и подобряват ефективността на перилните препарати.

Турмалинови топчета за измиване

Дори самите създатели на този продукт не са в състояние да обяснят как работят. Но въпросът е, че те създават същата среда във водата като праховете за пране - образуват се основи, нивото на киселинността се увеличава и се освобождават свободни йони.

Според производителите, ако използвате този тип топки, тогава няма да се нуждаете от прах по време на процеса на измиване, което влияе неблагоприятно на околната среда и човешкото здраве. Срокът на годност на тези топчета е 2-3 години.

Ако говорим за недостатъците на турмалиновите топки, тогава можем да подчертаем високата им цена, но в същото време има спестяване на почистващи препарати.Те могат да се използват за пране на всякакъв вид дреха.

Колко топки са ви необходими, за да измиете пух

За ефективно измиване използвайте минимум 4 топки за измиване. Ако говорим за магнитни и турмалинови топки, тогава трябва да има повече от тях - 6-12. За тенис топки тази цифра е 4-8 броя.

Когато миете пухено яке с топки, не трябва да се изненадвате, че този процес ще бъде придружен от шума, който топките удрят в барабана. Това се отнася и за пране на други дрехи.

Основни правила за измиване на якета

При пране на пуловер трябва да се придържате към някои правила, които не само ще повишат ефективността на този процес, но и ще помогнат нещата да продължат по-дълго.

 1. Долно яке трябва да се измие с течен препарат, предназначен за този тип дрехи, така че почистващият препарат трябва да е специален.
 2. Температурата на измиване не трябва да надвишава 30 градуса.
 3. Режимът на миене е деликатен.
 4. Не можете да миете често пухеното яке, защото това може да го направи неизползваем преди време.
 5. Всички отделения и джобове, които са затворени с цип, копчета и нитове, трябва да бъдат затворени.
 6. Изпирането на пуловер в пералня е възможно, при условие че на етикета му има икона, която го позволява. В противен случай е по-добре да отидете на химическо чистене.
 7. Скоростта на въртене трябва да е ниска.
 8. Препоръчва се използването на специални топки за измиване.

В този преглед разгледахме начините за измиване на пуловер със специални топки от различни видове. Говорихме и за разликите между тези елементи и как те работят.

Вижте също:

2364 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите