У дома Отзиви Samsung UE43N5500AU TV ревю

Samsung UE43N5500AU TV ревю

Телевизор Samsung UE43N5500AU - Модел години с 42-инчов (108 см) екран и разделителна способност 1920 × 1080 (FullHD). Възпроизвежда ясни изображения с богати цветове, правейки филми, игри и телевизионни предавания по-реалистични. Графичният му процесор използва най-новите алгоритми за филтриране на шума, които премахват и най-малките шумове и пулсации. Благодарение на функцията Smart TV можете да гледате видеоклипове онлайн и да използвате SmartThings за управление на телевизора чрез вашия смартфон.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

Samsung UE43N5500AU

42-инчовият (108 см) LCD има резолюция на дисплея 1920 × 1080 px (Full HD). Скоростта на опресняване е 50 Hz. Този модел има Edge LED подсветка, светодиоди са инсталирани отстрани на LCD матрицата. Ъгълът на видимост съвпада с декларирания производител и достига 178 градуса. Wide Color Enhancer Plus използва алгоритъм за обработка на цветовете, специално разработен от Samsung, така че изображението е значително подобрено. Технологията PurColour прави цветовете естествени, наситени, а HDR форматът прави картината да изглежда жизнена в ярки или тъмни сцени. Можете дори да я видите в сенките! Технологията Micro Dimming Pro разделя изображението на фрагменти, автоматично подобрява картината във всеки от тях.

Външен вид

Samsung UE43N5500AU

Корпусът на телевизора е направен от черен титан. Това го отличава малко от останалите модели. Устройството е поставено на необичайна стойка, която се доставя с комплекта. Предлага се стенен монтаж, размер на VESA монтаж - 200 × 200 мм. Размери - 972 × 646 × 297 мм. Тегло на телевизора - 11,1 кг.

конектори

Samsung UE43N5500AU

  • HDMI (3 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).
  • USB (2 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск.
  • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
  • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

В телевизора няма 3,5 мм аудио жак: не можете да свържете слушалки или допълнителна аудио система. Считам това за недостатък на модела, на фона на факта, че например в Киви 32FR50BR или при BBK 40LEX-5043 / FT2C има такъв конектор.

Звук

Samsung UE43N5500AU

Образ без звук е нищо. Но дори забелязвате шепот с най-малките промени в интонацията благодарение на два мощни високоговорителя и система Dolby Digital Plus. Общата звукова мощност е 20 вата, високоговорителите - 2 вградени високоговорителя по 10 вата всеки.

Функции

Samsung UE43N5500AU

Smart TV - получавате безпрепятствен достъп до интернет за гледане на филми или видеоклипове в YouTube. Телевизорът обработва лесно уеб сърфирането, игрите и приложенията. „Умната“ функционалност на Samsung UE43N5500AU се базира на операционната система Tizen. Тя върши доста добра работа, но Android Smart TV според мен е по-добър. Той е по-лесен за използване и има повече безплатни приложения за него в мрежата, отколкото за Tizen. Например, Киви 32FR50BR струва Android 6.0, който работи по-бързо от Tizen.

Сензорът за светлина се използва за автоматично промяна на яркостта на екрана в зависимост от нивото на светлина в помещението.В резултат на това се намалява консумацията на енергия и изображението става по-удобно за очите.

SmartThings - за свързване и удобно управление на вашия телевизор чрез смартфон.

Предимства и недостатъци

Samsung UE43N5500AU

Ползи:

  • ярък, жив екран с използването на технологии за подобряване на изображението;
  • съраунд звук.

Недостатъци:

  • няма 3,5 мм жак за свързване на аудио устройства;
  • недостатъчно разнообразие от функции и чипове;
  • презареждане;
  • в динамични сцени изображението изостава от саундтрака, но това се третира чрез мигане на телевизора.

присъда

Samsung UE43N5500AU

Samsung, както винаги, направи добър телевизор с отличен екран, който прилага много собствени технологии на марката за подобряване на изображението. Тези технологии са наистина полезни: изображението стана много по-добро, по-подробно. Моделът има добра аудио система, която ще ви позволи удобно да гледате съвременни филми, а не само новини или спортни телевизионни предавания. Невъзможно е да не споменем Smart TV, работеща със собствената операционна система Tizen. Тя си върши добре работата, но все пак мисля, че Android няма да е много, но по-добре. Модел Цена - , Бих ви посъветвал да обърнете внимание Xiaomi Mi TV 4A 43 Pro, което е малко по-евтино, но има повече функции и функции, или включени Киви 32FR50BR: той е почти 10 хиляди по-евтин, но по функционалност не е по-нисък от Samsung UE43N5500AU.

1617 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите