У дома Отзиви Преглед на телевизор Samsung UE40NU7170U

Преглед на телевизор Samsung UE40NU7170U

UE40NU7170U е високотехнологична новост от световната марка Samsung с резолюция на екрана 3840 × 2160 и поддръжка за 4K UHD, която съдържа 4 пъти повече пиксели от FullHD резолюция 1920 × 1080. Телевизорът е оборудван с технологии за подобряване на качеството на картината (UHD Dimming, PurColour) и с технологията SmartThings App настройката и контролирането на телевизора вече е по-лесно и по-бързо.

екран

Samsung UE40NU7170U

40-инчов (102 см) дисплей с течен кристал, съотношение на страните - 16: 9. Разделителна способност на дисплея - 3840 × 2160 px (4K UHD, HDR), честота на опресняване - 100 Hz. UHD Dimming е квантова точка за локално затъмняване. Samsung първо се внедрява в 9 серии серии, а през 2018 г. - в 7 серии. В телевизорите с екрани на квантови точки се използва подсветка на екрана - това са същите LED телевизори, но бяха използвани материали с по-високо качество. PurColor технологията е предназначена да подобри качеството на показване на цветовете на екрана и изображенията. Благодарение на тази технология, точността на възпроизвеждането на цветовете и общият брой полутонове в цветно изображение са се увеличили с около 7 пъти.

Външен вид

Samsung UE40NU7170U

Корпусът на телевизора е направен в черно с дървени въглища. Рамките са толкова тънки, че визуално увеличават екрана. Гърбът на кутията също е направен в черно с гофрирана повърхност, което изглежда доста интересно. Телевизорът може да бъде монтиран на стена или монтиран на стойка (доставя се). Тегло без стойка 8,6 кг Размери - 914 x 532 x 59 mm.

конектори

Samsung UE40NU7170U

 • 3,5 мм аудио изход - за свързване на слушалки или акустика.
 • RJ-45 (Ethernet) конектор - за свързване на интернет кабел.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свързване на аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • USB (2 бр.) - свързване на USB флаш устройство или външен твърд диск.
 • HDMI-конектор (3 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).

Звук

Samsung UE40NU7170U

Общата звукова мощност е 20 W, акустика - 2 вградени високоговорителя с мощност 10 W всеки. За създаване на съраунд звук се използва специална обработка на сигнала Dolby Digital Plus.

Функции

Samsung UE40NU7170U

SmartTV - Samsung UE40NU7170U е оборудван с операционна система Tizen, базирана на Linux. Това е доста добра система, но не сравнява с Android 6.0, което е много по-просто. На нейната платформа се пускат много безплатни приложения и игри. Същото не може да се каже за Tizen - има малко приложения и още по-малко безплатни.

SmartThings е едно интелигентно приложение за всички смарт устройства на Samsung. Свържете, автоматизирайте и контролирайте всички ваши съвместими устройства Samsung и SmartThings в едно удобно приложение.

Steam Link - с тази функция можете да играете любимите си компютърни игри на голям екран, да се забавлявате и да забравите за малък монитор, който е свързан с вашия компютър.

Auto Motion Plus - тази допълнителна технология, според производителя, подобрява показването на динамични сцени на телевизионния екран. Подобрява плавността на динамичното движение.

Предимства и недостатъци

Samsung UE40NU7170U

Ползи:

 • 4K поддръжка;
 • присъствието на PurColor;
 • Умен телевизор;
 • Функция SmartThings и Steam Link.

Недостатъци:

 • лошо качество на изграждане;
 • недостатъчни ъгли на видимост;
 • забавя Smart TV;
 • има произволно изключване на телевизора.

присъда

Samsung UE40NU7170U

Моделът Samsung UE40NU7170U се оказа доста интересен - с широка гама от технологии за подобряване на качеството на изображението, поддръжка за 4K формат, за разлика от конкурента си Samsung UE43N5000AU, който има обичайната FullHD резолюция, с интересни и полезни функции - Smart TV и SmartThings - те не са налични в предишния модел. Всички тези характеристики привличат вниманието на потенциален купувач, но има някои недостатъци. Телевизорът има навика да се изключва сам и след това да се включва за няколко минути. Качеството на сглобяване е лошо. Интелигентната телевизия в рекламираната платформа Tizen често се забавя, изхвърля я от приложения. Цена - ... Според мен при наличието на такива недостатъци се надценява.

3116 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите