У дома Отзиви Samsung UE75NU8000U TV ревю

Samsung UE75NU8000U TV ревю

UE75NU8000U е една от най-новите разработки на Samsung през 2018 година. Тя се различава от предишната седма линия на марката по качеството на цвета и яркостта, разширения формат HDR, ниската латентност на сигнала, която геймърите ще оценят. В ревюто съм събрал всички характеристики и характеристики на модела, които ще помогнат да се изяснят разликите му от седмата серия на Samsung и основните й конкуренти. LG 75SK8100 NanoCell и Sony KD-75XF9005.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите телевизори, в класиране на най-добрите телевизори 75 инча и в Най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Samsung UE75NU8000U

Samsung UE75NU8000U с диагонал от 74.5 "(189 см) има резолюция 3840 × 2160. Поддържа 4K UHD и HDR10, което ви позволява да възпроизвеждате съответното съдържание с отлично качество. За да се трансформира съдържанието в 4K, източникът трябва да е 1080p. Старите филми се възпроизвеждат автоматично, но други телевизори имат подобен проблем. Функцията Samsung HDR + ви позволява да разширите цветовата гама, да увеличите контраста на оригиналното SDR изображение. Но в същото време тонът автоматично се променя на топъл. Можете да промените цветовия тон за всеки вход, да активирате или деактивирате изглаждане за динамични сцени и да промените нивото на локално затъмняване.

VA матрицата осигурява отлична черна равномерност и контраст. За сравнение: TFT IPS матрица в LG 75SK8100 NanoCell губи според тези показатели. Дисплеят на VA показва черни тонове 0,025-0,015 нита, докато IPS показва 0,075 и 0,090 нита. Разликата може да се види, когато гледате телевизия в тъмното или когато гледате кадри с висок контраст. Недостатъкът на VA е по-малкият ъгъл на видимост.

Пикселен отговор - 13 m / s (минимум - 5 m / s). Когато възпроизвеждате динамични сцени, е възможно да настроите локалния контраст чрез промяна на нивото на тъмнината, въпреки че за тази цел има само две позиции: „Вкл.“ И „Изкл.“. Индексът на скоростта на опресняване - 100 Hz - гарантира минимално замъгляване при бързо движение по екрана. Индекс за качество на картината 2500 Hz. Този показател се отнася до собствената оценка на Samsung за неговите модели. Днес това е най-високата стойност на предложенията на марката.

Значителен недостатък на Samsung UE75NU8000U е осветлението на ръба. Поради това от страни се появяват акценти. За сравнение: у Sony KD-75XF9005 Пряка LED подсветка, когато светодиодите са равномерно разпределени по цялата площ на екрана, което осигурява пълно масивно затъмняване. Локалното затъмняване на Samsung е достъпно, но пълен контрол на затъмняването не е възможен.

Външен вид

Samsung UE75NU8000U

Размерите на телевизора са 1674 × 964 × 58 мм, тегло - 36 кг. Моделът се различава от предишните линии на марката със своя безрамков дизайн. Обичайните пластмасови рамки около екрана отсъстват, което придава на телевизора невероятен вид. За да не се повредят страните на екрана по време на транспортиране или разопаковане, производителят е осигурил защитна облицовка от картон.

За монтиране на стена е предвиден VESA монтаж 400 × 400 мм. За инсталиране на работния плот се използва Т-образна стойка, която отличава модела от конкурентите, които предпочитат инсталирането на краката. Стойката изглежда елегантна, добавя естетика към външния вид. С него размерите на телевизора се увеличават до 1674 × 1041 × 369 мм, а теглото - до 39,6 кг.На гърба на стойката има подвижен капак за съхранение на проводници.

конектори

Samsung UE75NU8000U

На задния панел има 4 HDMI изхода, 2 USB, Ethernet, Bluetooth, Wi-Fi, Miracast, два сателитни входа, стандартен антенен конектор за приемане на аналогова и цифрова телевизия, слот за карти с условен достъп (CI +). Sony и LG имат още един USB порт.

Звук

Samsung UE75NU8000U

Общата звукова мощност е 40 W. Снабден е с два 10 W високоговорителя и 20 W субуфер. За сравнение: у LG 75SK8100 NanoCell същата мощност се осигурява от 2 високоговорителя по 10 W всеки и два субуфера от 10 W и Sony KD-75XF9005 - само 2 високоговорителя от 10 вата.

При Samsung UE75NU8000U средните и високи тонове донякъде са „задръстени“ поради характеристиките на високоговорителите, но басът се възпроизвежда безупречно. При тестване по време на повишаване на звука, някои експерти откриха напукване, външен шум.

Изравняването на силата на звука при превключване на каналите е автоматично. Силата на звука се осигурява от Dolby Digital. В това отношение той е по-нисък от основните конкуренти, тъй като LG и Sony все още имат DTS декодери. Според експерти, без DTS, значимостта на Dolby Digital не е толкова висока.

Функции

Samsung UE75NU8000U

Smart TV от Samsung UE75NU8000U работи на собствената платформа на Tizen. LG има и собствена платформа webOS, докато Sony работи на Android. При оценката на работата на тези три модела е трудно да се реши коя платформа е по-добра. Мненията на експертите тук се различават.

Samsung UE75NU8000U използва най-новата версия на операционната система на Samsung TV OS. Телевизорът е оборудван с четириядрен процесор. Менюто и потребителският интерфейс са доста практични и удобни. Навигацията е донякъде сложна от скритите подменюта. Предлагат се App Store и SmartHome Universal Guide.

Настройката на вашия телевизор е лесна, можете да инсталирате приложението Samsung SmartTings, което осигурява контрол на устройствата в системата Smart Home. Универсалното дистанционно управление помага за контролиране и задаване на параметри. Данните за състоянието на инструмента могат да се показват на телевизионния екран. Според отзивите на клиентите и резултатите от независимите тестове работата в Smart Home е трудна: тя не разпознава всички устройства и може да я контролира. Всички малки грешки трябва да бъдат разрешени с актуализация на софтуера, която се очаква в близко бъдеще. Свързването на Samsung Bixby Assistant може да причини неизправност. Системата не може да отговори на сложни въпроси.

Телевизорът може автоматично да превключи на „Game Mode“ или „Game Motion Plus“. Тези функции са по-напреднали от предишния ред. Когато ги използва, телевизорът възприема информация за връзката на устройството за игра и необходимостта от намаляване на забавянето във времето на видео сигнала. Наличието на тези модули ви позволява да препоръчате модел за геймърите.

Допълнителни опции Samsung UE75NU8000U:

 1. Поддръжка Truep Cinema 24p - ви позволява да гледате филми в режим, в който са заснети - с 24 кадъра в секунда.
 2. DLNA - Работа в мрежа с други домашни устройства.
 3. Картина в картина.
 4. TimeShift - възможността да спрете гледането на канал и да започнете от момента, в който спира.
 5. Запис на USB устройство. Тази функция не е достъпна за LG 75SK8100 NanoCell и Sony KD-75XF9005.
 6. Възпроизвежда почти всички формати: MP3, WMA, MPEG4, HEVC, DivX, MKV, JPEG.
 7. Таймер за заспиване
 8. Детска ключалка.

Предимства и недостатъци

Samsung UE75NU8000U

Ползи:

 • тънко, красиво тяло, липсата на рамка го прави да изглежда като мобилни продукти на Samsung;
 • висококачествен монтаж;
 • удобен интерфейс за управление;
 • ярки, красиви цветове, висококачествена картина без матрична светлина;
 • нормален звук от родните говорители. По отношение на богатството на звука той може да загуби в сравнение с LG и Sony;
 • добър процесор, висококачествена обработка на видео;
 • добри хоризонтални ъгли на видимост.

Недостатъци:

 • потрепвания в динамични сцени се забелязват при гледане на видео;
 • твърде прост вграден плейър, който няма настройки;
 • Edge LED подсветка;
 • Помощникът на Биксби не помага много.

заключения

Samsung UE75NU8000U

Цена Samsung UE75NU8000U - това е почти идентично LG 75SK8100 NanoCell (). Sony KD-75XF9005 много по-скъпи - , В сравнение с конкурентите, Samsung се справя с мащабирането и дава цветно изображение. Платформата Tizen е една от най-добрите на пазара. Работи със SmartThings за лесна употреба. Звуковата система върши отлична работа, въпреки че високите звуци леко липсват.Игровият режим прави телевизора привлекателен за определен сегмент от потребители. Телевизорът заема заслуженото си място в ТОП-а. Ако не беше съществен недостатък (подсветка, показване на динамични сцени), той би могъл да изпревари конкурентите си.

989 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите