У дома Ремонти Големи домакински уреди Защо прахът остава в тавата на пералнята след измиване
в тавата на пералната машина след измиване остава в тавата на пералнята след пране

Защо прахът остава в тавата на пералнята след измиване

Потребителите на перални машини често се сблъскват с такова неприятно явление, когато прахът остава в отделението. Както обикновено, те напълниха праха, изляха в балсама, започнаха миенето и в края на програмата беше установено, че машината не е използвала перилния препарат, а остана в тавата. Има три основни причини, поради които това може да се случи:

  1. нискокачествен прах
  2. проблем с водоснабдяването
  3. запушване от тръбите.

Но преди да проверите тези причини, уверете се, че сте направили грешка с отделението, в което сте поставили почистващия препарат? Може би сте изсипали прах в контейнера за предварително промиване, но програмата на вашата машина не го осигурява, тогава има вероятност след измиване този прах да остане неизползван. Можете също да поръсите прекалено много прах и затова не всичко се измива от тавата. Опитайте отново да измиете с по-малко прах. Ако сте сигурни, че сте поставили продукта строго според инструкциите, обърнете внимание на следните фактори.

Вижте също - Как сами да ремонтирате пералня

Неподходящ прах

Ако се случи така, че прахът от новата опаковка остава в колата, най-вероятно проблемът е в нея. Състав с лошо качество не е подходящ за модела на вашата пералня или евентуално фалшив. За да сте сигурни, че това е точно причината, повторете измиването с друг, преди това тестван продукт. Ако всичко се отмие, решението е очевидно: просто не използвайте този прах вече.

Водоснабдяване

Причината машината да не вземе напълно праха може да бъде по-сериозна, например слабо налягане на водата. Вижте как тече водата от смесителя. Ако налягането е по-слабо от обикновено, най-вероятно, просто не е било достатъчно, за да се измие напълно прахът, така че остава в тавата. За да разрешите този проблем, свържете се с жилищния офис за обяснение на причините или помощта на водопроводчик.

Лошо централно водоснабдяване

Ако всичко е наред с налягането на водата, проверете дали кранът за подаване на вода към пералнята е напълно отворен. Може би вие или някой от вашето семейство случайно сте попаднали в крана (той се намира там, където маркучът на пералната машина се свързва с водоснабдяването). За пълно водоснабдяване кранът трябва да бъде обърнат успоредно на посоката на водния поток. След като се уверите, че всичко е наред с водоснабдяването, остава да подозирате повреда в самата пералня.

Неизправност в пълнещия клапан

Фината мрежа, поставена в клапата за пълнене на машината от страната на маркуча, е филтър, който може да запуши и изтича лошо водата. Извадете го и изплакнете обилно. След това опитайте тестово измиване.Самият вентил за подаване на вода може да се повреди, в този случай водата може да не потече напълно в пералнята или да не се получи изобщо. При правилна работа клапанът се отваря, поема вода в пералнята и се затваря, когато вече е събрано необходимото количество вода. При неизправност количеството на постъпващата вода ще бъде по-малко от необходимото.

почистване на входящия филтър на пералнята

Запушени тръби

В допълнение към филтъра, маркучите, които свързват вентила за подаване на вода към резервоара за прах, както и дюзите в този резервоар, могат да се запушат с мръсотия. В случай, че изходът за изтичане на праха във ваната на пералната машина се запуши, водата остава в отделението за прах след измиване.

Почистваме запушванията в тръбите на пералнята

Ако след почистване проблемът се повтори след известно време, трябва да потърсите други причини. Може би във вашия случай няколко от горните причини водят до факта, че прахът не се измива от тавата. И само пълното им премахване ще позволи на машината да работи ефективно.

Ако сами не можете да отстраните проблема, свържете се със сервизния център към специалисти.

Вижте също:

11299 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите