У дома Инсталиране / настройка Големи домакински уреди Уплътнение за хладилника: подмяна или ремонт?

Уплътнение за хладилника: подмяна или ремонт?

Срокът на експлоатация на някои части на хладилника не винаги съответства на декларирания. Елементи като уплътнение често се износват. Замяната му няма да изисква много време и пари, ако сами направите ремонт. Как да промените уплътняващата дъвка на хладилника, ще опишем в тази статия.

Защо ви е необходима уплътнителна гума за хладилници? Уплътнителят е еластична лента, с която вратата на хладилника се притиска плътно към хладилника, така че въздухът да не прониква вътре. Ако влезе въздух, хладилникът започва да се износва. Увреждането на уплътнението може да се определи от факта, че ледът в хладилника започва да замръзва, който обикновено се натрупва на задната стена, както и ако Вратата на хладилника не се затваря плътно... Пропастта може да се види дори с просто око.

 

Износване на стари тюлени: какво да правя?

Пропастта в хладилника се определя с помощта на обикновен лист хартия. За да направите това, трябва да го поставите в слота и да го преместите. Ако листът се движи свободно, тогава трябва да смените гумената лента, в противен случай всичко работи правилно.

В някои случаи можете бързо да възстановите уплътнението за хладилника със собствените си ръце. Разбира се, ако уплътнението е разкъсано или изгнило, ще трябва да го смените. Ако уплътняващата гума е леко деформирана, за да я възстановите със собствените си ръце, можете да използвате този метод: загрейте мястото на деформация със сешоар, променете формата с пръсти и натиснете силно вратата, като я държите известно време. Незначителните повреди по време на такива манипулации се коригират. В случай на значителна деформация, венеца трябва да се потопи в гореща вода и след това да се постави отново.

Но понякога е достатъчно просто да настроите вратата на хладилника, ако тя не е здраво свързана. В тази форма не е необходимо да променяте нищо, просто го коригирайте. Когато има пропуски в структурата, струва си да проверите как са се образували.

Вижте също - Как да инсталирате хладилник

Как да изберем заместителна уплътняваща гума

Уплътняващата дъвка за хладилника е от различни видове и може да се фиксира по различни начини. Продуктите са едно- и двуцилиндрови. Те могат да бъдат просто инсталирани в вдлъбнатина, или прикрепени с лепило към повърхността или инсталирани с помощта на самонарезни винтове.

Също така трябва да обърнете внимание на частта, която ще бъде залепена, тя трябва да приляга плътно. В някои модели хладилници са предвидени специални вдлъбнатини за поставяне на ластика в канала. Това значително опростява целия процес, тогава няма да има нужда да го залепвате, просто трябва да го поставите в жлеба, а сменяемата структура е по-лесна за измиване.

как да смените уплътняващата гума за хладилника

Ако завинтете конструкцията върху винтовете, този метод може да повреди вратата или самата пломба. Може да бъде залепен, но по-късно ще бъде трудно да го откъснете. Ето защо е по-добре да изберете правилната дъвка за модела на хладилника.

Подмяна на уплътнението на хладилника

Ако ремонтът не донесе желания резултат, тогава ще е необходимо да закупите нова уплътнителна гума за хладилника. Процесът на подмяна се осъществява по няколко начина. Това главно зависи от това как първоначално е било монтирано уплътнението. Помислете за няколко начина за подмяна на уплътняващата гума:

 1. Първо трябва да премахнете вратата на хладилника и да я поставите върху повърхност. Отрежете старото уплътнение в местата на докирането му с вратата и го откъснете. Подрязваме новата уплътняваща гума, така че краищата й да не се простират отвъд вратата. Новият уплътнител може да бъде поставен върху двустранна лента.
 2. За да премахнете стария уплътнител, трябва да вземете шпатула и, повдигайки уплътнението, внимателно да го извадите от жлеба. По този начин премахнете целия стар материал. Новата уплътнителна гума е инсталирана в каналите, за това можете да използвате отвертка. Също така, за да може уплътнението да се държи по-надеждно, то може да бъде залепено за суперзалепване.
 3. Ако уплътнителният каучук е бил засаден върху пяната, тогава може да се използва длето или нож, за да го разглобите. Първо извадете вратата на хладилника и я поставете върху равна повърхност. Изрежете уплътнението и го откъснете. Почистваме старателно вратата от полиуретанова пяна. За да се фиксира новата уплътняваща гума, около вратата се пробиват дупки за самонарезни винтове. Нарежете гумата до необходимия размер и я поставете върху самонарезните винтове. Фиксираме уплътнителя свободно, без напрежение. Поставяме вратата на място и с помощта на тенти я регулираме така, че да приляга плътно и равномерно към хладилника.

Етапи на монтаж на уплътнител за хладилника

Така че ремонтът или подмяната на някои елементи на устройството може да го спести. Не е необходимо веднага да изхвърляте хладилника, само една част в него може да бъде ремонтирана и тя ще работи както преди.

Вижте също:

48178 7

7 мисли за "Уплътнение на хладилника: подмяна или ремонт?"

 1. Борис:

  Необходимо е да смените уплътнението на вратата, Бирюса. Сам ще си го купя. Възможно е с ваша помощ. Sosnovoborsk, управлявате ли за един ден?

  1. amaksil1:

   Не се занимаваме с ремонт. Ние помагаме само с информация)

 2. Лара:

  Zdr сменихте дъвката на хладилника сами. Вратата не се затваря. Съветвайте как да бъдете. Трябва ли да държите вратата на хладилника известно време или е опция

  1. amaksil1:

   Най-вероятно венеца не се побира или не е инсталиран правилно. Задържането на вратата няма да помогне.

 3. Александър:

  Как да измерим правилно уплътнението? На хладилника Vestal какво монтира уплътнение?

 4. Paul:

  Добър ден. Такъв въпрос .. Как правилно да се измери уплътнението за поръчка от фабриката., Хладилната врата има жлеб. Как да се измери чрез външното измерение, от ръба на канала, или от средата на канала, или от вътрешния ръб на канала? Ето въпрос ..

 5. Paul:

  Извинявам се, не сложих запетая ... Как да се измери? По външните ръбове, или по центровете на канала, или от вътрешната страна на каналите?

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите