У дома Ремонти Големи домакински уреди Пералнята постоянно изтегля вода и я източва веднага - какво да правя?

Пералнята постоянно изтегля вода и я източва веднага - какво да правя?

По време на процеса на пране пералнята източва водата поне два пъти. Първият път - по време на самото измиване и отново - при изплакване на измитото пране. Има режими, при които пералнята черпи и източва вода повече от два пъти. Ако пералнята постоянно изпомпва вода и я източва, тогава нещо се е случило с нея и тя трябва незабавно да бъде изключена и да се установи причината за неизправността.

Този проблем може да възникне, ако вашият пералната машина не е свързана правилно или е възникнала повреда. Тази статия ще ви помогне да разберете причината, поради която пералната машина постоянно изтегля вода в резервоара и веднага я източва.

Възможни причини за неизправността

Ако вашата пералня непрекъснато изтегля вода - това е лош знак и този проблем трябва да бъде решен незабавно, ако планирате да използвате оборудването си в бъдеще. Има много причини, поради които машина спира да работи правилно. Необходимо е да се разберат всички възможни причини и да се отрежат неподходящите, за да се установи истинската причина, че пералнята не спира да изпомпва вода.

Ето основните причини за неработоспособността на машината:

  • Грешки бяха направени при свързване на пералнята към водоснабдителната и канализационната система.
  • По време на работа резервоарът на пералнята загуби стегнатостта си и започна да пропуска вода.
  • Сензорът, с който се определя нивото на водата в резервоара, не е в ред.
  • Входящият клапан, който регулира потока на водата, спря да работи нормално
  • устройството за управление престана да работи нормално.

пералнята постоянно събира вода

Ако току-що сте купили автомобил, тогава наличието на проблем може да показва фабричен дефект. Може би в новата пералня има дефектна част или проблеми с електрониката.

Вижте също - Какви са функциите на предпазителя от пренапрежение в пералнята?

Пералнята не е свързана правилно.

Ако току-що сте закупили пералня и сте сигурни, че тя е абсолютно в добро състояние, но по някаква причина постоянно изтегля вода, това означава, че най-вероятно маркучът за източване не е свързан правилно.

Ако връзка за перална машина се провежда от непрофесионалист, който не е запознат с елементарните закони на физиката, възможно е появата на така наречения „сифон ефект“. Това води до факта, че използваната вода от канализацията започва да тече в изключената пералня. И когато пералнята работи, тя постоянно ще изпомпва чиста вода, която също непрекъснато ще се излива в канализацията.

Веднага ще почувствате, че консумацията ви на вода ще се увеличи рязко, пералнята или ще направи лошо, или няма никакво пране.

За да се отстрани този проблем, е необходимо правилно да се организира дренажната система, като се вдигне дренажният маркуч на 50-60 см от нивото на пода или чрез инсталиране на маркуч против сифон. За предпочитане е да не монтирате сифон клапан, който изисква периодично почистване, а правилно да организирате дренажната система.

Пропусклив резервоар за перална машина

Ако резервоар изтича във вашата пералня, то веднага ще се забележи в локвите на пода. Електронният блок ще дава постоянен сигнал за инжектиране, но не стегнатостта на резервоара няма да позволи на машината да работи нормално и помпата й непрекъснато ще подава нова вода в изтичащия резервоар.

пералнята постоянно събира вода какво да прави

В съвременните машини има специални системи "aqua-stop", които блокират подаването и изтичането на вода в случай на изтичане в резервоара. Обикновено в този случай е необходимо да се смени резервоара. Заваряването или спояването на съвременните резервоари често е невъзможно поради материала, от който са направени.

Бакшиш:

Прочетете също: Пералнята изтича от дъното по време на миене

Превключвателят за налягане не е в ред

Друга причина, поради която пералната машина непрекъснато излива вода, е отказът на сензора за ниво на водата. Сензор за нивото на водата - устройство, с което електронният блок оценява колко вода има в резервоара. Ако командата от сензора е неправилна, тогава електрониката счита, че в машината няма достатъчно вода и дава командата да напълни резервоара. Този проблем е решен подмяна на превключвателя за налягане или да го поправим. В това устройство могат да бъдат разграничени следните проблеми:

  1. Мембранният каучук губи своята плътност. В процеса на работа всички гумени части постепенно губят свойствата си и се нуждаят от подмяна.
  2. Контактите на сензора се окисляват. Те трябва да бъдат почистени. Ако контактите са много ръждясали, тогава те трябва да бъдат заменени.
  3. На тръбата на сензора се появяват пукнатини. В този случай е необходимо напълно да смените единицата. Много е трудно да се определи такъв проблем качествено.

защо пералнята изтегля вода и веднага се оттича

Струва си да се има предвид, че превключвателят за налягане не е много скъпо устройство, дори и за новите съвременни автомобили. Ето защо, ако има проблеми с него, най-лесният начин е да закупите нов и да го поставите в пералнята.

Счупване на входящия клапан

Ако входящият клапан е спрял да работи правилно в пералнята, тогава това може да е и причината устройството постоянно да се пълни със студена вода. Ако клапанът е загубил техническите си характеристики, тогава водата ще тече непрекъснато в пералнята. В този случай дори няма значение дали машината е включена или изключена. Това значително ще увеличи консумацията на студена вода. Входният клапан не може да бъде поправен. Трябва да закупите нов от магазина и да го инсталирате в системата.

Неизправност на контролния блок

Ако пералнята постоянно изтегля вода и причината за това е електронният блок за управление, тогава е задължително да се консултирате с професионалист. Не го проверявайте и поправяйте сами. Можете постоянно да счупите електрониката, ако нямате необходимите знания и умения. Ако повреда в контролния блок, тогава най-често не се поправя, а се инсталира нова.

пералнята се напълва с вода и веднага се източва

Ако вашата пералня постоянно изпомпва вода в резервоара, тогава това е сериозна повреда, при която е невъзможно използването на домакински уреди. Ако не разберете своевременно какво причинява грешна работа, тогава можете да изчакате пералнята да се повреди напълно и нейният ремонт ще стане много скъп или дори невъзможен. Затова при първото „обаждане“ веднага започнете да търсите причината за повредата и начините за отстраняването й.

Вижте също:

18611 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите