У дома Отзиви ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4 55

ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4 55

Xiaomi възнамерява да завладее телевизионния пазар. Доказателство за това - иновативният интелигентен телевизор Xiaomi Mi TV 4 55 за , Разполага с екран без рамки, собственост на PatchWall интерфейс. Преди това Xiaomi управлява подобна система на своите смартфони. Xiaomi Mi TV 4 55 - крачка в бъдещето на развитието на Smart технологии в телевизиите. Опитах се да намеря нещо специално и иновативно в сегмента под 60 хиляди и не успях. Затова ще сравня Mi TV 4 55 с LG 55SK8100което струва почти 15 хиляди повече. От телевизорите по-евтини, поне известна конкуренция Mi TV 4 55 може да направи Philips 55PUS6262, но разликата в цената е минимална (10 долара).

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4 55

55-инчова матрица на Samsung, разделителна способност - 3840 × 2160 px, съотношение на страните - 16: 9. По принцип не може да има оплаквания срещу нея - ярка подробна картина с перфектно черно. Някои потребители продължават да говорят за липсата на антиотражателно покритие, така че за всеки случай помислете за местоположението на телевизора, а не срещу източника на светлина. И накрая, ако сте толкова придирчиви към качеството на картината, обърнете внимание на това LG 55SK8100, но бъдете готови да платите още 15 хиляди.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4 55

Дизайнът заслужава най-висока оценка, екранът е без рамка, максималната дебелина е 39 мм на мястото, където техническият корпус стърчи отзад. Дебелината на самия екран не надвишава 5 мм. Материалите на тялото са отлични, гърбът е изработен от четен метал, краката също са метални, изглеждат стилни, има възможност за монтиране на конзола VESA 400 × 200.

конектори

Xiaomi Mi TV 4 55

Xiaomi Mi TV 4 55 е оборудван със следните конектори: антена, USB 2.0, USB 3.0, LAN, композитен вход, HDMI - 3 бр., Коаксиален (SPDIF) изход. Производителят реши да даде някои от популярните конектори като жертва на дизайна на телевизора. Определено липсва компонентният вход / изход за слушалки. Последното се компенсира от наличието на Bluetooth 4.0, с който можете например да използвате безжични слушалки. Всички конектори са разположени на корпуса, маркирани с указатели, USB и HDMI са поставени от лявата му страна за удобство на потребителя.

Philips 55PUS6262 оборудван с голям брой конектори, но няма Bluetooth. Ясната печалба тук LG 55SK8100но отново възниква въпросът за цената.

Звук

Xiaomi Mi TV 4 55

Акустична система - два вградени високоговорителя по 8 вата всеки. Използват се технологии за подобряване на звука Dolby аудио, DTS HD, виртуален съраунд звук. Звукът е ясен, просторен, без смущения, но субективен Philips 55PUS6262 в това отношение печели малко. LG 55SK8100 има вградена акустика 20 W и ще бъде за предпочитане за големи стаи, конферентни зали и др., въпреки че в такива случаи външната акустика все още се използва.

Функции

Xiaomi Mi TV 4 55

Моделът разполага с мощен хардуер: четириядрен процесор Cortex A53, 1,8 Hz, 2 GB RAM и 8 GB вътрешна памет, видео процесор ARM Mali - T830 MP2. Подобни технически характеристики, комбинирани с безжични технологии (WiFi, Bluetooth, DLNA), правят телевизора почти всемогъщ - той върши отлична работа за възпроизвеждане на 4K видео дори онлайн, взискателни игри. Smart TV Xiaomi Mi TV 4 е пълноценен Android TV 7.0 със собствена обвивка на MIUI TV.Удоволствие е да го използвате: отличен и интуитивен интерфейс, без забавяне или замръзване. Друга особеност на модела е интерфейсът PatchWall, който избира съдържание въз основа на интересите на потребителя, показва често използвани програми и приложения в тенденциите, предлага интернет източници, представляващи интерес за потребителя и др. В телевизора са внедрени следните технологии: запис на телевизионни програми, синхронизация с други устройства чрез Miracast , гласово управление, управление на смартфон, универсално дистанционно управление.

Голямо разочарование за мен беше липсата на тунери: Xiaomi Mi TV 4 е пригоден само за аналогово телевизионно излъчване. За да гледате цифрова, кабелна и сателитна телевизия, ще ви трябва допълнително оборудване - това е основният недостатък на този телевизор. Той е предназначен за забавление, гледане на съдържание в мрежата и от външни устройства. Ако имате нужда от телевизор, за да гледате телевизионни канали, трябва да харчите пари за приемници. От тази позиция би било по-подходящо да се купува LG 55SK8100 или дори по-евтино Philips 55PUS6262.

Ползи

Xiaomi Mi TV 4 55

 • Ултратънка и без екран без екран;
 • висококачествени материали за каросерията;
 • удобно разположение на конекторите;
 • добър звук;
 • безжични технологии WiFi, Bluetooth, DLNA;
 • контрол от смартфон или глас;
 • Android TV 7.0 с обвивка на MIUI;
 • Бърз отговор;
 • USB 3.0;
 • удобно разположение на конекторите;
 • широки мултимедийни функции.

недостатъци

 • Отблясъци върху матрицата, когато телевизорът е поставен срещу източника на светлина;
 • липса на DVB-T / T2 / T2-HD / C / S / S2 тунери;
 • липса на въвеждане на компоненти;
 • пътека на изображението, когато е включен режим за намаляване на шума;
 • вграденият медиен плейър не чете всички формати.

присъда

Xiaomi Mi TV 4 55

Xiaomi Mi TV 4 55 е отличен Smart TV, мултимедийните му възможности не са ограничени. Xiaomi си сътрудничи с услуги Hotstar, Voot, Sony LIV, Hungama Play, ALT Balaji и други, което дава достъп до огромно количество качествено съдържание. Интерфейсът на PatchWall е като компас при цялото това разнообразие: просто започнете да използвате телевизора и той ще определи вашите предпочитания автоматично. Само сега тя не може да се справи с обичайните задачи (получаване на канали) без допълнително оборудване, така че ако сте консерватор и купувате телевизор главно за гледане на телевизия, тогава Xiaomi Mi TV 4 55 не е вашата възможност. обръщам внимание на Philips 55PUS6262, Ако екранът без рамки е важен, по-добре е да преплатите LG 55SK8100: в крайна сметка ще се окаже не много по-скъпо от закупуването на необходимото оборудване, свързването и конфигурирането му за Xiaomi Mi TV 4.

851 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите