У дома Отзиви Philips 55PUS6262 телевизионен преглед

Philips 55PUS6262 телевизионен преглед

Philips 55PUS6262 е телевизор от среден клас. Цената му е около , За тази сума се предлага пълноценен мултимедиен център с разделителна способност на екрана 4K. Акцентът на устройството е използването на технологията Ambilight, но заслужава ли си да платите повече за това? След анализ на пазара избрах 2 модела телевизори, които според мен могат да се конкурират с Philips 55PUS6262. По-евтино е Samsung UE55NU7300U и Xiaomi Mi TV 4 55което струва 10 долара повече. Кое от тези три предпочитам, ще разберете в края на ревюто, но засега подробно за всички характеристики.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

Philips 55PUS6262

Екранът на Philips 55PUS6262 е 55-инчова LED матрица с 4K Ultra HD резолюция и покритие против отблясъци. Съотношението на страните е 16: 9. Яркост - 350 cd / m22, Използват се Pixel Plus HD, Micro Dimming технологии за подобряване на изображението. Технологията Ambilight, патентована от компанията през 2004 г., създава динамично променяща се или статична осветеност на фона от двете страни на телевизора. Субективно, но влияе върху качественото възприемане на дизайна на устройството, а не върху качеството на изображението на матрицата. Няма оплаквания относно самата матрица: тя произвежда зашеметяващо ярки цветове, перфектно черно, въпреки че има LED подсветка - в края на краищата технологиите за подобряване на качеството на картината работят перфектно.

Ако говорим за конкуренти, тогава те имат какво да покажат. при Samsung UE55NU7300U матрицата е извита, което създава потапящ ефект, когато се гледа, и Xiaomi Mi TV 4 55 - представител на евтини безрамкови телевизори. И в двата случая картината е сочна и по никакъв начин не отстъпва на тази, произведена от Philips 55PUS6262. Трудно е да се направят изводи за предимствата на всеки модел, по-скоро е въпрос на вкус: някои хора като Ambilight, някои обичат извитите дисплеи, а някои обичат да се потопят в безграничното пространство на изображения без рамки.

Външен вид

Philips 55PUS6262

Philips 55PUS6262 е изработен в класически черен цвят от среднокачествена пластмаса. Комплектът включва стойка, също изработена от пластмаса. Може да се монтира на стена (VESA 300 × 200). На пръв поглед той е незабележим. Но тук технологията Ambilight излиза на арената, с която производителят убива две птици с един камък - повишава телевизора на качествено ново ниво по отношение на оценката на дизайна и създава субективен ефект от подобряването на изображението. Бих спорил за ефекта му върху качеството на изображението, но фактът, че телевизор с него изглежда по-скъп, е факт. Приятно измамно чувство, че имаш топ телевизор пред себе си просто .

Дизайнерските характеристики на конкурентите са качеството на матрицата. Тук всеки избира за себе си. По мое субективно мнение този кръг има леко предимство за Samsung UE55NU7300Uа Philips 55PUS6262 е малко селски, Ambilight го спестява.

конектори

Philips 55PUS6262

Philips 55PUS6262 е оборудван със следните конектори: антена, IEC75, конектор за сателитна кутия, CI + общ интерфейс, цифров аудио изход (оптичен), Ethernet-LAN ​​RJ-45, аудио вход - ляво / дясно, изход за слушалки, HDMI (3 бр.), USB (x2) компонент вход (YPbPr). Поддържа безжични протоколи: Wi-Fi 802.11n 2 × 2, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Miracast. Сетът е приличен, но бих искал да видя по телевизията за Bluetooth. Но конкурентите също го нямат, но Samsung UE55NU7300U също лишен от изход за слушалки.

Звук

Звук

Philips 55PUS6262 има 2 вградени високоговорителя с обща мощност 20 вата. Използват се невероятна технология за съраунд звук, ясен звук, автоматично регулиране на силата на звука, функция Smart Sound. Звукът на Philips 55PUS6262 е наистина красив. В определен момент се създава илюзията, че звукът се излива не от вградените високоговорители, а от пространството наоколо, се създава потапящ ефект. Philips 55PUS6262 превъзхожда конкуренцията, когато се планира да се използва като домашно кино.

Функции

Philips 55PUS6262

Philips 55PUS6262 има вградени DVB-T / T2 / T2-HD / C / S / S2 приемници, което ви позволява да се насладите да гледате любимите си телевизионни канали без допълнително оборудване. Наличието на всички съвременни конектори прави възможно свързването на оборудване на външни носители за съхранение към телевизора. Можете да гледате видеоклипове с най-висока 4K резолюция, снимки от семейния архив, да слушате любимата си музика, да играете игри, да гледате съдържание в Интернет, да записвате видеоклипове на USB флаш устройство. Всички тези функции са базирани на собствената операционна система Philips. Инсталиран по подразбиране: онлайн магазини за видео, интернет браузър, социална телевизия, телевизия по поръчка, Youtube. Има функции: телетекст, телевизионен водач, родителски контрол, изключен таймер.

Не мога да кажа, че операционната система от Philips е лоша, но за мен, подобно на повечето потребители на „интелигентни“ телевизори, Android TV е по-близо и по-скъпо - познат интерфейс, редовни актуализации, по-богат избор от приложения. Това е въпрос на навик. Работи умно, без закъснения. Ако тази тема е много фундаментална, струва си да преплатите 50 долара и да купите Xiaomi Mi TV 4 55, Интересен е и възможността за управление на глас от смартфон.

Ползи

  • Патентовани технологии за подобряване на изображението, звука;
  • Технология за подсветка Ambilight;
  • универсално дистанционно управление.

недостатъци

  • Не чете наследени DTS и AC-3 аудио кодеци;
  • не играе mp4;
  • малък избор както на вградени, така и на трети приложения;
  • няма възможност за управление от смартфон;
  • понякога замръзва, докато сърфирате в Интернет и възпроизвеждате видео с висока разделителна способност.

присъда

Philips 55PUS6262

Philips 55PUS6262 не може да се нарече идеален, той има значителни недостатъци, но за телевизор за той вече е добър, тъй като има вградена технология за подобряване на качеството на изображението и звука, което дава отличен резултат.

Надплащане 1 хиляда за Xiaomi Mi TV 4 55 можете и трябва: за 50 хиляди ще получите пълноценна Smart TV, базирана на Android.

покупка Samsung UE55NU7300U също е оправдано, като се има предвид неговата жар под формата на извит екран.

В резултат на това не мога да посоча най-доброто от 3-те представени модела - всичко е субективно. Но прегледаният Philips 55PUS6262 повече от оправдава цената си.

1213 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите