У дома Отзиви ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4S 43

Преглед на телевизия Xiaomi Mi TV 4S 43

Модел Xiaomi Mi TV 4S 43 - 2018. Това е една от най-достъпните 4К марки с поддръжка за външни приложения. Но поради ниската цена не трябва да очаквате чудеса от качеството на изображението. Анализирах характеристиките, разгледах резултатите от теста на модела, сравних го с бюджетни телевизори на други марки и работих чрез прегледи на клиенти. Всичко това събрах в ревю, което предлагам да проуча и да се запозная с възможностите на Xiaomi.

Този модел участва в Топ интелигентни телевизори и в Най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4S 43

Диагонал - 42,5 ″ (108 см), разделителна способност - 3840 × 2160. Поддържа 4K UHD, HDR. TFT IPS матрицата позволява висококачествено възпроизвеждане на цветове, осигурява дълбок черен тон, широки ъгли на видимост.

Яркост - 220 cd / m2... Според този показател телевизорът изостава Thomson T43USM5200 и Philips 43PUS6503 (350-360 cd / m)2) Яркостта определено не е достатъчна, въпреки че качеството на дисплея зависи от източника на видео. Екранът е лъскав. Той е много отразяващ. Когато се гледа от ъгъл, повърхността е почти огледална. Това трябва да се вземе предвид при определяне къде да инсталирате телевизора, така че слънчевите лъчи да не падат върху екрана.

Контрастът е посредствен - 1200: 1. Времето за отговор на пиксела е 8 ms. Това вече е достатъчно за игри. Но Thomson с отговор от 6,5 ms е много по-добър в това отношение.

Скоростта на опресняване на кадъра е 50 Hz, като конкурентите. Това е типичен индикатор, който осигурява проходими гладки скорости на кадрите при показване на сцени на действие. Но Philips има 900Hz индекс на производителност на картината, а Thomson има 1000Hz. Тези телевизори са по-гладки, без разкъсване или потрепване, когато гледате, например, спортен мач или екшън сцени, което Xiaomi не прави.

Светодиодите за подсветката на Xiaomi Mi TV 4S 43 са разположени зад екрана и са равномерно разпределени по цялата повърхност. Поради това телевизорът няма достатъчно тънко тяло, но подсветката е най-равномерна, появата на странични отблясъци е изключена или можете да намалите яркостта при гледане с отклонение от центъра.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4S 43

Размери - 964 × 606 × 233 мм (със стойка), тънка алуминиева рамка. Тя изглежда надеждна и красива. Но рамката не е монолитна, матрицата вътре е леко разхлабена. За монтиране на стена е предвиден монтаж - стандарт VESA 400 × 225 мм.

Телевизорът тежи 7,6 кг. Стойката е представена от два крака. Те не предизвикват много увереност, много леки - само 0,1 кг.

конектори

Xiaomi Mi TV 4S 43

Xiaomi Mi TV 4S 43 има достатъчен брой конектори: AV, компонент, 2 HDMI, 2 USB, Ethernet, коаксиален изход, слушалки и CI интерфейс. Има Bluetooth, Wi-Fi. Thomson и Philips имат по още един HDMI и Miracast.

Звук

Xiaomi Mi TV 4S 43

В долната част на телевизора има два 6W високоговорителя, разположени далеч един от друг. Звукът е обемно, но недостатъчно бас. Силата на звука не е много голяма, но е достатъчно, за да гледате филми или програми. За сравнение: Thomson има два 8W високоговорителя, Philips има 10W високоговорители. Dolby Digital, DTS декодерите придават реализъм и голяма дълбочина на звука.

Функции

Xiaomi Mi TV 4S 43

Smart TV за Android осигурява достъп до различни приложения и съдържание.Главното меню предлага представено съдържание, невиждани филми и изтеглени платени приложения.

PatchWall е функция на телевизорите Xiaomi. Това е стена от съдържание, която не свършва дотук. Ето най-новите филми, препоръки на популярни филми, телевизионни канали (гледане чрез Wi-Fi). Съдържанието се предоставя от стрийминг услуги и онлайн кина. В този случай потребителят първо избира филма, а след това в списъка определя доставчика на съдържание. Препоръките за филми с времето се персонализират въз основа на предпочитанията на потребителите. В търсенето на PatchWall можете да търсите филми по име на актьора. Недостатъкът на търсенето е набирането с бутони на дистанционното управление, което е много неудобно (по някаква причина гласовото търсене не работи тук).

Google Assistant е помощник за гласово търсене. Работи правилно. Телевизорите Xiaomi предоставят 6-месечни абонаменти за няколко популярни киносалона

Има 8 GB вътрешна памет. Възпроизвежда повечето формати: MP3, WMA, MPEG4, HEVC, MKV, JPEG. За сравнение: Thomson T43USM5200 не чете WMA.

Технологията на Chromecast показва файлове от компютър или смартфон на голям екран. Възможно е управление от смартфон чрез „Mi Remote“.

Дистанционното е малко, модерно, функционално. Има само няколко бутона, но всяко е задължително. Не предоставя бутони за настройки или изход към някакви конкретни менюта или приложения. Но е лесно да стигнете до тях чрез главното меню, PatchWall или с помощта на помощника. Дистанционното управление не може да бъде насочено директно към телевизора, тъй като работи чрез Bluetooth.

Предимства и недостатъци

Ползи:

  • много удобна Android TV, интуитивно меню, лесно търсене на съдържание;
  • висококачествено гласово търсене;
  • ергономично Bluetooth дистанционно управление. Управление на смартфон;
  • ниска цена за 4K телевизор.

Недостатъци:

  • не много висококачествен монтаж;
  • посредствен звук;
  • не най-доброто качество на картината. Тя губи осезаемо на конкурентите по яркост и гладкост на движението. Според прегледите цветовете са неестествени, черното е плитко, близко до тъмно синьо;
  • има акценти отстрани на матрицата;
  • според прегледите, краката са "неясни". Конзолата за монтиране на стена трябва да бъде закупена ясно по размер, тъй като дупките на телевизора са изместени надолу, така че универсалната скоба ще изпъкне.

заключения

Цена Xiaomi Mi TV 4S 43 - общо ... Телевизорът показва добре 4K качество на съдържанието, но е по-нисък от конкурентите по яркост и цветово предаване: Thomson T43USM5200 зад и Philips 43PUS6503 за 30 хиляди. Губи много при показване на динамични сцени, не позволява да се постигне отлична гладкост. Има тих посредствен звук (без бас). Но Android TV предоставя страхотни възможности, има интуитивен интерфейс, просто меню. Гласов асистент, малко дистанционно управление с минимум бутони и приложение за смартфон правят работата удобна.

5385 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите