У дома Отзиви ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4S 55

ТВ ревю Xiaomi Mi TV 4S 55

Xiaomi Mi TV 4S 55 е телевизорът на китайската марка, който има с какво да изненада потребителя. В допълнение към интерфейса PatchWall, познат на телевизорите на компанията, който напълно адаптира оборудването към собственика, той поразява окото с елегантен дизайн. Тялото му е 80 процента метал, най-тънката рамка е изработена от едно парче алуминий, а дебелината е около 8 см. Възпроизвежда 4K видео. Цена - , За сравнение: LG 55SK8100свързан със средния ценови сегмент на марката струва 58 хиляди. Вярно, има оферти на няколко марки дори по-евтини. Philips предлага своя модел 55PUS6262 за 38 хиляди. Направих сравнение на тези модели, за да разбера колко е конкурентен този модел на Xiaomi.

Този модел участва Топ интелигентни телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4S 55

Телевизорът е оборудван с 55-инчова VA матрица. Разделителна способност - 3840 × 2160 пиксела. HDR стандарт се поддържа. Скоростта на опресняване е 60 Hz. Ъгли на видимост - 178 градуса. Подсветка - Direct-Lit, която обикновено се използва само в топ моделите. Функция - вграден режим за защита на очите. Всичко това осигурява отлично качество на изображението с перфектно черно, без отблясъци отстрани. Единственият отрицателен може да се нарече слабо антиотражателно покритие на матрицата.

Но и двамата конкуренти имат предимства в използването на технологии за подобряване на изображението, включително собствените си. Philips 55PUS6262 има подсветка Ambilight и в LG 55SK8100 използва технологията Nano Cell. Невъзможно е обективно да се определи телевизорът, който дава най-добрата картина. Средният потребител няма да почувства съществена разлика. Това може да се забележи след внимателни измервания и анализ на изображението от професионално оборудване.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4S 55

Калъфът е направен основно от метал, корпусът остана пластмасов отзад. Доставените крака са също метални с гумени подплънки против приплъзване. Потребителите се оплакват от тяхната нестабилност и препоръчват за надеждност да окачат телевизора на стената с помощта на скоба VESA 300 × 300 мм. Конкурентите са идентични по дизайн, но имат по-здрави масивни стойки. при LG 55SK8100 Той стана връхната точка на дизайна, тъй като е направен в полукръг.

конектори

Xiaomi Mi TV 4S 55

Xiaomi Mi TV 4S 55 има следните конектори: антена, 3 HDMI, 3USB, композитен видео вход, цифров оптичен аудио изход, изход за слушалки, LAN, CI слот. Вграден Wi-Fi, Bluetooth. Няма въпроси относно наличието на съответните интерфейси. Още повече, за разлика от Mi TV 4C 50, той е оборудван и с вградени DVB-T2, DVB-C тунери.

Звук

Xiaomi Mi TV 4S 55

За звука има 2 високоговорителя по 10 вата всеки. Dolby аудио и DTS се поддържат. Качеството на звука оставя много да се желае, високите и средните честоти преобладават, практически няма басове. С увеличаване на обема се наблюдава резонанс на телевизионния случай. По отношение на качеството на звука конкурентите ясно печелят.

Функции

Xiaomi Mi TV 4S 55

Функционалният модел е познат, съобразен с потребителските тенденции. Смарт телевизор с процесор Cortex-A53x4, 1.8 GHz, Mali-450 GPU. 2 GB DDR4 RAM и 8 GB флаш памет. Подобно техническо пълнене напълно отваря вратата към света на мултимедийните технологии. Телевизорът се справя с 4K видео, дори когато гледате онлайн.Има познати функции: електронен справочник, родителски контрол, изключен таймер, видеозапис (включително таймер), Chromecast, но акцентът е интерфейсът PatchWall. Работи на пълна Android TV 9.0. Умният Xiaomi Mi TV 4S 55 ще идентифицира това, което ви интересува, и ще предложи тона полезно съдържание. За начинаещ потребител тази опция може да изглежда натрапчива, но от цялото разнообразие от препоръки ще има минимум нещо ненужно или неинтересно. Минусът на обвивката на компанията е липсата на достъп до Google Play. Приложенията могат да бъдат инсталирани от външен носител.

Управлението на телевизора е просто - това е дистанционно управление само с 12 бутона. Това е необичайно, но удобно. Налично управление от смартфон и гласови команди.

По отношение на функционалността Xiaomi не отстъпва на конкурентите.

Ползи

 • Подсветка директно осветена;
 • режим на защита на очите;
 • висококачествени материали за каросерията;
 • Android TV 9.0;
 • PatchWall интерфейс
 • удобно, леко малко дистанционно управление;
 • контрол от смартфон или глас.

недостатъци

 • Слабо антиотражателно покритие на матрицата;
 • средно качество на звука;
 • липса на Google Play;
 • нестабилни крака;
 • система изостава, когато се опитвате да пропуснете видео във висока резолюция.

заключения

Xiaomi Mi TV 4S 55 е добър, напълно оправдава цената си. Можете да откриете грешки с малки недостатъци на монтажа, отблясъци на екрана, когато са инсталирани пред източник на светлина, не много качествен звук и други малки неща, но, като се имат предвид спестяванията, всичко това е оправдано. Ако сте готови да платите няколко пъти повече, по-добре е да вземете телевизор от най-висок клас на известна марка. Но ако бюджетът е ограничен до 50 хиляди, тогава Xiaomi Mi TV 4S 55 е една от най-добрите сделки на пазара. Можете да спестите 50% повече и да купите Philips 55PUS6262, Един от неговите недостатъци в сравнение с Xiaomi е операционната система webOS. Но качеството на звука и картината ще бъде още малко по-добро.

974 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите