У дома Правила за работа Големи домакински уреди Какво е деликатно пране в пералня

Какво е деликатна пералня

В тази статия нашият портал ще отговори на въпроса - деликатно пране в пералня,какво е? Как може да спаси нашите неща? Какви тъкани трябва да перем с цикъла Деликатен? И какви нюанси трябва да знаете и да следвате, за да измиете наистина нещата, а не да го унищожите?

Деликатно измиване - какво е това?

деликатен цикъл на измиванеНие сме заобиколени от много красиви неща, които се нуждаят от внимателна и внимателна грижа. Дантела, коприна, сатен, шифон, органза и много други тъкани можете да намерите в нашите гардероби или в обзавеждането на дома. Но има голяма опасност да развалите такова „крехко“ нещо, ако с него не се работи правилно. Най-често такива тъкани се влошават по време на пране - ако е избран грешен режим на пералнята.

Съвременните домакински уреди и перални не са изключение, те са предпазливо оборудвани с различни режими на работа. И в огромното мнозинство перални машини има деликатен режим на пране. Може да се нарече по различни начини - нежно измиване, ръчно пране, за коприна, за вълна. Деликатен режим е: нежна грижа за вашите вещи. Този режим на измиване има няколко характеристики:

 1. Елементите се измиват в големи количества вода. По този начин механичното въздействие върху структурата на нещата е сведено до минимум.
 2. Температурният режим се спазва стриктно - 30 °. Понякога пералнята може да загрее водата до 40 °, но това вече е ограничението.
 3. По правило това е доста бърз режим - колкото повече време деликатно нещо остава във вода - толкова по-голяма е вероятността от деформация.
 4. Барабанът за деликатно измиване се върти по-плавно и бавно, отколкото при нормални режими.
 5. Завъртането на нещата става с минимална скорост - от 400 до 700. Понякога изобщо няма въртене.
 6. Пране не се изсушава или глади в пералнята, дори ако такива опции са предоставени от производителя.

Вижте също - Използване на течен прах в пералня: как, къде и колко да се излее

Деликатно измиване: за какви предмети са необходими?

деликатно измиванеНякои естествени и синтетични тъкани се нуждаят от внимателна поддръжка. Коприна, вълна, гипур, сатен, вискоза, полиестер, кашмир, органза, ликра, еластан - всички тези тъкани могат да се разтегнат, да се хвърлят или дори да се разкъсат по време на пране. Следователно те трябва да се мият само при деликатни условия.

Също така е предписан деликатен режим за неща с ярки цветове или с цветни вложки. Сложният стил, наличието на много аксесоари или комбинация от различни материи или контрастни цветове също са показатели за използването на деликатно пране.

Как е показан деликатният режим на измиване?

На шайбите на различни производители режимите са обозначени по различен начин.Някои просто подписват режимите си, посочват категорията на плат - памук, синтетика, вълна / коприна и температурата, при която се перат нещата. Понякога се използват специални символи или пиктограми за обозначаване на определен режим.

Както помним, деликатното измиване е 30 ° и голямо количество вода. Значи иконата деликатно измиване - стилизирано изображение на леген с вода, понякога с указание за температурата и една или две хоризонтални линии под „дъното“ на контейнера. Именно тези ленти показват, че ще се използва много вода.

Понякога на арматурното табло на пералнята можете да намерите друго обозначение за деликатния режим - същият мивка с изображението на ръка, перо, цвете, пеперуда от копринена буба или кичур от прежда. Последните две снимки отбелязват съответно измиването на коприна и вълна.

Нюанси, които е важно да знаете

нюансите на измиванетоСъс сигурност ви интересува въпросът - Какво трябва да се спазват условията за измиване, така че деликатният цикъл измива наистина деликатен, но ефективен? Има няколко правила:

 • отделно оцветено от светлина;
 • за измиване е по-добре да използвате специализиран течен перилен препарат и малко количество омекотител;
 • предварително накиснете тежки замърсявания с отстраняване на петна за деликатни тъкани;
 • въздържайте се от предварително накисване;
 • някои неща, например спално бельо, трябва да се зареждат в шайбата само в специални капаци или чанти;
 • не оставяйте нещата в машината след приключване на измиването;
 • някои неща, които са склонни да се разтягат, не трябва да се окачват, а да се поставят, за да изсъхнат.

Как сами да настроите деликатен режим?

настройка на деликатен режимАко изведнъж устройството ви не осигурява такъв режим - не се притеснявайте, ние ще ви научим как да променяте параметрите на пране за нежна грижа за деликатните неща.

 1. Изберете един от кратките режими. Кое е оптималното време? Около 40 минути.
 2. Задайте температурата на 30-40 °, не повече.
 3. Можете да програмирате двойно изплакване.
 4. Регулирайте скоростта на въртене. 800 е най-високата граница. Но понякога трябва да използвате дренаж без завъртане - за това прочетете информацията на етикетите на вашите неща.
 5. Деактивирайте сушенето и гладенето, ако вашата машина има тези функции.

Някои модерни перални машини на Samsung (серии WW5000 и WW60K) имат функция Eco Bubble. По време на измиването се образуват въздушни мехурчета, които помагат за разтварянето на гранулите на детергента и ги пренасят до самите влакна на тъканта. По време на този процес дори най-деликатните и елегантни неща остават безопасни и здрави, но в същото време се измиват много ефективно. такъв деликатно измиване в пералня носи невероятни резултати и освен това спестява почистващ препарат, вода и енергия.

Обобщаване

Деликатната обработка се характеризира с нежен ефект върху формата и цвета на артикула. Температурата на измиване се понижава и продължителност - е минимален. По време на такова измиване вашите копринени или вълнени продукти, дантели и някои синтетични тъкани няма да се деформират - няма да се свиват или разтеглят, няма да загубят цвят и в същото време ще бъдат ефективно почистени. Предимствата на деликатния режим на машината пред миенето на ръце са теглото. Това спестява време и усилия и липсата на повишено триене, изплакване в големи количества вода и нежно въртене.

Струва си да поверите нещата си в деликатния режим в пералня от надежден производител. Тогава ви е гарантиран отличен резултат и чисти дрехи!

Вижте също:

42935 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите