Как да перете дънки в пералня

Как да перете дънки в пералня, техният производител знае най-добре! Преди да започнете измиването, трябва да разгледате етикетите. Тъй като, въпреки факта, че дънките не са капризни сами по себе си, те могат да бъдат направени например с помощта на технология за разтягане или да имат някакви лепенки, които предполагат деликатно почистване.

Но, в допълнение към препоръките на производителя по отношение на конкретен модел, има общи правила за измиване на дънкови панталони, за които ще научите в тази статия.

Подготовка на дънки за пране

подготовка на дънки за пране

На първо място, трябва да проверите джобовете си за чужди вещи. Монети, кламери и други "необходими неща", попадайки в барабана, могат да повредят не само самата машина, но и да разкъсат панталоните.

Някои хора се чудят дали е възможно в пералнята да се измият дънки с кристали. Ако дънките са бродирани с различни кристали, апликации, тогава те със сигурност трябва да бъдат обърнати отвътре навън. Тази манипулация обаче няма да бъде излишна за конвенционалните модели: триенето от предната част е по-малко, което означава, че външното увреждане на тъканта ще бъде минимално.

Не забравяйте да затворите всички джобове, zip fly или бутони, в зависимост от вашия модел. Също така, не забравяйте да свалите колана! Може би сега се смеете, след като прочетете такава нелепа препоръка, но това очевидно нещо не е известно на всички.

Например в света има деца, които наистина искат да угодят на майка си и решават да се справят в нейно отсъствие. В резултат на това майката, която се завърна от работа, открива повреден кожен колан, скъсани бримки и сълзен помощник ...

Следователно, тук пишем всичко възможно най-подробно с надеждата да предотвратим подобен инцидент.

Вижте също - Как да перете мембранно облекло в пералня

При каква температура е необходимо да миете дънки

И така, при каква температура трябва да се мият дънки? Най-добре е да се мият при 40С, но ако вашите са с лек цвят и силно замърсени, можете да ги измиете в по-гореща вода. Просто бъдете готови да седнат леко.

Това предположение се отнася само за плат, който не се разтяга. Разтегнатите панталони не трябва да се перат при много високи температури, тъй като те могат да се разтегнат и да загубят формата си.

Оптимален режим на пране

пераме дънки в машината

Дънките, като цяло, са доста здрав материал и не изискват деликатно измиване. Но, ако имат голямо количество метални фитинги, е по-добре да не злоупотребявате с прекалено дълго накисване и прекалено интензивно въртене.

Разбира се, получаването на почти сухи дънки е удобно. Но в този случай ще трябва да ги гладите по-късно. Ето защо е по-добре да не се използва силно извличане, което извива и набръчква плат.

Накисването в автоматична машина може да провокира ръжда на метални бутони, което ще оцвети тъканта. На тъмните тъкани това не се вижда, но светлите панталони могат да бъдат напълно съсипани.

Ако те са твърде мръсни, например долните части на краката, най-добре е да ги почистите малко на ръка, преди да ги поставите в машината. Можете да сапуните с домакински сапун, да изплакнете тези места и след това да започнете автоматично измиване.

Същото важи и за петна. Отпечатайте ги предварително.

Как да предотвратите загубата на цвят

как да се предотврати промяна в цвета

Най-добрият вариант е да ги измиете с неща със същия тон. Боядисването им с по-тъмна боя е съвсем просто, тъй като това е памучна тъкан, която се боядисва моментално.

Също така не се препоръчва да се мият дънки твърде често, за да се запази нов облик за по-дълъг период. Дънките проливат почти всичко и колкото повече ги миете, толкова по-интензивно се променя оригиналният тон.

Правилно сушене и гладене на дънкови панталони

Като цяло няма конкретни тънкости. Както всяко нещо, те не трябва да се сушат на ярко слънце, за да се избегне загуба на цвят.

Нежелателно е да се изсушава на батерия, тъй като от това те тен и в резултат тъканта се влошава по-бързо.

Можете да гладите във всеки режим, включително да използвате влага. Но, да направите това не е толкова просто, поради факта, че материалът е груб. Следователно ще бъде по-добре, ако ги разклатите и изгладите добре преди изсушаване.

заключение

По принцип перането на дънки в пералня е съвсем просто нещо, не е вълнено нещо, което изисква специален деликатес.

Ето няколко прости препоръки, които можем да ви дадем. Сега можете да отидете да ги изцапате! В крайна сметка вече знаете как да перете дънки в пералня.

Вижте също:

12005 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите