У дома Условия за ползване Големи домакински уреди Как да перете велурени обувки в пералня

Как да перете велурени обувки в пералня

Как да перете велурени обувки в пишеща машина - Този въпрос звучи все по-често днес. Тя е особено актуална в големи семейства, където има много, много крака с всякакви размери. Така че, прането на ежедневни обувки в машина е напълно възможно, но не всички. Да поставите кожена чифт ботуши в барабана на пералнята е глупост. Но всичко останало (мокасини, маратонки, кецове, сандали, обувки ...) е съвсем подходящо.

Тази статия ще се съсредоточи върху това как да измиете велурени обувки. Мнозина ще намерят чифт други стилни велурени ботуши, но, уви, не всеки е запознат с правилата за грижа за тях. Е, да започнем, може би.

Характеристики на грижа за изкуствен велур

Характеристики на грижа за изкуствен велур

Faux велур е непретенциозен материал, така че може безопасно да се пере в пералня. Разбирането как да перете велурени обувки не е трудно. Направете това при температура 40 градуса. Не използвайте почистващи препарати от рафинирани петролни продукти. Избягвайте почистващи препарати, които съдържат белина.

Най-добрият течен сапун ще свърши работата най-добре. Заредени, качени, включени и измити. Програмата за пране е най-добре зададена ръчно.

Вижте също - Как да измиете тюла в пералнята

Характеристики на естествената грижа за велур

Миещият се естествен велур не се препоръчва. Само ръце. И само според инструкциите.

Така че, ако смятате да перете велурени кецове, не забравяйте да прочетете тази статия докрай. Още по-добре, дръжте го на видно място. Повярвайте ми, тази информация ще ви бъде полезна повече от веднъж.

  • Метод за отстраняване на мръсотия 1. Така че, в ръцете ви скъп чифт естествен велур, изискващ спешно почистване. Първо измийте обувките с поток топла вода, за да премахнете замърсяванията. Измива? Сега ги оставете настрана.

След това изтеглете купа с топла вода, изсипете (изсипете) праха за миене на ръце, разбъркайте до пълното му разтваряне и поставете обувки в него. Никога не използвайте препарат незабавно върху мръсни участъци от велур. Директният контакт ще унищожи текстурата на материала и тогава следващата „спирка“ на любимите ви обувки е най-близката урна.

Характеристики на естествената грижа за велур

Чакаме. Не забравяйте да избършете парата след измиване. За целта първо използвайте влажна естествена кърпа (памук) и след това изсушете. Вътре в обувката не боли да се сложи хартия, така че материалът вътре в продукта да не стане влажен.

  • Метод за отстраняване на мръсотия 2. Ако вашите велурени „превозни средства за цял терен“ като цяло са в лошо състояние, трябва да използвате „тежка почистваща артилерия“ - на пара. Звучи заплашително, но всъщност изглежда доста безобидно. Единственият минус на метода е, че прилагането му изисква значителни времеви разходи.

Това не е за вас да перете текстилни маратонки в пералнята. И така, извадете тигана, изсипете водата и я сварете. Сега вземете велурните обувки и го дръжте над парата, докато капакът стане мек. След това вземаме влажна четка и започваме да почистваме мръсотията от нея до пълното й отстраняване.

  • Метод за премахване на мръсотия 3. Има и друг начин за съживяване на "мръсния" велур - амоняк. Разредете веществото с вода в съотношение 1: 1, нанесете върху естествена кърпа и внимателно отстранете замърсяванията.

Без изсушаване никъде

Е, обувките (или нещо друго) "купени", сега трябва да изсъхне. Най-важното правило, което трябва да запомните, е да не поставяте мокри обувки под / в / върху изкуствени източници на топлина (нагреватели, радиатори и т.н.). Поставете хартия (вестник), натрошена на топка вътре в обувката, и я сменете, докато се намокри.

Могат ли обувките от велур да се перат машинно? Възможно е, но само изкуствено. Бъдете внимателни и тогава вашите чисти и добре поддържани обувки определено ще ви изведат на красиви места.

Вижте също:

5091 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите