Рисуваме дънки в пералнята

Със сигурност, чувайки, че боядисването на дънки в пералня е истинско, мнозина идват на ум известния „варен“ - символ на епохата на 80-те. И получавате усещането, че оцветяването в дома ще даде ефект на неравномерно покритие, но „разкъсано“.

Но, бързаме да ви уверим, няма да постигнете такъв ефект (освен ако, разбира се, сами не искате), тъй като технологията на приготвяне на „кнедли“ включва избелване. И тук ще поговорим с вас за рисуването, всъщност с боите.

Предварителни съвети преди оцветяване

Преди да се впуснете в такъв отговорен въпрос, трябва да знаете за всички възможни последици. И не забравяйте да следвате тези препоръки, за да избегнете неочаквани ефекти.

По принцип бихме ви посъветвали да не се вълнувате, а да проверите резултата върху някакво старо нещо. Лесно е да го развалите, но ще бъде невъзможно да измиете боята, ако нещо не се получи.

Предварителни съвети преди оцветяване

И така, какво трябва да разберете преди оцветяване:

 • В идеалния случай, само памук, вълна или лен са боядисани, а останалото може просто да се вземе на парчета. За съжаление, сега често има случаи, когато на етикета се казва, че е 100% памук, но всъщност се оказва съвсем различно. Ето защо, ако не сте напълно сигурни в състава, опитайте предварително да боядисате малко парче плат, а именно от този продукт.
 • Можете да рисувате само добре измито нещо, освен това, те го поставят в машината, когато са мокри. В противен случай боята ще бъде неравномерна.
 • Боята не може да покрие всички петна до края. Ако вашето петно ​​е много по-светло от основната тъкан, тогава той ще бъде видим, във всеки случай.
 • Почерняването на бяло нещо едва ли ще работи. Ще се окаже тъмносив в най-добрия случай. За да постигнете дълбоки черни, се нуждаете от повече от една работа с боя.
 • Трябва да разберете, че боядисаното нещо ще избледнее по-късно. И измиването му с пишеща машина, с други неща, не се препоръчва за до пет измивания. Едва след това тя ще спре да се "замърсява".
 • Синтетиката почти никога не е оцветена, така че производителите на бои да не пишат. Но, има и редки изключения, разбира се. Ето защо, опитайте върху парче плат, за да избегнете "лепенки" резултат.
 • Точният цвят, посочен на опаковката, излиза изключително, когато рисувате с него бяло нещо. Ако го приложите на други нюанси, резултатът ще бъде малко по-различен. Но, от друга страна, декларираната цветова схема! Като цяло, почти рулетка.
 • По правило нишките, използвани за шиене на тъканта, са изработени от синтетика, тъй като са по-здрави и издръжливи. И бъдете подготвени за това, че основната тъкан ще бъде боядисана, а нишките ще останат същия цвят. Така че, разберете предварително как ще бъдат комбинирани по-късно.
 • Не добавяйте балсам по време на боядисване! Боята ще се оцвети.
 • Петната от ръжда се боядисват много трудно.
 • Материалът от деним е боядисан от двете страни

Вижте също - Как да включите пералнята

Какъв ефект да очаквате от различни цветове на източника

Изброяването на целия цветен спектър и възможните нюанси, както сами разбирате, е просто нереалистично. Има много от тях. И резултатът зависи от качеството на самия материал.

Следователно единственото, което можем да ви препоръчаме, е да се запознаете с спектъра на смесване на цветовете. Така че, поне малко, за да разберем какво ще излезе в крайна сметка. Както се казва, този, който е предупреден, е въоръжен! И тогава не плачете, че не сте били предупредени, когато вместо синьо, получите лилаво.

Технология за боядисване стъпка по стъпка

Технология за боядисване стъпка по стъпка

Е, нека се спрем на най-важното. Вече сте измили артикула, той е мокър. Сега трябва да разредите състава на багрилото, въз основа на препоръките на производителя. Много производители препоръчват да добавите няколко супени лъжици трапезна сол. Ако се казва така, добавете го по всякакъв начин. Ако не, тогава това не е необходимо и те не забравиха да напишат.

Ако не е необходимо да смесвате със сол, тогава просто изсипете боята в барабана. Изпълнете дългия цикъл на пране при 40-60C. И това е! След това, в края на цикъла, поставете редовно измиване, с изключително студена вода, с добавяне на прах и омекотител. Този температурен режим ще консолидира резултата от оцветяване.

След това изваждаме нещата и пускаме отново машината. Можете да поставите някои стари парцали или да ги изпразните. Това е необходимо, за да съберете останалата боя от барабана и напълно да я почистите. Също така, не препоръчваме да измивате бели вещи веднага след такава процедура, дори и след почистване. Защитеният - Бог защитава, както се казва ...

Както можете да видите, боядисването на дънки в пералня е елементарно нещо.

Какво ще се случи с машината за боядисване

Какво ще се случи с машината за боядисване
Абсолютно нищо няма да се случи. Машината не се влошава от това, не оцветява и не се разрушава. Боята за перални машини е много по-безопасна от оцета например.

Единственото е, че гумените части могат малко да променят цвета си. Те просто ще трябва да се мият ръчно по-късно.

Как се правят кнедли

Кнедли се оцветяват не с боя, а с обикновена, евтина белина. За да се постигне ефектът от петна и тъмни ивици, краката трябва да бъдат добре усукани в спирала.

Можете да използвате гумени ленти и ще получите ефекта на звезди и петънца. Като цяло, обхватът на въображението е огромен. Опитай! Освен това модата се завръща и такива дънки вече са доста актуални.

След като сте извършили манипулацията за къдрене на тъканта, поставете ги в кофа, добавете белина съгласно инструкциите на опаковката и включете газа. Те трябва да се варят около 10 минути.

След това, разбира се, ги измийте обилно с прах.

Как да украсите дънки

Орнаментът може да бъде нанесен с помощта на акрилни бои или обикновени маркери! Изберете всеки цвят и модел, който искате. Акрилът трябва да се нанася с гъба, а не в много дебел слой. И маркерът е просто чист, опитвайки се да не излиза извън границите на шаблона.

8431 1

Една мисъл на тема „Оцветяване на дънките в пералнята“

TV.tomathouse.com е сайт за домашни уреди.