<" XXX "/>

Как работи без вентилатор

Всеки ден се появяват все повече нови устройства, които са създадени с цел да улеснят човешкия живот. Едно от тях е безструйният вентилатор. Това устройство е иновативен продукт и принадлежи към устройства за контрол на климата. Оказа се, че купувачите оценяват появата на това устройство на пазара, тъй като то е безопасно, икономично и лесно за използване. В тази статия ще разгледаме как работи вентилатор без остриета, неговите видове, предимства и недостатъци.

ТОП 10 най-добри фенове с Aliexpress

Принципът на работа на вентилатор без остриета

Дизайнът на тези устройства не дава пълна представа за това как работят. Изглежда като прост дизайн: към доставката е прикрепен пръстен, през който преминава мощен въздушен поток. Нека да разгледаме принципа на вентилатор без остриета.

Въздухът тече през входящия въздух и излиза от задната страна с висока скорост. Аеродинамичният дизайн създава ниско налягане за целите на търкаляне на въздушните потоци на входа. Вградената в подложката за краката турбина създава бърз въздушен поток на изхода. Този необичаен дизайн го прави значително по-ефективен от вентилатор с остриета.

Това устройство е безопасно, тъй като няма въртящи се части, така че можете да се чувствате свободни да го оставите видим за деца. Ако у дома има домашни любимци, тогава нищо също не ги заплашва.

На подложката за крачета има механизъм, с който пръстенът може да се завърти отстрани с 90 градуса, а ъгълът на наклон също се променя с 10 градуса. Удобството при използване на вентилатора без остриета се подобрява от опцията за завъртане на 360 градуса. Благодарение на това се увеличава зоната на разпространение на хладен и чист въздух. Работата се опростява от дистанционното управление.

Вентилаторите без остриета преминават около 500 литра въздух в секунда. Въздухът се разпределя равномерно при излизане. При създаването на това устройство разработчиците взеха за пример работата на конвенционален реактивен двигател на самолет.

Вижте също - Какви са феновете и техните характеристики

Разновидности на феновете без остриета

Този вентилатор осигурява непрекъснат въздушен поток. Удобната атмосфера на устройството се осигурява от регулатор, който ви позволява да контролирате и променяте налягането на въздуха. В допълнение към ефективността на работа, вентилаторът без остриета може да се похвали с интересен външен вид и ще може да се впише във всеки интериор. Вентилаторите без остриета са от няколко вида:

 1. Desktop - най-често срещаният, не изисква много място и може да украси всяка стая. Тези модели обикновено не са по-високи от 55 сантиметра, а диаметърът на пръстена не надвишава 30 сантиметра.Можете да използвате този модел вентилатори, за да осигурите необходимия климат в една стая или малък офис.
 2. Подова стойка - може да бъде заместител на климатик с ниска мощност. Може да се постави навсякъде в стаята. Апарат произведени от различни мощност и те могат да бъдат програмирани за скорост на въртене и въртене. Дизайн - овален и кръгъл.
 3. Мини вентилаторите са много мобилни и могат да се използват като климатик в кола.

Вижте също - 10 най-добри фенове за баня

Плюсове и минуси на феновете без остриета

Професионалисти:

 • Стабилност - устройството не пада поради стабилния подножник, където е монтиран двигателят.
 • Безопасност - няма елементи, които се въртят, така че не можете да се нараните.
 • Производителност - необходимия климат се създава за кратък период от време, а охладеният въздух се разпределя равномерно в цялата стая.
 • Икономичен - ниска консумация на електроенергия, така че "умножителят на въздуха" може да работи през деня дори през лятото.
 • Атрактивен външен вид.
 • Не изсушава кожата.
 • Лесна употреба - лесна за почистване поради липса на малки части.
 • Регулируема скорост на въздушния поток
 • Достъпна цена.

Минуси:

 1. Шум по време на работа - най-малко 40 dB;
 2. Висока цена.

Ако все още не знаете кое устройство да закупите, за да освежите стаята през лятото и да облекчите топлината, тогава ви препоръчваме да обърнете внимание на вентилатор без острие. Това устройство ще се справи със задачата не по-лошо от климатик, но в същото време струва много по-малко и ще се впише във всеки интериор поради своя дизайн.

Вижте също - Как да изберем перфектния климатик за вашия дом и апартамент

2954 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите